SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Motorer till världens starkaste testrigg

Kraftsystem för test av vindtekniker
WEG, en ledande global motortillverkare, kommer att leverera två drivmotorer till världens starkaste testrigg. Denna testrigg utvecklas av en dansk specialist på test av vindturbiner, R&D Test Systems, ett företag som utvecklar projekt och godkänner nya tekniker för användningsfärdiga testsystem. Med två 30 MW motorer från WEG kommer testriggen att bli världens starkaste testanläggning för drivsystem och växellåda och — med 60 meters längd — också bli den största.

ZF Wind Power, en internationell marknadsledande teknikgrupp inom teknikområdet drivsystem och chassi, blir slutanvändaren av denna testrigg. Denna testanläggning på 30 MW för drivsystem och växellåda kommer att finnas i ZF Wind Powers’s Test and Prototype Center i Lommel, Belgien. Med denna testrigg kan komplicerade vindbelastningar simuleras för vilka drivsystem och växellåda i en motorgondol kan utsättas för under dess livstid. Detta bidrar till bättre produkttillförlitlighet och kortare tid till marknaden.

Testanläggningen kan användas på två motorgondolkomponenter, till exempel två drivsystem eller två växellådor, som testas samtidigt. De båda 30 MW-motorerna är placerade i vardera änden av gondolkomponenterna under test, och med ytterligare en lastenhet placerad mellan de två komponenterna som simulerar vindlaster jämförbara med den verkliga världens förhållanden. Tillsammans kan motorerna och lastenheten simulera inte bara kraftiga vindlaster utan också effekten av vindar som kommer från olika håll.

WEG föreslog två MGL1120 trefas induktionsmotorer från sitt Huvudlinje (M linje) sortiment. Motorerna kommer att levereras med ett kylsystem, som säkerställer att de klarar testanläggningens uteffekt. För denna tillämpning har WEG också specificerat vattenkylda motorer med forcerad ventilation.

Detta sortiment omfattar motorer med effekter upp till 50 000 kW med en ramstorlek på 280 till 1800 (IEC) och en spänning på 220 V upp till 13 800 V. De är tillverkade av svetsade stålplåtar eller gjutjärn. M-linjens motorers ramar är extremt starka och garanterar låga vibrationsnivåer, även vid höga effektnivåer.

Marek Lukaszczyk, marknadsdirektör i WEG för Europa och Mellanöstern, kommenterar meddelandet: “WEG har omfattande erfarenhet av att leverera motorer till förnybarhetsprojekt, så vi är förvissade om att våra motorer kommer att bidra till att säkerställa att testanläggningen kommer att fungera med topprestanda.

"Noggranna tester av nya tekniker för produktion av förnybar energi är viktiga för vår planets framtid. De båda motorerna från WEG levererades under oktober 2023 och systemet kommer att slutlevereras till ZF Wind Power under 2024.”

Ralf Nieschler, Key Account Manager i R&D Test Systems förklarade behovet av en så kraftfull testanläggning i ett pressmeddelande från R&D Test Systems: “Vindkrafterna och deras riktning kan ha stora variationer och varje ändring skapar belastningar på motorgondolens drivsystem. Den nya testriggen måste vara kraftigare än det drivsystem den tetsar för att bevisa att nästa generations offshore-turbiner kommer att fungera problemfritt under extrema offshore-förhållanden under en angiven livslängd.

“Kraften från stormbyar kan trycka iväg bladet. Detta vridande och böjande av drivsystemet i alla möjliga riktningar i testriggen, kommer att simulera resultatet av 20 års vindförhållanden på bara några få månader”, sammanfattade Nieschler.

Testriggen är planerad att levereras under 2024 och kommer att utgöra en tillförlitlig plattform för test och utvärdering av vindturbiners teknik. WEG’s motorer kommer att vara en nyckelkomponent i testriggen och kommer att vara ett viktigt bidrag för att säkerställa att vindtekniken kan leva upp till framtidens standarder.

Mer information om WEG finns på www.weg.net. Du kan också läsa mer om världens kraftigaste testrigg utvecklad av R&D Test Systems för ZF Wind Power här.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när