Cranab lanserar ny gripserie för lastbilar - industritorget.se
TORSDAG 02 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Cranab lanserar ny gripserie för lastbilar

Nu introducerar Cranab en helt ny serie gripare, anpassad för lastbilskranar.
Serien består av tre storlekar med modellbeteckningarna, CT35, CT40 och CT50 och kompletterar hela Cranabs program av gripare.

– Griparna i vårt nya lastbilsprogram är optimerade efter de behov som finns inom åkerisidan. Vi har testat, provkört och utvärderat dem under verkliga förhållanden under drygt ett års tid och känner oss helt trygga med griparnas egenskaper, prestanda och kvalitet. Därför inleder vi nu serietillverkningen och försäljningen av dem, berättar Micael Olsson, marknadsansvarig för segmentet On-Road hos Cranab.

I konstruktionsarbetet har köregenskaper och griparnas vikt varit en huvudfråga.

– För lastbilar är jakten på kilo i fokus och det har vi tagit fasta på utan att ge avkall på prestanda och hur de är att köra, säger Micael.

– Vi har också jobbat med materialtjockleken och gjort dem smalare än våra andra gripare. Griparna tränger enkelt ned i virkestravarna och har mycket goda inrullningsegenskaper. De är mycket lätta att arbeta med.

Gripare som används på skotare är designade för ständig körning och tuffare tag. En gripare på en lastbilskran körs med en helt annan frekvens.

– Lastbilsgripare används vid lastning och lossning av virkestravar och de är vanligtvis inte nere och gräver i marken som en skotargrip. Behoven mellan gripare är olika och lastbilsgriparna är optimerade inom sitt användningsområde, förklarar Micael.

Griparna passar Cranabs lastbilskranar men även andra märken.

– Vi räknar med att modellerna täcker 90 procent av marknadens behov av gripare för lastbilskranar, berättar Micael.

Den vanligaste gripen i programmet väntas vara CT40 men för att passa alla användares behov finns även den mindre CT35 och den riktigt stora gripen CT50.

– CT50 är unik och är gjord för att maximera varje griptag och hålla högsta tempo. Den tar stora virkeslass åt gången. Den gripstorleken är populär i hela Europa och CT50 kommer att möta behoven för de riktigt krävande arbetena, berättar Micael.

Micael Olsson
Marknadschef
micael.olsson@cranab.se
+46 933-14410
+46 70-593 53 32
Kontaktinformation
Postadress
Karlsgårds­vägen 56
92282 Vindeln
Besöksadress
Karlsgårds­vägen 56
92282 Vindeln
Region
Vindeln
Västerbottens län
Sverige
Orgnr:
556081-5556
Grundat: 1962
Anställda: *
Välkommen till Cranab AB!

Cranabs produktsortiment tillverkas i Vindeln, mitt i norra Sveriges stora skogar. Lever man här lär man känna skogen och dess förhållanden. I varje ny produkt som utvecklas finns därför generationers erfarenhet av skogshantering inbyggd. Närheten till skogen gör det också till en enkel sak att fråga, lyssna och testa.

Vi har tillgång till tre modernt utrustade fabriker, och ett löpande samarbete med professionella skogsbrukare av alla kategorier som hjälper oss i vårt konstruktions- och testarbete. Denna samverkan mellan skogskultur, modern teknik och avancerat utvecklingsarbete är den bästa garantin för att våra produkter alltid motsvarar de högsta krav.

Vår personal arbetar med ett avancerat industriellt hantverk. Med 40 års erfarenhet klarar vi de höga krav som skogsbruket ställer. Det är därför vi alltid brukar säga att styrkan sitter i detaljerna. Ingen produkt är komplett utan en omfattande provning. Vår kvalitetskontroll är redan nu upplagd efter framtidens normer och ger Dig en kvalitet som håller.


Välkommen att kontakta oss!

Filer

Pressrelease

Kontakter

Micael Olsson
General Mgr. Marketing
Emelie Ekman
0933-13552

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-30
Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidSTIHL inför hemleverans av motorsågarASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i KarlskronaSLP gör nytt förvärv i Malmö och bygger nyttNolia Beer i Luleå flyttas till 13-14 november10 krisåtgärder för svenska småföretag och jobbFull fart på försäljning och planering inför Stora Nolia och Load Up North – vårens mässor flyttasNetOnNet möter behovet av snabba leveranser när allt fler svenskar ställer om till arbete hemifrånWeber dry renovationProduktnyhet Mars 2020 - Gruppfördelare 1"Svenska bygg- och infrastrukturprojekt anlitar Sika för bredd och kvalitetKronans Apotek kraftsamlar för att prioritera läkemedelsleveranserNu bygger Derome hotell­rummen till Sara KulturhusHydroscand investerar i rörbockningsverksamheten i HudiksvallSuccén fortsätter trots corona kris
2020-03-24
Fem stjärnor för effektiv fasningnorelems dämpare levererar rätt strukturAngående rådande situation om Coronaviruset COVID-19
Annonser