SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Berglöfslådan® 70år

Industriklassikern från Kopparberg firar jubileum
1953 föddes Berglöfslådan®, en karaktäristisk plåtcontainer för smart materialhantering, i Kopparberg. Upphovsmannen Gösta Berglöf ville skapa en standardiserad lösning för att hantera tunga transporter till och från verkstäder, industrier och järnbruk. Idag återfinns Berglöfslådan® hos MoveTech i Örebro, som vill uppmärksamma den svenska industriklassikern och föra Göstas arv vidare.

”Vi är oerhört stolta över att uppmärksamma Berglöfslådans 70-årsjubileum och därmed en del av svensk industrihistoria. Det är inte bara en produkt med en rik historia, utan även ett gott exempel på hållbarhet” – Markus Asklöf, Vd på MoveTech

Smart lösning med 70 år på nacken
Berglöfslådan®, även kallad pallcontainer eller storbox, är en robust container i plåt tillverkad för tung transport och förvaring. Den är en pålitlig partner för materialhantering inom lager och industri, där den används för allt från större metallskrot till spån eller vätskor.

Historian om Berglöfslådan® går tillbaka 70 år i tiden, då uppfinnaren Gösta Berglöf insåg hur bökigt det var att transportera tungt gods. Om det funnits en praktisk standardlösning med en robust låda skulle det bli så mycket enklare. Gösta pratade ihop sig med järnbruk och verkstäder och 1953 börjades Berglöfslådan® produceras på Berglöfs Verkstäder i Kopparberg. Idag säljs Berglöfslådan, med i stort sett samma konstruktion och funktion som på 50-talet, av MoveTech.

En hållbar favorit
Berglöfslådan® är designad för att hålla över lång tid. På vissa arbetsplatser finns fortfarande exemplar som har använts i över 50 år. Dess långa livslängd innebär att den fungerar utmärkt att återbruka. Tack vare den rejäla konstruktionen, är lådorna ofta fullt funktionsdugliga även om den har skönhetsfläckar eller rost. MoveTech köper därför tillbaka Berglöfslådor som inte används och säljer vidare som begagnade.

Mer information och bilder finns på berglofsladan.se

Tveka inte att kontakta oss vid frågor, funderingar eller om ni önskar ytterligare material.

Kontaktperson:
Martin Eriksson
Marknadskoordinator
0721759601
me@movetech.com

Talesperson:
Markus Asklöf
VD
0703451104
ma@movetech.com
Kontaktinformation
Postadress
Cv-­gatan 34
70362 Örebro
Besöksadress
Cv-­gatan 34
70362 Örebro
Region
Örebro
Örebro län
Sverige
Organisationsnummer:
556551-0053
Grundat: 1997
Anställda: 10-50
Välkommen till MoveTech!
I över 25 år har MoveTech hjälpt företag till en säker och effektiv arbetsmiljö med återanvändning, kvalité och hållbarhet i fokus. Hos oss hittar du både ny och begagnad utrustning för industri, lager och kontor. Detta gör du på vår e-handel eller samtal till våra säljare. Det är vad vi kallar svin(n)smart!

Vi gillar att höra från dig!
Undrar du över något, eller vill du bara säga hej? Oavsett är vi glada att höra från dig. Kontakta oss, så ser vi hur vi kan förbättra din verksamhet tillsammans!

Kontakter

MoveTech Kundservice
019-611 19 19
Lotta Engdahl Karlsson
+46 (0) 70 – 345 44 31

Filmer

MoveTech | Säker och effektiv arbetsmiljö | Tippcontainer

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-26
Stolt leverantör av mark & va-material
2024-04-25
Effektivisera städningen med en städrobot Använd vatten för att skära med precisionISCAR introducerar ny krymputrustningMöt EdmoLift på Elmia Produktionsmässor Vi ställer ut på Elmia Automation
2024-04-24
När konstant tryck och luftflöde är ett måste Elektronisk övervakning av luftkvalitén Från konstruktion till kund med Lännen AB Vandskæring A/S investerarVill du framtidssäkra din produktion?
2024-04-23
Reality Capture Från isen till affärslivetVisste du det här om magnetventiler?Panasonic anställer ny medarbetare i SverigeCognizant och Microsoft utökar AI-partnerskap
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp