LÖRDAG 31 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AMADA lanserar ny kantpress med ATC lösning

Med över 300 ATC (Automatic Tool Change) kantpressar installerade i hela Europa och mer än 1000 globalt, tar AMADA företagets unika ATC-teknik till sitt mellansegment för första gången.
Tidigare endast tillgänglig på mera avancerade kantpressar som AMADA HG-ATC och dess föregångare HD-ATC, svarar den nya AMADA HRB-ATC mellanklassmodellen direkt på marknadens efterfrågan på en lösning av denna typ med original AMADA-verktyg.

AMADAs HRB-ATC har ATC i full storlek och erbjuder exakt samma antal verktygslängder som företagets avancerade HG-ATC-kantpress. Den nya maskinen levereras med ett paket AMADA-verktyg baserat på en bedömning av kundens tillverkningskrav. Viktigt är att HRB-ATC är helt kompatibel med AMADA AFH standardverktyg. Som ett resultat kan alla befintliga kunder som använder dessa verktyg ladda dem manuellt till den nya maskinen om så önskas.

En CNC-kantpress med ATC-kapacitet ger många fördelar för företag som vill öka den tid deras kantpress producerar. ATC kan minska ställtiderna med upp till 80% jämfört med att en operatör laddar verktyg manuellt, vilket är en klar fördel för underleverantörer eller företag som genomför flera verktygsförändringar per dag. Dessutom, medan ATC arbetar kan operatören samtidigt slutföra andra uppgifter, vilket ökar den totala effektiviteten.

Närvaron av ATC och dess snabba inställningspotential gör den nya kantpressen särskilt idealisk för de som bearbetar små batchstorlekar. Tillverkare eller underleverantörer som betjänar marknader som kyl, köksutrustning, detaljhandel, möbler och konstruktion som exempel, kommer verkligen att gynnas.

Kundfördelar kommer också från knivrotering. AMADA ATC är den enda lösningen på marknaden som kan rotera öververktyg automatiskt. Som en ytterligare fördel, där operatören behöver använda specialverktyg eller längder som ATC inte kan ladda själv, är HRB-ATC utrustad med en hydraulisk låsning för både kniv och dyna för att påskynda det manuella stället av sådana verktyg.

Bland andra viktiga maskinfunktioner är automatisk bombering - kompensering för avböjningar i över- och underbalken när tryck appliceras - vilket kommer som standard för att öka precisionen.

Tillgängliga tillval för kunder inkluderar AMADA Bi-systemet för automatisk vinkelmätning. Denna lösning hjälper till att säkerställa eliminering av skrotdelar, en funktion som är särskilt användbar för företag som bearbetar små batchstorlekar eller dyra material.

Som tillval finns även den automatiska fotpedalen. När ett program har flera verktygsstationer längs presslängden behöver du inte längre flytta fotpedalen manuellt i sidled. Det är inte ovanligt att vissa kantpress operatörer flyttar sin fotpedal 100 gånger om dagen, vilket över ett år motsvarar mycket slöseri och försämrad ergonomi. AMADAs automatiska fotpedal innebär att positionering i sidled sker automatiskt, vilket ökar produktiviteten.

AMNC 3i med stor pekskärm och 3D-kontroll innehåller ett antal innovativa funktioner, inklusive det nya “Lite” -läget. I själva verket erbjuder Lite-läge förenkling av kontrollprogramvaran, vilket i sin tur gör styrningen snabbare och förenklar introduktionen av nyanställda.

Den nya HRB-ATC-kantpressen kommer att finnas tillgänglig för demonstration i AMADA-dotterbolag i hela Europa från juli 2021. Maskinen kommer initialt att finnas tillgänglig som en 100 ton / 3m-modell, med en 220 ton / 4m-modell planerad att släppas senare under året.
Kontaktinformation
Postadress
Borgens Gata 16-18
44139 Alingsås
Region
Alingsås
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556402-5814
Grundat: 1991
Anställda: 25
Välkommen till Amada Scandinavia AB.

Vi är leverantör av plåtbearbetande produktionsutrustning från en av världens största tillverkare, japanska Amada. Företaget bildades 1991 i Sverige och är beläget i Alingsås. Vi erbjuder ett komplett program av plåtbearbetningsmaskiner. Där ingår CNC-styrda revolverstansmaskiner, laserskärmaskiner, kantpressar, automatiseringsutrustning, gradsaxar, verktygsslipar och mjukvaror.

AMADA Group har varit verksamma i Europa i över 40 år och kombinerar tradition med japansk erfarenhet och bästa europeiska know-how. Ett åtagande som gruppen genomförde genom att 2013 inrätta det europeiska huvudkontoret, AMADA EUROPE.

Det nya huvudkontoret har blivit en samlingspunkt för koncernens europeiska strategier, samordning av synergier mellan filialer och tillhandahåller idag riktade, innovativa lösningar för våra kunder. AMADA har idag 10 filialer i 13 länder i Europa med 8 produktionsanläggningar och 1 500 anställda som betjänar cirka 30 000 kunder.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

John Wallace
Exportchef
032 28 50 83
Peter Book
Säljchef
0708 998 673
Per Andersson
Säljare centrala Sverige
0708 998 682
Per Nilsson
Säljare - Söder
0708 998 660
Philip Berg
Säljare - Öst och norr
0708 998 671
Anders Erixon
Säljare - Verktyg
0708 998 663

Filmer

The Engineering AMADA 2020

The Engineering AMADA 2020
AMADA HFE3i High Tonnage Pressbrake

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling