SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Dubbel världspremiär för de sportiga elbilarna ID.3 GTX och ID.7 GTX Tourer

Volkswagen presenterar bilder och inledande fakta
Volkswagen utökar sitt utbud av sportiga GTX-modeller. I en dubbel världspremiär gör nu nya ID.3 GTX och ID.7 GTX Tourer sin debut. De två sportiga modellerna kommer att lanseras med en GTX-specifik exteriördesign, inklusive speciella front- och ljussignaturer, sportiga designdetaljer i interiören och kraftfull eldrift. De sportigaste modellerna från den helt eldrivna ID.-familjen bär GTX-märket sedan 2021.

Nya ID.3 GTX: Toppversionen av ID.3 levererar hög prestanda tack vare Volkswagens mest kraftfulla elektriska drivlina
Nya ID.7 GTX Tourer: Hög prestanda möter stort lastutrymme – fyrhjulsdrivna ID.7 GTX Tourer är den starkaste Volkswagen-kombin hittills
Framgångsrikt GTX-koncept: Var femte ID.4 och ID.5 i Europa är redan en GTX-version – Volkswagen överför nu GTX-konceptet till andra ID.-modeller
GTX – en framgångssaga

De sportiga och dynamiska GTX-versionerna erbjuder en unik och särskilt fascinerande typ av elektrisk mobilitet. Att var femte nyregistrerade ID.4 och ID.5 i Europa redan är en GTX-version visar hur populär den är hos kunderna. I Sverige är det också cirka var femte kund som valt GTX-versionen av ID.4 och ID.5. Volkswagen har nu överfört den framgångsrika kördynamiken till ID.3 GTX och ID.7 GTX Tourer – med individuella tekniska inställningar. Beteckningen GTX härrör från de sportiga Volkswagen-modellerna med beteckningarna GTI, GTD eller GTE.

Karaktären hos ID.3 GTX


Volkswagen presenterar ID.3 GTX med bakhjulsdrift i två versioner. Toppversionen är ID.3 GTX Performance – en snabb och kompakt sportbil.

Kai Grünitz, medlem i Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för utveckling, säger:
– Med sin spontana och kraftfulla effektutveckling är nya ID.3 GTX Performance för mig den eldrivna motsvarigheten till vår sportiga kompaktikon Golf GTI Clubsport. Naturligtvis har både en elmotor och en turboladdad bensinmotor sin egen unika karaktär, men ID.3 GTX Performance och Golf GTI Clubsport delar samma fascinerande känsla vid acceleration.
– Med ID.3 GTX överför Volkswagen den nästan 50-åriga traditionen av sina kompakta GT-modeller till elmobilitetens värld. Körglädje garanteras, fortsätter Grünitz.

ID.3 GTX – Design och utrustning


ID.3 GTX skiljer sig från alla andra versioner i modellserien genom speciella detaljer i exteriördesignen. Den GTX-specifika främre stötfångaren har ett nytt svart luftintag i bikakedesign och nya varselljuselement på vänster och höger sida. Karossens svarta detaljer är i högblankt utförande. Detta gäller även de nydesignade sidokjolarna och den nya nedre delen av bakpartiet som är utrustad med diffusor. Nytt är också de 20 tum stora lättmetallfälgarna ”Skagen” som är standard.

Flera GTX-specifika detaljer invändigt gör även kupén mer personlig. De standardmonterade topsportstolarna (i tyg och konstläder) understryker med sin ergonomi den sportiga karaktären hos de mest kraftfulla versionerna av ID.3. En annan typisk GTX-detalj är de röda dekorsömmarna på sätena och på multifunktionsratten. Den mer kraftfulla ID.3 GTX Performance är dessutom utrustad med den adaptiva chassiregleringen DCC.

Karaktären hos ID.7 GTX Tourer


Förhandsförsäljningen av nya ID.7 Tourer startade förra veckan och går att bygga på volkswagen.se. Redan nu gör nya ID.7 GTX Tourer sin debut som den mest kraftfulla versionen i modellserien. Precis som ID.4 GTX och ID.5 GTX har den en fyrhjulsdrift med dubbla motorer som kan driva även framaxeln tillsammans med bakaxeln.

– ID.7 GTX Tourer banar väg för en ny typ av sportig mobilitet genom att kombinera rymligheten hos en stor kombi med prestandan hos en sportbil. Det som fascinerar här är den omedelbara kraften med vilken elmotorerna ger maximal effekt och maximalt vridmoment på bråkdelar av en sekund, säger Kai Grünitz.

ID.7 GTX Tourer – Design och utrustning


Fronten på ID.7 GTX Tourer skiljer sig från de andra versionerna i modellserien genom en stötfångare med svart luftintag i bikakedesign och GTX-specifik ljusgrafik inklusive belysta VW-emblem. Precis som på ID.3 GTX är alla svarta detaljer i högblankt utförande. Detta gäller även sidotrösklarna och den nedre delen av den bakre stötfångaren i GTX-design. Precis som på ID.3 GTX är den 20 tum stora lättmetallfälgen ”Skagen” standard på ID.7 GTX Tourer.

Interiören förfinas av detaljer som speciella stolar (uppvärmbara fram) med perforerad GTX-inskrift i ryggstöden, röda passpoaler på sätena, röda sömmar på instrumentpanelen och dörrpanelerna samt en GTX-specifik multifunktionsratt med röda dekorsömmar. Bagageutrymmesvolymen på upp till 1 714 liter är lika stor som hos den bakhjulsdrivna versionen.

Säljstart i sommar


Både ID.3 GTX och ID.7 GTX Tourer öppnas för beställning preliminärt i sommar. I samband med det kommer mer information, såsom priser och tekniska data, att presenteras. Det kommer också att erbjudas en GTX-version av ID.7, som presenteras vid ett senare tillfälle.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när