SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Bästa billånen för företag här

Jämför billån åt företaget

Billån till företag


De flesta företagen behöver finansiera sitt bilköp genom antingen ett billån till företag eller genom att leasa bilen. Tar ni ett billån kan det användas för att köpa både nya och begagnade bilar.

Som företag kan ni ta lite olika slags billån. Det finns för det först traditionella banklån med bilen som säkerhet för lånet. Men även specialiserade långivare som även erbjuder billån för begagnade bilar och dessa lån är ofta utan säkerhet. Ni bör fundera över vilken bil ni vill köpa och utifrån det är det hyfsat enkelt att veta vilket slags billån som lämpar sig bäst. Glöm inte att tänka på er budget och se till att jämföra olika långivare för att hitta ett förmånligt erbjudande.

Jämför billån åt företaget


För att kunna urskilja långivarna från varandra och få fram de bästa så gäller det att jämföra. Vi rekommenderar att du använder dig av en jämförelsetjänst som Bästbillån. Där kan du enkelt jämföra olika alternativ mot varandra och få fram det som passar dig bäst.

Men vi har också samlat några bra saker att tänka på nedan:

Ränta och avgifter
Räntan är en extremt viktig faktor att ha i åtanke när du jämför billån till företag precis som när en privatperson jämför. Det är avgiften som långivaren tar betalt för att låna ut pengarna. I den effektiva räntan kan det också ingå avgifter som uppläggningsavgift och aviavgift. Det blir därför en mer rättvisande bild av den totala kostnaden för lånet.

Villkor och krav
Villkoren är minst lika viktiga att kolla på innan du tecknar ett billån. De skiljer sig lite mellan olika långivare, men är snarlika. Vanliga villkor för billån är löptiden, villkor kring återbetalningen och hur pengarna får användas.

Kundservice och support
Att långivaren har en bra kundservice är ett stort plus i kanten. Skulle det uppstå någon fundering vill du snabbt kunna ta kontakt och få svar på den. För att få en uppfattning av servicen kan du kolla på tidigare omdömen på till exempel Trustpilot.

Hur fungerar billån till företag


Billån är ett vanligt sätt för privatpersoner att finansiera en bil. Men det finns också möjligheter för företag att ta ett billån. Ett billån till företag fungerar på liknande sätt som ett privatlån, men det finns några skillnader som är viktiga att känna till.

Fördelar
Den största fördelen med att ta ett billån till företag gentemot att köpa bilen kontant är att ni sprider ut kostnaden. Fördelen med detta är att företaget kan behålla en god likviditet. Med mer likviditet inom bolaget finns det utrymme för expansion och satsningar för framtiden.

Men räntan är också låg på grund av att bilen är säkerhet för lånet och därmed är risken för banken låg. Ni kan lösa billånet i förtid om ni får pengar över och vill slippa betala mer ränta.

Nackdelar
En nackdel är att företaget kan hamna i en ekonomisk knipa om det inte kan betala tillbaka lånet i tid. Speciellt då nystartade företag kan få en mycket hög ränta för billån så kan det vara dyrt med ett billån. Men samtidigt är det svårt att få annan finansiering eller bli beviljad ett leasingavtal.

Ansök till billån som företag


Att ansöka om billån som företag kan vara en enkel process om man vet vad som krävs. Det finns några grundläggande krav och en ansökningsprocess som måste följas för att få godkänt.

Krav för att ansöka
För att ansöka måste företaget uppfylla vissa krav. För det första måste företaget vara registrerat i Sverige och ha en god kreditvärdighet. Företaget måste också ha en stabil ekonomi och kunna visa upp en stadig inkomst.

Det kan också krävas att företaget måste ha en affärsplan som visar hur bilen kommer att användas för att gynna företaget. Banken eller långivaren kommer att titta på företagets affärsplan för att se om det är en lönsam investering i dessa fall.

Ansökningsprocess
Först väljer ni en bank som erbjuder billån till just företag. Sedan måste företaget fylla i en ansökningsblankett och lämna in den tillsammans med nödvändiga dokument som visar upp företagets ekonomi och kreditvärdighet.

Efter att ansökan har lämnats in kommer banken eller långivaren att utvärdera ansökan och ta beslut om godkännande eller avslag. Om ansökan godkänns kommer företaget att få ett erbjudande om lån och måste sedan skriva under avtalet och köpa bilen.

Vilka andra alternativ finns?


När företag behöver finansiera ny bil eller annat fordon finns det flera alternativ till billån att överväga. Det vanligaste alternativet är leasing och det går vi igenom här.

Leasing
Leasing är ett alternativ till billån där företaget hyr bilen istället för att köpa den. Leasingavtalet kan vara på kort eller lång sikt och kan inkludera service och underhåll. Fördelen med leasing är att företaget inte behöver betala hela kostnaden för bilen på en gång och kan istället sprida ut kostnaderna över en längre tid. Dessutom kan företaget byta ut bilen efter leasingperioden smidigt.

Du kan läsa mer om de bästa billånen för företag här

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-26
Klarar snöröjning i tuffa förhållandenSkärande verktyg för precision och effektivitetSäkerhetsoro bland svenska konsumenter Eaton lanserar DC snabb­laddare för elfordonBröderna Sjögrens Trafik firar 100 år som företag
2024-02-23
Forma framtiden med plåtbockning i 3DLuftfilterlösningar och aggregat för extrema miljöerUtforska vattenskärares mångsidighet och precisionISOBUS: En revolution för jordbruksmaskinerengcon lanserar ny storlek på markvibrator
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar