SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Industridatorers roll i tuffa driftmiljöer

Det du behöver veta innan införskaffande av industridatorer
I teknikens frontlinje, där innovation möter industriell verklighet, är industridatorerna ett ovärderligt hjälpmedel. Dessa industriella datorer är inga vanliga datorer; de är byggda för att överleva och fungera under de mest utmanande förhållanden man kan föreställa sig. Från det oavbrutna användandet i tunga produktionsanläggningar till de oupphörliga tuffa kraven i avancerade kontrollrum, så erbjuder industridatorerna en blandning av hög prestanda och oöverträffad tillförlitlighet. Denna artikel lyfter fram hur Tactiles industridatorer inte bara möter de tuffa kraven från moderna industriella miljöer utan faktiskt flyttar gränserna för vad som är teknologiskt möjligt för datorer.

Vad kännetecknar en industridator?


Till skillnad från konventionella kontorsdatorer, är industridatorer konstruerade för att hantera extrema arbetsförhållanden. De tål höga temperaturer, damm, fukt, och stötar - alla faktorer som ofta finns i industriella miljöer. Deras robusthet och tillförlitlighet gör dem kritiska i applikationer där felmarginalen är noll.

Viktiga överväganden vid val av industridator


När du går i tankar om att köpa ny industridator så är det viktigt att vara medveten om vad det är du behöver, några saker som du bör ta hänsyn till är bland annat:

Arbetsmiljöns krav: Industridatorns design bör spegla de specifika förhållandena den ska operera under. Detta inkluderar skydd mot damm, vatten, och andra potentiellt skadliga exponeringar.

Tålighet: Söker efter datorer med robusta höljen och komponenter som kan stå emot fysiska påfrestningar såsom stötar och vibrationer är avgörande.

Prestanda: Kraftfulla processorer och tillförlitlig lagring säkerställer att industridatorerna kan hantera krävande uppgifter utan avbrott, vilket minimerar risken för produktionsstopp.

Anpassningsbarhet: Möjligheten att anpassa industridatorn efter specifika behov och integration med befintliga system är nyckelfaktorer för en sömlös drift.

Anslutningsalternativ: En omfattande uppsättning av anslutningsportar och trådlösa kommunikationsmöjligheter är essentiellt för att koppla ihop industridatorn med andra enheter och nätverk.

Tactile Rugged Solutions engagemang för kvalitet


Tactile är i framkant inom utveckling och tillverkning av industridatorer som uppfyller och överstiger industristandarderna. Med ett brett utbud av konfigurerbara och högpresterande lösningar, så får deras kunder tillförlitlighet och prestanda som deras verksamheter kräver.
För att upptäcka hur Tactiles industridatorer kan stärka även din verksamhet, ta kontakt idag!
Kontaktinformation
Postadress
Tryffelslingan 8
18157 Lidingö
Region
Lidingö
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556664-6344
Grundat: 2004
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Tactile Rugged Computers AB!

Tactile. Datorer som tål hårda tag.

De flesta datorer ”tål” kontor. Våra tål värme, kyla, stötar, vibrationer, fall mot hårda underlag och annat elände, som vanliga datorer inte kommer i närheten av. Om ditt företag arbetar inom transport, lager, hamn, återvinning, skog, bygg, livsmedel eller annan industri, har ni mycket att tjäna på Tactiles lösningar.

Tactile står för svensk kvalitet med egen tillverkning och kvalitetssäkring i Sverige. Ni kan göra besparingar på tusentals, för att inte säga tiotusentals kronor, jämfört med andra produkter på marknaden.

Tactile började tillverka egna truckdatorer för mer än femton år sedan. I dag utvecklar vi kompletta IT-lösningar i nära samarbete med våra kunder. Ju tuffare krav du ställer på förenkling och effektivisering desto mer har vi att erbjuda dig.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Niclas Hallstedt
08-500 014 50
Mats Greenhow
08-500 014 50
Mahdi Khoraman
+46 8 5000 14 50

Filmer

Tactiles VMR12A at Unibrew

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-29
Sveriges bästa unga plåtslagare 2024 Sveriges bästa unga ventilationsmontör 2024Jämför hotell i Stockholm, Göteborg och MalmöAmazon Bedrock grunden för AI-boomen
2024-04-26
Länken i framgångsrikt partnerskapSkyddsslang ECOLINEMjölby en av orterna som får ny utbildningsformCognizants innovations­program BlueboltStabil start på året
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap