SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kvalitetssäkra med hjälp av lasermätning

Se till att detaljerna tillverkas korrekt från början
Industriella 3D-laserskannrar eller lasermätare spelar en nyckelroll i kvalitetssäkringen i dagens industrier.

Lasermätning är ett utmärkt sätt att mäta och fånga ytor med hjälp av laser. Detta är alltså ett bra sätt att kvalitetssäkra ytor. Lasermätning är en tjänst som TBMX utför med hjälp av en Absolut arm 7-axel är en allt-i-ett-lösningen för bärbar 3D mätning.

Vad är lasermätning?


Att fånga former och ytor med hjälp av lasermätning är en enkel och exakt process. Branschen använder idag lasermätning främst för kvalitetskontroll av geometrier och ytor, men även för omvänd konstruktion, passform och finish samt för monteringsapplikationer.

Absolut arm


Absolut arm 7-axel är en allt-i-ett-lösningen för bärbar 3D mätning. Flaggskeppet i Absolute Arm-serien, Absolute Arm 7-Axis levererar taktil sondering och beröringsfri skanning i ett unikt ergonomiskt paket. Det är det självklara valet för avancerade bärbara mätapplikationer. Med användbarhet som en central del i designen är detta en mätarm som inte går att slå när det kommer rörelse och lasermätning.

Flaggskeppet Absolute Scanner AS1 är nyckeln till förstklassig 3D-skanning och digitalisering, med sin oöverträffade noggrannhet, mäthastighet och automatiska exponeringsfunktioner. Den kan snabbt och enkelt monteras på Absolute Arm 7-Axis av användaren utan behov av omjustering. Allt detta ger en mycket mer produktiv och mångsidig arm som levererar mätresultat med hög noggrannhet snabbare och enklare än någonsin tidigare.

Vilka är TBMX?


TBMX har 25 års erfarenhet av mätteknik. Deras kunder finns inom fordons, sjukvård, plast, gjut och rymd industrin. TBMX har med största säkerhet varit med och påverkat något som ni stöter på i vardagen. Den långa tiden på fältet har gett TBMX goda kunskaper inom olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Hur kan TBMX hjälpa er med lasermätning?


TBMX använder en Romer mätarm som är en mobil mätarm med möjlighet att lasermätning. Denna lasermätare tar TBMX enkelt med ut i fält för att genomföra mätningar direkt hos kunder. Lasermätningen kan implementeras i den stationära mätmaskinen. Man får då det bästa av två världar. Mätmaskinens noggrannhet kombinerad med lasermätningens stora mängd av inhämtade av data.
Kontaktinformation
Postadress
Kungs­gatan 33
34131 Ljungby
Region
Ljungby
Kronobergs län
Sverige
Organisationsnummer:
556876-5944
Grundat: 2012
Anställda: 2
Niklas Bergqvist startade sin mättekniska bana på R-Man AB och har arbetat med mätteknik sedan 1997.

Sedan 2001 som konsult inom mätteknologi.

2012 bildades aktiebolaget Team Bergqvist AB.

2020 har verksamheten bytt namn till TBMX (TB METROLOGY) och införskaffat egen mätutrustning för hög precision. Vi hyr in oss i ett tempererat mätrum hos ID Modeller.

ID Modeller är specialister på verktyg, modeller, prototyper och fixturer. Dom kan bistå vid tillverkning av bland annat mätupplägg och fixturer för att underlätta mätning.

20 år i branschen med kunder inom fordons, sjukvårds, plast, gjut och rymdindustrin.

Vi har god kunskap om olika tillverkningsprocesser och deras påverkan på det slutgiltiga resultatet.

Vi har under åren skaffat oss ett brett nätverk med spetskompetens inom många områden.

Vi kan ha lösningen på era problem även om det inte gäller mätning. Vi ser inte problemen, vi ser möjligheter.

Välkommen att kontakta oss!

Delta i TBMX´s Webinar om Mätprotokoll 2.1

Kontakter

Niklas Bergqvist
037210425
0706635444

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884