SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hållbarhet & arbetsglädje på Skattkärrs metallåtervinning

En framgångsrik modell i cirkulär ekonomi
Skattkärrs Metallåtervinning är en del av Vinning-koncernen, där glädje, stolthet och engagemang utgör själva kärnan i företagets värdegrund. I denna artikel ska vi utforska hur denna arbetsplats har skapat en miljö där hållbarhet och arbetsglädje går hand i hand, samtidigt som man arbetar inom en bransch som kräver fokus och noggrannhet.

En arbetsplats byggd på glädje och service



På Skattkärrs Metallåtervinning arbetar ett sammansvetsat team bestående av två män och tre kvinnor. Elin Karlsson är platschef och har medvetet skapat en arbetsmiljö som främjar en positiv gruppdynamik och gemensam arbetsglädje. "För oss är det viktigt att trivas på jobbet. Det ger inte bara mer service till våra kunder, utan skapar också en trevlig atmosfär här," säger Elin. "Det genererar så mycket mer än att bara ha kul på jobbet helt enkelt."

Elin och hennes team är övertygade om att när de själva känner glädje och tillfredsställelse i sitt arbete, speglar det sig i den service de erbjuder sina kunder. De strävar efter att göra kundernas besök positivt och minnesvärt. För dem är arbetsglädje och service två sidor av samma mynt.

Hållbarhet och värdegrunden i praktiken



Vinning-koncernen har fastställt värdeord som inkluderar glädje, stolthet och engagemang. Dessa värdeord är inte bara ord på papper utan en integrerad del av företagets kultur. Koncernen vill att känslan av tillhörighet och att kunna be om hjälp prestigelöst ska vara en del av den vardagliga arbetskulturen. Desmond Lindberg, VD på Vinning AB, betonar vikten av att alla medarbetare kan förvänta sig ett varmt och kompetent bemötande från sina kollegor i hela koncernen.

Vad menas med cirkulär ekonomi?



Cirkulär ekonomi är en hållbar affärs och samhällsmodell som syftar till att minimera resursavfall och maximera återanvändning. I stället för den linjära modellen "producera-konsumera-släng," innebär cirkulär ekonomi att produkter och material cirkulerar i en stängd loop. Det inkluderar återvinning, återanvändning, reparation och omvandling av produkter och material för att minska miljöpåverkan. Genom att fokusera på resurseffektivitet och att förlänga produkters livslängd bidrar cirkulär ekonomi till att minska avfall och minska uttaget av nya resurser. Det är en strategi som främjar både ekonomisk lönsamhet och miljöhållbarhet.
Kontaktinformation

SkrotSmart AB

Postadress
C/o Jönköping Stål & Metall, Momarken 16
55650 Jönköping
Besöksadress
Www.skrotsmart.se/anlaggningar
57141 Nässjö
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
559203-3020
Grundat: 2019
Anställda: 30
SkrotSmarts etableras på citynära platser runtom i Sverige med syftet att skapa ett lönsamt alternativ för enkel återvinning för små- och mellanstora företag samt för privatkunder. Vi hjälper våra kunder att återvinna, bidra till ett hållbart samhälle men också tjäna pengar på sitt järn- och metallskrot. SkrotSmart finns just nu i Eskilstuna, Falun, Gävle, Göteborg, Halmstad, Kalmar, Karlskrona, Linköping, Stockholm, Sundsvall, Trelleborg, Trollhättan, Uppsala, Västerås och Örebro.

SkrotSmarts ledord är enkelt, snabbt, smidigt och trevligt.

SkrotSmarts slogan är SkrotSmart – gör stålar av ditt skrot

SkrotSmart ingår i koncernen Vinning. Huvudkontor finns i Nässjö. SkrotSmarts ledning sitter i Jönköping.

Kontakter

Maria Knutsson
+46 10 222 81 72

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-25
Southco säkrar EVÖkad personlig hygien Svenska företag ökade försäljningen
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga