SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cold forging via sourcing groups

Förbättra effektivitet och kvalitet genom sourcing groups
Cold forging är en tillverkningsprocess som blir allt mer populär bland tillverkare som söker hög precision och hållfasthet i sina komponenter.

Vad är Cold Forging?Cold forging eller kallsmide, är en metallformningsprocess utförd vid rumstemperatur. Till skillnad från hot forging, som involverar uppvärmning av metallen, pressas materialet i kallt tillstånd vilket resulterar i exceptionell hållfasthet och finish. Denna metod är särskilt fördelaktig för tillverkning av stora volymer av komplexa delar där precision är avgörande.

Fördelar med Cold ForgingHögre hållfasthet och precision Genom att undvika upphettning bibehålls metallens ursprungliga kristallstruktur, vilket resulterar i en starkare och mer hållbar produkt. Precisionen som cold forging erbjuder är oöverträffad, vilket minimerar risken för materialspill och efterbearbetning. Bättre ytförhållanden Produkter framställda genom cold forging har en slätare yta och behöver ofta mindre efterbearbetning jämfört med andra smidningsmetoder. Detta kan minska både kostnader och produktionstid. Materialbesparingar: Cold forging tillåter närmare formning till slutprodukten, vilket minskar behovet av överflödigt material och därmed kostnader.

Varför använda Sourcing Groups för Cold Forging?Att anlita cold forging-tjänster genom sourcing groups kan erbjuda många fördelar. Sourcing groups specialiserar sig på att matcha tillverkningsbehov med de bästa leverantörerna, vilket säkerställer högsta möjliga kvalitet till konkurrenskraftiga priser. De kan också erbjuda tillgång till ett bredare nätverk av serviceleverantörer och hjälper till att navigera i komplexiteten i globala leveranskedjor.

Kontakta Thonab Sourcing GroupFör företag inom tillverkningsindustrin som kräver hög precision och effektivitet i sina produkter är cold forging en ideal lösning. Genom att samarbeta med Thonab sourcing group kan ditt företag dra nytta av expertis och resurser som säkerställer att dina produkter uppnår högsta möjliga standard. Överväg därför att samarbeta med en sourcing group för dina nästa cold forging-projekt för att säkerställa kvalitet och kostnadseffektivitet.
Kontaktinformation
Postadress
Vretenborgs­vägen 28
12630 Hägersten
Besöksadress
Vretensborgs­vägen 28
SE-12630 Hägersten
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556190-4516
Grundat: 1972
Anställda: 6
Välkommen till AB Thonab.
Snabba svar och rätt produkt i rätt tid

Vår historia började 1975 och sedan dess har vi oförtrutet arbetat vidare med att effektivisera inköpen och logistiken. En snyggt packad försändelse, tydligt märkt och framme där och när den ska – det har varit en ledstjärna sedan starten. Idag levererar vi hundratusentals komponenter till företag runt om i Sverige. Och vi har kunder som varit med sedan starten – ett bra betyg som vi verkligen uppskattar.

En kontakt räcker
Vi kan erbjuda det mesta inom maskindelar för att spara dig tid och samtidigt minimera risken för kvalitets- och leveransproblem. Vi har ett rikt förgrenat nätverk av leverantörer i Sverige och utomlands. Vårt fokus på Östeuropa under senare år har gett oss flera mycket kvalificerade tillverkare med en mycket konkurrenskraftig prisbild, även i jämförelse med Asien.

Kundanpassning
Många av våra artiklar är kundanpassade och unika. Vi har konstruktionskompetens och i samarbete med tekniker från våra leverantörer kan vi hjälpa dig med utveckling av det du behöver. Oavsett om det är en mer standardbetonad produkt eller din egen, unika design kan vi, köpa in, låta tillverka och lagerhålla den för avrop. Helt enligt dina önskemål.

Fokus på din affär
Redan från starten fanns Emhart, tillverkare av maskiner för glastillverkning, med oss som kund. Genom åren har samarbetet med våra kunder utvecklats och idag är vi en partner som kombinerar inköpare med logistiker och tekniker. Men vårt fokus är oförändrat: Alltid snabba svar, aktivt stöd och experthjälp ­– allt för att maximera din affär och underlätta din vardag.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Alwitco, USA (Generalagent)
Ljuddämpare Pneumatik
Dalton Gear, USA (Generalagent)
Slirkopplingar
Iraundi ( Ekoki ), Spanien (Generalagent)
Kundanpassade kullager
Komarov, Tjeckien (Generalagent)
Kolvringar
Whitter-Higgins, USA
Kullager Mutter och Bricka

Certifieringar

ISO 9001:2015

Kontakter

Anthon Thonestad
08-645 26 70

Filmer

Företagspresentation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD