SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Timbersports® säsongen 2024 väntar

Ökad konkurrens bland svenska atleter
Årets säsong av extremsporten TIMBERSPORTS gör sin efterlängtade premiär i slutet av maj, med den internationella stortävlingen World Trophy i Milano, Italien. Totalt tävlar Sverige i fem nordiska tävlingar och tre internationella tävlingar under säsongen. Sveriges främsta profiler inom sporten, Emil Hansson och Ferry Svan, väntas möta hård konkurrens när ytterligare fyra nordiska atleter kliver upp till proffsklassen.

Fjolårets TIMBERSPORTS® säsong dominerades av svenska medaljer. Emil Hansson, 22, tog ett historiskt VM-silver, Ferry Svan tog Europasilver och de båda atleterna visade genomgående prov på hög nivå när de gång på gång ställdes mot världseliten. Dessutom stod Sverige som segrare i alla nordiska tävlingar. Nu talar mycket för att säsongen 2024 fortsätter i samma spår – inte minst då konkurrensen hårdnar. Svenske stjärnskottet Edvin Karlsson, tidigare Rookie-atlet, avancerar upp en tävlingsklass tillsammans med svenske Kim Wolke, danske Esben Pedersen och norske Bart Gevers.

– Det blir speciellt med en stortävling i World Trophy direkt. Förra året såg jag att en pallplats är möjlig att ta, och det är målet i år, säger Ferry Svan och fortsätter:
– Det stora målet är att få representera Sverige i individuella VM i november. Jag och Emil är jämna och båda tränar hårt för att vara bäst, och i slutändan handlar det om att minimera misstagen för att knipa platsen.

Den nordiska säsongens höjdpunkt äger rum den 19-20 juli i Maling, Sverige, där en nordisk mästare i TIMBERSPORTS® koras. Det är dessutom enda chansen för nordiska atleter att klättra på europarankingen, vilken avgör vem eller vilka som får resa till Toulouse för att tävla i TIMBERSPORTS® VM 2023, 8-9 november. De senaste två åren har det varit Emil Hansson som representerat Sverige och med en historisk silvermedalj i bagaget har Morasonen siktet inställt på Frankrike.

– Det ska bli skönt att komma igång och tävla, då jag har lagt extra mycket tid och kraft på försäsongen i år. Konkurrensen är tuff, vi blir fler atleter och det har varit jämnt mellan mig och Ferry de senaste säsongerna, säger Emil Hansson och fortsätter:

– Konkurrensen ställer högre krav och sporrar mig till att bli bättre. Vill man vinna så gäller det att hålla fokus.

Utöver internationella tävlingar som World Trophy, European Trophy och VM arrangeras nordiska cupen och nordiska mästerskapen runtom i Norden. Här kommer alla fyra tävlingsklasser – pro, rookie, intermediate och women – att tävla.

Den internationella tävlingssäsongen livestreamas dessutom via Facebook och YouTube. Även Nordiska Mästerskapen 2024 livesänds.

Här tävlar svenska atleter under 2024:
- 25 maj tävlar världseliten i World Trophy, i Milano. Från Sverige tävlar Ferry Svan och Emil Hansson.
- 1-2 juni startar den nordiska säsongen med deltävling 1 i Nordic Cup, i Grästorp.
- 26–27 juni fortsätter Nordic Cup med deltävling 2 under SM-veckan i Västerås.
- 19–20 juli avgörs Nordiska Mästerskapen 2024 i Malung.
- 9–10 augusti går den sista deltävlingen i Nordic Cup 2024, i norska Elverum.
- 11 augusti går Nordic Trophy 2024 i Elverum, vilket är ett kval till European Trophy 2024.
- 29 september går European Trophy 2024 i Belizona, Schweiz.
- 8-9 november går årets VM i Toulouse, Frankrike. Lagtävlingen arrangeras under fredagen och den individuella tävlingen under lördagen. Vem som representerar Sverige i den individuella tävlingen står klart efter Nordiska Mästerskapen 2024.

Hela TIMBERSPORTS® tävlingsschema finns tillgängligt här: https://data.stihl-timbersports.com/Events

Läs fler nyheter från TIMBERSPORTS® Sverige här.

Emil Hansson, VM-tvåa 2023, sporras av den ökade konkurrensen.

För mer information, vänligen kontakta:
Johanna Hedström, presskontakt STIHL TIMBERSPORTS®,
+46 706 22 17 08, johanna.hedstrom@morepr.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp