TORSDAG 21 JANUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

2D-kodläsare får automatiseringen att rulla

Autarky Automation är en av de ledande brittiska utvecklarna och tillverkarna av automatiserings- och transportbandssystem. För att uppfylla de höga kraven på ett automatiskt däcksystem valde Autarky de senaste 2D-kodläsarna från Leuze.
Kunderna Autarky och Tire-Line.
En stor del av vad Autarky Automation marknadsför är inom området modulär transportbandsteknik. Här erbjuder Autarky ett brett utbud av standardiserade komponenter och tillbehör. Företaget bidrar därmed till att minimera projektplaneringstider och monteringskostnader. Ett bra exempel på detta är projektet för TireLine: Sedan 1984 har detta företag försett branschen med hjul- och däckenheter - från skottkärror till högpresterande sportbilar.

Uppgiften: transportbandssystem för däckfyllniing.
Däcklinjen på Tire-Line fungerade under en lång tid med en enkel däckuppblåsningsanordning för vanliga metallfälgshjul. Däcken för avancerade legeringshjul blåstes upp manuellt. På grund av ökande orderingång köpte man en Hofmann-däckfyllningsmaskin som kunde hantera hela sortimentet av hjul- och däckenheter.

Hela processen med att lagra och hämta enheter i maskinen skulle nu automatiseras. Autarky vann anbudet med att producera ett lämpligt transportbandssystem och förlitade sig i detta projekt på Leuze.

Utmaningen: däcken är runda.
På varje hjul- och däckmontering på Tire-Line finns en självhäftande streckkodsetikett. Det hade varit för komplicerat för Tire-Line att fästa etiketten på exakt samma plats på varje enhet. Autarky tvingades därför att utveckla en lösning som pålitligt kunde läsa streckkoden. Och skulle kunna göra detta oavsett placering och på vilken plats som helst över hela transportbandets bredd.

"Ett runt objekt som alltid ser lika ut oberoende av dess position är en riktig utmaning för en kodläsare."

"Korrekt identifiering av däckenheterna var emellertid av avgörande betydelse för linjens framgång: identifiering av streckkodsinformationen som behövs för att berätta för Hofmann-maskinen vilken enhet som närmar sig och därmed vilket lufttryck som är nödvändigt. Det är därför det var så viktigt att välja den bästa möjliga kodläsaren för denna uppgift", förklarar Brad North, VD på Autarky. För att lösa detta problem vände sig Autarky till Sensor-folket på Leuze.
Lösningen: DCR 200i från Leuze.

“Efter att ha diskuterat tillämpningen med Leuze-experterna, valde vi DCR 200i 2D-kodläsare", förklarar North. Leuze, en ledande tillverkare av streckkodsläsare med mer än 50 års erfarenhet, utvecklade denna modell speciellt för en snabb och allmänt riktad läsning av 1D- och 2D-koder.

“Vi monterade tre enheter på ett rem-arrangemang med optimal vinkel och höjd så att streckkoden kunde läsas på valfri position på enheten och transportbandet."

"I kombination med det befintliga PROFINET-kommunikationsnätverket upptäcker DCR 200i 2D-kodläsare från Leuze data på streckkoden. Detta överförs sedan till Hofmann-maskinen." Autarky hade redan använt hundratals standard streckkodsläsare och fotoelektriska sensorer från Leuze. "Vårt mångåriga samarbete med Leuze och den goda servicen gjorde beslutet enkelt för oss", säger Brad North.

DCR 200i-kodläsaren: snabb och pålitlig.
Den kamerabaserade kodläsaren DCR 200i används för att upptäcka och identifiera streckkoder, staplade koder och datamatriskoder. Den kännetecknas framför allt av dess mycket snabba läsprestanda. DCR 200i uppnår hastigheter upp till 6 m/s. Den läser tillförlitligt 1D- och 2D-koder i alla riktningar. Det spelar ingen roll om de är tryckta eller direkt markerade, statiska eller rörliga, inverterade eller speglade. Detta säkerställs av den snabba bildtagaren, den integrerade högpresterande LED-belysningen samt den höga upplösningen i kombination med ett mycket högt fältdjup.

Tack vare rostfritt stålhus med skyddsgrad IP69K/IP67 så kan DCR 200i rengöras utan problem och till och med användas i hårda miljöer.

Tillämpningen: enkel, intuitiv och flexibel.
Den kompakta designen, fästkonceptet och den enkla hanteringen gör att DCR 200i enkelt och snabbt kan integreras i ett brett spektrum av olika tillämpningar. Detta gäller såväl mekanisk installation som driftsättning och konfiguration.

Kodläsarna i DCR 200i-serien drivs och konfigureras med hjälp av det grafiska användargränssnittet i Leuzes integrerade webConfig-verktyg via ett Ethernet-gränssnitt. Ett externt program krävs inte. DCR 200i kan tas i drift av användaren på bara tre minuter med hjälp av konfigurationsguiden. Dessutom är utbildningsfunktionen också en möjlighet. Denna körs med de två knapparna på kontrollpanelen på DCR 200i i kombination med en smartphone-app som utvecklats av Leuze för konfiguration.

Resultatet: större genomströmning, högre noggrannhet.
"I dag passerar en hjul- och däckenhet genom uppblåsningsmaskinen var sjunde sekund. Utöver den rena hastigheten har Tire-Line också fördelar av ökad noggrannhet vid luftpåfyllningen samt repeterbarhet. Eftersom det automatiska systemet har eliminerat alla möjligheter till mänskliga fel."
Slutsatsen som dras av Autarkys VD Brad North är helt och hållet positiv:

"På Tire-Line arbetar nu Leuzes 2D-kodläsare dagligen från morgon till kväll och hjälper företaget att uppnå betydligt högre genomströmningshastighet."

Den automatiska transporttillämpningen på Tire-Line på video: https://www.youtube.com/watch?v=ktwEvZqprKM

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-01-12
Rekordleveranser av plantor från SCAPrecisa, robusta, och verktygssäkrade vattenpass från Luna ToolsElförsörjningslösningar från ABB stödjer Asiens största vattenreningsverkChargePoint: Är vårt elnät redo för den elektriska revolutionen?Nätverk får ekonomin på nätet att växaNutanix tar in tidigare VMware-chef som ny VDDynabook uppdaterar utvalda enheter med 11:e generationens Intel Core-processorer
2021-01-11
FC Maskin ny leverantör av Mitsubishi edmStora snömängder ökar betydelsen av att alltid anlita licensierade takskottareABB lanserar ytterligare ett ställverk med lägre miljöpåverkanSTARK Group välkomnar CVC Capital Partners Fund VII som ny ägareNy Quick & Easy koppling och fördelare till ISO-sortimentetOptimera din ventilationsapplikationNytt rekordår i Sverige – nästan var tredje såld lätt transportbil var en VolkswagenHCL och Claim Genius i samarbete – ska tillsammans utveckla AI-lösningar för hantering av försäkringsanspråkMambu samlar in 110 miljoner euro i finansieringsrunda ledd av TCV
2021-01-08
Sedan starten på 60-talet har Knutwall tillverkat märkning främst mot byggsektornSå här blir cirkulär ekonomi och återvinning en lönsam affär för tillverkande företag 2021Veldi godkänd nu som leverantör av Stöd och matchning även i Malmö och Göteborg! Ny samarbetsmodell kan underlätta återbruk av byggmaterialFem funktioner att tänka på när du ska köpa en bärbar datorEquinix säkrar flera nya etableringar under det gångna åretVeeam: Så blir teknikåret 2021
2021-01-07
Wallåkra mekaniska gasar sig igenom corona-tiderVår koncern står pall även i orostider Största robot­säkerhets­standarden för robotsystem på remissVad väger du egentligen?Utbyggnaden av laddinfrastruktur behöver påskyndas för att klara omställningen från dagens 11 000 laddpunkter till 250 000 år 2030Manovi Varberg utbildar personal under permitteringAllt inom positionering: Bygg en bättre framtid med fixering och positioneringCyberspionage träder fram ur skuggorna och in i rampljusetSkurup får högteknologisk biltvätt med medlemskap
2020-12-23
God Jul och Ett Gott Nytt År!CERTEXs Julhälsning!
2020-12-21
Kipp Scandiinavia AB önskar En God Jul och Ett Gott Nytt År!
2020-12-18
VD-skifte vid årsskiftet | Helge Nyberg ABNCC:s och Volvos digitala tjänst för schaktmassor har under första året sparat 1 600 transporter i GöteborgHögpresterande produkter från elesaKör du små cylindrar med snabb frekvens? - JASVABB leder elektrifiering och automationsinnovation för framtidens gruvdrift i Sustainable Underground MiningHelge Nyberg tar historiskt rekord i orderingång Företag i länet får nya perspektiv med ProduktionslyftetABB stödjer World Childhood Foundation med donationToyota gör ytterligare satsning på bränslecellsdrivna bussarVeeam anställer ny regionchef för Sverige och FinlandMolnlösningar för finansiella kärntjänster: Den oundvikliga framtiden
2020-12-17
OilQuick får ny logotyp och grafisk profilÖkad maskinsäkerhet utan att kompromissa med prestandanIndustrirobotar från ABB utrustas med Wizard Easy ProgrammingArcSave®-teknik från ABB ska öka effektiviteten för stora kinesiska ståltillverkareLitet men mäktigt, norelem lanserar kompakt linjärt komponentområdeAffärerna rullar på som vanligtKabelmärkning i rostfritt syrafast 316 stålMelin Carlsson firar 30 år!CATIA från Dassault Systèmes ska hjälpa Polestar öka takten på design av elbilarChargePoint: Därför är synergin med förnybar energi nödvändig vid elektrifiering av transporterNytt nummer av tidningen Din Skog
2020-12-16
Förnyade certifikat enligt miljö och kvalitet!Innovativ mottagar- och sändarteknik hos ConradValeo lanserar ny motor med smart växellåda som passar alla typer av elcyklarSvenska CTEK växer på den europeiska marknadenDet personliga mötet blir återigen viktigt på banken
Annonser