FREDAG 30 JULI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Blixtsnabb återläsning av data neutraliserar ransomware

Kopiering av data som sker i bakgrunden, till kopior som inte kan ändras. Och blixtsnabb återläsning av data. Det är ingredienserna i Infinidats skydd mot utpressningsattacker. Nyckeln till framgång är att säkra säkerhetskopiorna.
Infinidat, en ledande tillverkare av lagringsprodukter, presenterar förbättrade funktioner för skydd mot utpressningsattacker (ransomware) och andra skadliga program. Det görs i form av den nya funktionen CyberRecovery i företagets produkt InfiniGuard. Skyddade kopior av data och närapå omedelbar återläsning av data gör att cyberbrottslingar kammar noll.

Enligt Cybersecurity Ventures utförs en utpressningsattack var fjortonde sekund, så det råder inga tvivel om att det behövs skydd. Attacker leder inte sällan till stora ekonomiska problem och försämrat renommé för drabbade företag, och ibland till konkurs.

– Behovet av den typ av lösning som CyberRecovery ger kommer så länge ransomware-attackerna ökar vara stort. Det är en styrka för hela vårt erbjudande att vi inte bara kan leverera en av marknadens snabbaste lagringslösningar, men också lagringslösningar som möjliggör omedelbar återställning av data som har attackerats. Det gör att de data som ligger i våra miljöer alltid kan garantera högsta tillförlitlighet och tillgänglighet, säger Fredrik Arveskär, Nordenchef på Infinidat.

Säkra kopiorna
Förutom standardmässiga säkerhetslösningar, som antivirus, brandväggar, med mera, krävs säkra kopior av data för att hantera utpressningsattacker. Om en attack lyckas och ett företags data krypteras, måste det gå att läsa tillbaka kopior av data som inte komprometterats. Det krävs, enkelt uttryckt, tre saker för att den strategin ska fungera:

Kontinuerlig kopiering av data, förslagsvis av säkerhetskopior, som inte påverkar prestanda, tillgänglighet och skalbarhet negativt. En lyckad strategi är att ögonblicksbilder, så kallade ”snapshots”, av samtliga säkerhetskopierade data skapas fortlöpande.
Att kopiering görs till kopior som verkligen inte kan påverkas av externa aktörer. Sådana kopior kallas ”immutable”.
Snabb återläsning av de säkra kopiorna.

Infinidats lösning för att skapa säkra kopior av data är utformad efter en princip som kallas WORM (write once read many). Eftersom data bara kan skrivas en gång kan den inte krypteras, raderas eller ändras.

Snabb återstart
Återläsning av data med InfiniGuard CyberRecovery kan vara policystyrd. Det innebär att återläsningen kan ske på ett sätt som gör att normal verksamhet kan återupptas så snabbt som möjligt, med data som garanterat var korrekta vid en tidpunkt en kort tid innan en attack. Förutom en återläsningshastighet som beskrivs som ”närapå ögonblicklig”, finns det även möjligheter att skapa isolerade testmiljöer för att kontrollera data som läses tillbaka till en produktionsmiljö.

– Med förbättringarna av vår plattform InfiniGuard kan våra kunder upprätta en ny försvarslinje för sina säkerhetskopierade data, säger Phil Bullinger, vd på Infinidat.

Eric Burgener som är analysansvarig för infrastruktur på IDC sammanfattar de krav som ställs på skydd mot utpressningsattacker:

– Utpressningsattacker kostar företag 20 miljarder dollar per år. Det räcker inte med vanliga lösningar för säkerhetskopiering. Det behövs policystyrda lösningar som körs i bakgrunden utan att påverka driften, ögonblickskopior som inte kan förändras och snabb återläsning av data, säger han.

Media Contact
Sapna Capoor, Director of Global Communications
Mobil: +44 7789684159
scapoor@infinidat.com

Nordenchef
Fredrik Arveskär, Regional Director Nordic & BNL, Infinidat
Mobil: +46 704 200 282
farveskar@infinidat.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-07-01
Accelerera digitaliseringen genom “the power of integration”Förlängt partneravtal med HV71Infinidat lanserar storage-as-a-service (STaaS) som förenklar och effektiviserar AIOps i stora IT-miljöerSweco blir teknisk rådgivare för utformning av energiö i NordsjönJessica Öberg ny vd för CombitechSolör Bioenergy Group förvärvar framgångsrikt fjärrvärmeverksamhet från Veolia NordicMVS ansluter sig till nätverk för smart elektrifieringSciety-nätverket och Segulah Medical Acceleration investerar 106 MSEK i SAGA DiagnosticsBOLIST Svedala byter ägare
2021-06-30
Semi-automatiserade plocktruckar effektiviserar plockprocessernaSwedish Agro Machinery blir ny återförsäljare för MetsjöEcoStruxure Security Expert från Schneider Electric nu SSF-certifierat i samtliga larmklasserHybrit har producerat världens första vätgas­reducerade järnsvampNexans Aurora: Byggd för framtiden, redo för världs­haven, nyss namngiven i NorgeVerizon och Digital Catapult lanserar Retail Accelerator-program med uppslukande 5G-teknologi Företags- och privatlån under pandeminCTEK stärker sin styrelse och utser två nya medlemmarMålbilder för miljöhänsyn utvärderasEn företagscykel har många fördelar!Coronapandemin har gjort svenskarna mer hygienmedvetna
2021-06-29
Överväg gärna keramiska standardkomponenter för att minska nötning och slitageVolvo EC530E och EC550E - 50-tons grävmaskiner med idéer som är större än deras storleksklassKaeser förvärvar Kompressorservice i SkövdeHållbarhet är kärnan i Mirkas verksamhetFyra fällor att undvika när du vill lånaSensor Control Nordic AB har tecknat ett partneravtal med RealWearHelene Åsander tillträder som inköpschef på Wästbygg GruppenAdvenica får order värd 19,2 MSEKVolvo Cars utökar sitt samarbete med BluJay W3 Energy ska förvalta Fu-Gens första vindkraftparker i SverigeNy tvätthall i Sjöbo med klimatsmart uppvärmningTECE lanserar prefabskåp för golvvärmeFörändrade krav i spåren av pandeminNya Ducato 2021Scandinavian Carbide Company – Ny aktör med lång erfarenhet på hårdmetallprodukter
2021-06-28
I datacentren är det ingen som vill ha varmt väder – så här går kylning till på bästa sättSkanska investerar cirka 540 miljoner kronor i logistikprojekt i HelsingborgMSB ska bidra till ökad kontroll över explosiva varorWorld Trade Center Göteborg expanderar – tar över top floor på Mässans gata 10Halmstad digitaliseras – väljer AddMobile som leverantörIngenjörsstudenter vidareutvecklade Skövdeföretagets prototypKlimatpåverkan en viktig fråga i utvecklingen av Frihamnen i GöteborgTelia testar livestreaming för drönare
2021-06-24
SMC Automation tecknar avtal med Bravida CoolingNy generation plasma­skärare från SPARTUS!Binar och Standby sponsrar Trollhättan City Trail96 % av svenska företag planerar fortsatt hybridarbeteDuroc Machine Tool utökar i Västra Götaland.David lämnar över till PeterSchneider Electrics koncernchef Jean-Pascal Tricoire har utsetts till “Glassdoor Top CEO” 2021Sweco förvärvar Boydens EngineeringTidernas investeringslyft i MoelvenMinskade energileveranser av fasta biobränslen 2020Veeam stärker sitt ProPartner-nätverk i EMEA med nya strategiska rekryteringar
2021-06-23
Elektronikföretaget som vågar ta plats Nya kulrullar och rullöverföringsenheter i teknopolymerSå kan du jobba mer aktivt Ahlsell förvärvar Kartecon OyHon ska öka intresset för ventilation HCL Technologies uppmärksammas av Great Place to Work Institute Stora utsläppsminskningar vid återvinning av plastförpackningar Connect Companies växer – anställer två nya experter på integration och systemutveckling