SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap

Storskalig satsning på AI
Det globala konsultföretaget Cognizant och Microsoft tillkännager ett utökat partnerskap som ska göra Microsofts generativa AI- och Copilot-tjänster tillgängliga för miljontals användare.

Partnerskapet har potential att leverera betydande innovation för företagskunder, och bidrar till att leverera det värde på 1 biljon USD som AI förväntas tillföra USA:s BNP under de kommande tio åren. Partnerskapet har även potential att avsevärt påskynda AI-adoption och innovation i Indien. AI förväntas tillföra 450–500 miljarder USD till Indiens BNP till 2025, vilket motsvarar 10 % av landets BNP-mål på 5 biljoner USD.

Som en del av partnerskapet köper Cognizant 25 000 Microsoft 365 Copilot-platser för Cognizant-medarbetare, tillsammans med 500 Sales Copilot-platser och 500 Services Copilot-platser för att förbättra produktiviteten, effektivisera arbetsflöden och förändra kundupplevelser. Dessutom kommer Cognizant att distribuera Microsoft 365 Copilot-tjänster till en miljon användare. Genom Cognizants utbildningsprogram Synapse har 35 000 Cognizant-utvecklare tränats i Github Copilot, och ytterligare 40 000 utvecklare ska utbildas.

- Generativ AI kan vara en game-changer för praktiskt taget alla företag i samtliga branscher, vilket öppnar upp nya möjligheter för innovation, effektivitet och tillväxt, säger Ravi Kumar S, CEO, Cognizant. Därför investerar vi 1 miljard USD i generativ AI under de kommande tre åren och utforskar dess potential för våra kunder, deras anställda och slutkunder. Vi är fast beslutna att hjälpa dem att utnyttja kraften i generativ AI och Microsoft Copilot är ett beprövat verktyg som kan ge transformativa vinster, samt frigöra kompetens och potential på sätt som vi bara kan föreställa oss.

- Vårt utökade partnerskap med Cognizant kommer att hjälpa organisationer att utnyttja generativ AI för att förändra affärsverksamheten, förbättra medarbetarnas upplevelser och leverera nytt värde för kunderna, säger Judson Althoff, Executive Vice President och Chief Commercial Officer på Microsoft. Genom att kombinera Cognizants branschexpertis med Microsofts Copilot-funktioner – inklusive Copilot för Microsoft 365 och GitHub Copilot – kommer vi att hjälpa till att driva AI-anpassning och innovation för miljontals användare i nätverket.

För att dra nytta av möjligheterna med AI kommer Cognizant och Microsoft att med hjälp av Copilot Studio samarbeta för att leverera branschspecifika lösningar. Copilot Studio är en plattform som tillåter användare att skapa och anpassa sina egna bransch- och affärsfunktionsspecifika Copilots, med hjälp av större generativa AI-språkmodeller, affärsapplikationer och företagsdata. Cognizant och Microsoft att prioritera lösningar i branscher som sjukvård, detaljhandel, finansiella tjänster, biovetenskap, tillverkning, samt kommunikation och media.

Cognizants nyligen tillkännagivna Advanced AI Lab kommer att stödja dessa ansträngningar, med inriktning på att främja vetenskapen och användandet av AI genom innovation och utveckling av immateriella rättigheter och AI-aktiverande teknologier. Dessutom kommer företagets nätverk av AI Innovation Studios i London, New York, San Francisco, Dallas och Bengaluru, som nu utrustas för att visa upp Microsofts generativa AI-teknik, fungera som ett forum för kunder att tillsammans nyskapa och utforma innovativa industrilösningar.

Cognizant är medlem i Microsofts råd för ansvarsfull AI och har hängivit sig åt att upprätthålla de högsta standarderna för ansvarsfull och etisk AI, med fokus på trygghet, säkerhet, integritet, transparens och inkludering.

För mer information om Cognizant-Microsoft-samarbetet, vänligen klicka här.

För mer information om Cognizant och Oxford Economics forskningsrapport kring generativ AI, vänligen klicka här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeSmarta produkter och tips
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp