SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Teknikprodukter genom åren

40 år av innovation och gemenskap
För fyrtio år sedan grundades Teknikprodukter med en vision att leverera produkter som inte bara uppfyller behoven hos våra kunder, utan också skapar värde i alla delar av deras verksamheter. Under denna otroliga tid har vi arbetat hårt för att förverkliga denna vision genom kontinuerlig utveckling, enastående service och en stark gemenskap med våra kunder och samarbetspartners.

Nu, när vi reflekterar över våra fyrtio år i branschen, vill vi bjuda in dig att utforska vår historia och dela våra minnen och framgångar. Genom en tidslinje som sträcker sig över åren kommer vi att ta dig med på en resa genom våra viktigaste ögonblick och milstolpar.

Tillsammans har vi skapat och delat minnen som har format vår verksamhet och våra relationer. Häng med oss när vi tar ett steg tillbaka i tiden för att hedra vårt förflutna och samtidigt blicka mot framtiden med optimism och entusiasm.

En resa genom tiden...

1984: Den 5 juni grundas Teknikprodukter i Bankeryd AB och vår resa tar sin början

1995: Leif Kallhed AB införlivas i Teknikprodukter och kullager blir en större del av vårt sortiment.

1997: Teknikprodukter ISO-certifieras för första gången.

1998: Addtech förvärvar Teknikprodukter och vi blir en del av en stor börsnoterad koncern. Det året låg omsättningen på cirka 25 miljoner kronor.

1999: Fusioneras Teknikprodukter med Göteborgsbaserade Emilco och den första expansionen utanför 036-området sker.

2002: Fusion med FB Transmission i Åstorp. Rem- och kedjetransmissioner blir en viktig del av sortimentet och Teknikprodukter etablerarar sig i Skåne.

2009: Glidlagerleverantören SMB blir en del av Teknikprodukter. Utbudet av glidlager utökas och Teknikprodukter blir en viktig glidlagerleverantör på den svenska marknaden.

2011: Vi miljöcertifierar oss enligt ISO 14000.

2014: Scandinavian Friction förvärvarvas och blir en del av Teknikprodukter. Friktionsmaterial blir en viktig del av vårt erbjudande och mängder av nya kunder och leverantörer tillkommer.

2014: Lämnade vi även vår ”födelseort” Bankeryd och flyttade huvudkontoret till Huskvarna

2019: Förvärvas Rönnes i Sundsvall som blir en del av Teknikprodukter. Vi etablerar oss för första gången i Norrland, dessutom med egen produktion av planpackningar som stärker vårt erbjudande inom tätningslösningar ännu mer.

2022: Teknikprodukter vinner den prestigefyllda utmärkelsen som årets företag inom Addtech.

2023: Vi passerade för första gången den historiska milstolpen 100 miljoner kr i omsättning.

2024: Teknikprodukter fyller 40 år, och det ska vi fira ordentligt!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-24
Nyckeln till precision inom träbearbetning Fördelar med kvalitativa magnetfältsmätareIntervju med Agne SvenbergEtt årtionde av inno­vativa propanlösningarBOLIST inleder samarbete
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten