SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Allt fler blir duktiga på att återvinna blybatterier

En miljövänlig trend med ekonomiska fördelar
SkrotSmart ser en positiv trend där allt fler kunder upptäcker fördelarna med att återvinna blybatterier. Sedan två månader tillbaka har även priskurvan för blybatteripriser pekat uppåt, och prisnivån kan förväntas vara stabil under hösten enligt prognoser. Många av SkrotSmarts kunder upptäcker att vi även tar emot batterier när de kommer till anläggningarna med annat skrot och ser de välfyllda batterilådorna. Fredrik och Stefan som tar emot blybatterier på SkrotSmart i Örebro delar med sig av sin glädje över denna utveckling. Eftersom återvinning av blybatterier spelar en avgörande roll för att främja hållbarheten och skydda miljön. Fredrik påpekar att han tidigare har sett de negativa konsekvenserna av att farligt avfall har grävts ner och skapat förgiftade marker som sedan behöver saneras. Därför blir han och hans kollegor riktigt glada när kunder kommer in med batterier, och de kan hjälpa dem att återvinna på rätt sätt.

Visste du detta om ditt bilbatteri?Ett vanligt bilbatteri kan vara värt ca 100 kr när du säljer det till SkrotSmart. Priserna varierar, men de är mycket fördelaktiga just nu jämfört med i våras 2023.

I blybatterier återvinns framförallt metallen bly, men även plasten och andra material tas om hand. Återvinningsgraden är mycket hög, och huvuddelen av det återvunna blyet säljs tillbaka till batteriindustrin för att användas i tillverkningen av nya batterier.

Bilbatterier klassas som farligt avfall och måste återvinnas på rätt sätt. Som privatperson behöver du se till att de fraktas stabilt och torrt till SkrotSmart och lastas på pall om det är flera batterier. Som företagare krävs att verksamheten har tillstånd från länsstyrelsen för yrkesmässig transport av farligt avfall, samt att fordon och personal är godkända för ADR-transport.

SkrotSmart och andra anläggningar i Vinnings koncern har tillstånd för att ta emot och mellanlagra blybatterier. Detta innebär att vi kan hjälpa både dig som företag och privatperson att återvinna blybatterier på ett säkert, smidigt och fördelaktigt sätt. Det gäller alla blybatterityper såsom bilbatterier, båtbatterier, truckbatterier, batterier i städmaskiner, monteringsvagnar med mera.

Vad ska du ha koll på när du hanterar blybatterier?Blybatterier är vanliga i olika typer av fordon och utrustning, och det är viktigt att hantera dem på rätt sätt för att undvika risker. Här är några viktiga saker att tänka på:

- Brand- och explosionsrisk: Vid laddning av blybatterier bildas vätgas och syrgas. Denna gasblandning kan vara explosiv om den antänds. Därför är det viktigt att följa säkerhetsföreskrifterna när du laddar batterier och undvika gnistor eller öppen låga i närheten.

- Återvinning: När blybatterier når slutet av sin livslängd är det avgörande att de återvinns på rätt sätt. Genom att sälja dina gamla blybatterier till auktoriserade återvinningsanläggningar som SkrotSmart, bidrar du till att minska miljöpåverkan och möjliggör att blyet och andra material kan återanvändas.

- Transport: Om du behöver transportera blybatterier, se till att göra det på ett säkert sätt, särskilt om du är en företagare som hanterar farligt avfall. Följ alla relevanta regler och föreskrifter för transport och se till att batterierna är ordentligt förpackade och skyddade.

Avslutningsvis, blybatterier är en viktig del av vår vardag, särskilt när det kommer till fordon och utrustning. Genom att återvinna dem på rätt sätt och följa säkerhetsföreskrifterna kan vi inte bara skydda miljön utan också dra nytta av ekonomiska fördelar. SkrotSmart och liknande anläggningar står redo att hjälpa dig med säker och fördelaktig blybatteriåtervinning. Det är ett enkelt sätt att göra en positiv skillnad för både vår plånbok och vår planet.
Kontaktinformation

SkrotSmart AB

Postadress
C/o Jönköping Stål & Metall, Momarken 16
55650 Jönköping
Besöksadress
Www.skrotsmart.se/anlaggningar
57141 Nässjö
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559203-3020
Grundat: 2019
Anställda: 30
SkrotSmarts etableras på citynära platser runtom i Sverige med syftet att skapa ett lönsamt alternativ för enkel återvinning för små- och mellanstora företag samt för privatkunder. Vi hjälper våra kunder att återvinna, bidra till ett hållbart samhälle men också tjäna pengar på sitt järn- och metallskrot. SkrotSmart finns just nu i Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Kalmar, Karlskrona, Linköping, Stockholm, Sundsvall, Trelleborg, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Örebro.

SkrotSmarts ledord är enkelt, snabbt, smidigt och trevligt.

SkrotSmarts slogan är SkrotSmart – gör stålar av ditt skrot

SkrotSmart ingår i koncernen Vinning. Huvudkontor finns i Nässjö. SkrotSmarts ledning sitter i Jönköping.

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-05
Nu introduceras en ny lanseringskampanj Kantvik eller kantpress – vad är skillnaden?Bekvämare liv med uppkopplat kodhandtag Ny maskin från Ras Skadlig kod sprids via Minecraft-tillägg
2024-06-04
ISCAR utökar ett redan stort sortiment Rikstäckande service för centralsmörjning3D print växer kraftigtAmmann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirande
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Ravema distribuerar ScandiTools Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företag