SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från IKEA-möbler till ikoniska designprylar

Återbrukspionjären Rekomo startar auktionshus
Återbrukspionjären Rekomo breddar sitt erbjudande och kan numera även titulera sig auktionshus! Rekomo Auctions gör det ännu enklare och roligare för såväl företag som privatpersoner att köpa snygga, begagnade möbler. Sortimentet uppdateras löpande med hundratals handplockade objekt – allt från IKEA-möbler till ikoniska designprylar, och det mesta däremellan.

Den svenska återbruksaktören Rekomo har över 30 års erfarenhet av begagnad kontorsinredning. Idag finns de på fyra orter i landet: Göteborg, Stockholm, Malmö och Norrköping. Nu breddar Rekomo sitt erbjudande och öppnar auktionshus online. Rekomo Auctions är Sveriges nya auktionssite som gör det ännu enklare, och roligare, för såväl företag som privatpersoner att köpa snygga, begagnade möbler.

– Vi vill att det ska vara tillgängligt och attraktivt att handla återbruk, oavsett om man handlar till kontoret eller hemmet. Genom att starta Rekomo Auctions kan vi hitta nya hem till fullt fungerande och snygga möbler och saker som annars kanske hade gått den dystra vägen till återvinning. Att lägga till auktionshus på meritlistan har varit en ambition under flera år, och vi är så glada att vara igång! säger Jonas Åström, VD på Rekomo.

Från IKEA-klassiker till ikonisk Bauhausdesign
På Rekomo Auctions kommer allt möjligt för såväl kontoret som hemmet dyka upp: från IKEA-möbler till designklassiker, och det mesta däremellan. Rekomo köper in möbler från företag, restaurerar vid behov i sina tapetserarverkstäder, och handplockar sedan utvalda möbler till auktionen.

Här finns allt från fåtöljklassikern Eva från Bruno Mathsson, AJ-lampan från Louis Poulsen, en Bauhaus-stol i originalmodell från 1930-tal i rött konstläder, samt flera välbevarade IKEA-möbler.

Rekomo Auctions – en del av den cirkulära omställningen
Möbelindustrin är en av många branscher som har en stor negativ inverkan på miljön: Sveriges nyproduktion av kontorsinredning beräknas bidra till klimatkrisen med mer än 170 000 ton koldioxid årligen. Genom att välja bort nyproducerat, och istället satsa på begagnat, kan jordklotet besparas stora mängder koldioxidutsläpp.

Under 2023 köpte, sålde och hyrde Rekomo ut över 50 000 återbrukade möbler till kunder över hela landet. Försäljningen har bidragit till ett minskat koldioxidutsläpp på hela 2 750 ton koldioxid, jämfört med nyproducerade alternativ.

– Att handla återbrukat, vare sig det är på auktion eller på något annat sätt, har många fördelar. Inte bara att gör du klimatet en enormt stor tjänst – du skaffar dig också inredning med historia och karaktär, säger Jonas Åström.

Rekomo Auctions – så går det till:

1. Rekomo tar emot möbler från företag, men även enstaka möbler från privatpersoner kan köpas in. Vid behov restaureras objekten av Rekomos kunniga tapetserare. Hundratals objekt handplockas till Rekomo Auctions varje månad.
2. De nytillkomna objekten som ska auktioneras ut förhandsvisas på hemsidan, för att sedan publiceras löpande.
3. Dags att börja utforska det varierade utbudet! Hitta dina personliga favoriter och spara dem i en minneslista på siten, eller lägg ett bud. Håll tummarna för att objektet blir ditt!
4. Efter att föremålet klubbats igenom och du blivit ny ägare till ett objekt, hämtas det upp på angiven plats på en av landets fyra Rekomobutiker. För de flesta objekt erbjuds även transportalternativ.
5. Dags att börja inreda!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när