SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

En betydande entreprenörs­personlighet i Europa

Ayhan Busch är fortfarande aktiv i företaget
Ayhan Buschs liv och arbete, hennes bidrag till grundandet och utvecklingen av Busch Vacuum Solutions, presenterades nyligen i detalj i en rapport av OPEN Political Economy Network* med titeln ”Minority Businesses Matter Europe”.

Rapporten ”Open Political Economy Network” presenterar Ayhan Buschs liv.

Rapporten ”Open Political Economy Network” bygger på akademisk forskning om ”Minority Businesses” i Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna, Sverige, Belgien och Irland. Analysen identifierar de 50 mest framgångsrika företagen i dessa åtta länder som grundats och drivs av invandrare från icke-västerländska länder eller deras släktingar. Busch Vacuum Solutions rankas som åttonde bland dem. Inom Tyskland är företaget på fjärde plats.

Enligt rapporten ”förenar Busch Tysklands och Turkiets bästa produkter”. Företaget grundades tillsammans av Ayhan Busch och hennes man, Dr. Karl Busch, 1963. Redan för 60 år sedan levde paret absolut jämlikt. Ayhan Busch berättar: "Min man och jag grundade och byggde upp företaget tillsammans i ett jämställt partnerskap redan från början. Det var ovanligt vid den tiden. Alla viktiga beslut tog vi tillsammans."

Tack vare Ayhan Buschs insatser har företaget vuxit till en världsomspännande aktör med 3 800 anställda i 66 dotterföretag. Ayhan och Dr. Karl Busch förstod alltid hur de skulle använda sina styrkor för att utveckla sitt företag: ”Min man var det tekniska geniet medan jag var mycket stark på den kommersiella och strategiska sidan av verksamheten”, citeras Ayhan Busch i rapporten. ”Jag har alltid varit en väldigt entreprenörsdriven och marknadsinriktad person.”

När det första Buschföretaget grundades utanför Tyskland beslöt paret att det skulle förvaltas av en lokal invånare. ”Det här har varit vår företagsfilosofi ända sedan dess – satsa internationellt”, berättar Ayhan Busch. Varje år träffas samtliga verkställande direktörer i de olika bolagen för att utbyta idéer. Detta hjälper till att hitta nya marknader och tillämpningar för Buschs produkter. "I takt med att vårt globala nätverk växte tillbringade jag mycket tid med att ringa våra dotterbolag runt om i världen och prata om marknader, strategier och taktiker med dem. Jag var den kraft som alltid drev dem att bli mer kundfokuserade och växa. Jag gjorde en koppling mellan dem och försökte dela information."

Ayhan och dr Karl Busch är fortfarande aktiva i företaget. Än idag driver de Busch Vacuum Solutions tillsammans med sina tre barn, Ayla, Sami och Kaya Busch.

*Den internationella plattformen OPEN är en ideell organisation. Den finansieras av Minority Supplier Development UK (MSDUK) och har åtagit sig att bedriva fristående, strikt och tillgänglig forskning.

Irene Jepsen
Marketing and Quality Coordinator

Mobile/Direct: +46 31 338 00 97
Switchboard: +46 31 338 00 80
irene.jepsen@busch.se

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2, 435 33 Mölnlycke, Sweden

www.busch.se
Kontaktinformation
Postadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Besöksadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Region
Härryda
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556198-1308
Grundat: 1978
Anställda: 26
Välkommen till Busch Vacuum Solutions!

Busch Vaccum Solutions finns nära dig i Sverige. Vi hjälper dig att ta fram rätt vakuumlösning, system eller centralvakuum efter dina behov och kan erbjuda servicelösningar ute hos kunder i hela landet. Vårt huvudkontor ligger i Mölnlycke, utanför Göteborg, och vi har servicecenter i Uppsala, Helsingborg och Skellefteå.

Busch Group är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, vakuumsystem, blåsmaskiner, kompressorer och gasavskiljningssystem. Under sitt paraply rymmer gruppen tre välkända varumärken: Busch Vacuum Solutions, Pfeiffer Vacuum och Centrotherm clean solutions.

Det omfattande produktutbudet gör Busch Group till din föredragna leverantör för lösningar inom vakuum, övertryck och avskiljningsapplikationer inom alla branscher, såsom halvledare, livsmedel, analys, kemikalier, metallurgi och plast. Detta inkluderar även design och konstruktion av skräddarsydda vakuumsystem och branschens mest omfattande världsomspännande service nätverk.

Busch Group är ett familjeföretag som drivs av familjen Busch. Mer än 8 000 anställda i 45 länder över hela världen arbetar för gruppen. Sedan sin början för mer än 60 år sedan är Busch baserat i Maulburg, Tyskland.

Tillverkning sker i 19 egna produktionsanläggningar i Kina, Tjeckien, Frankrike, Tyskland, Indien, Rumänien, Sydkorea, Schweiz, Storbritannien, USA och Vietnam, alltid nära sina kunder för snabb leverans runt om i världen.

Det som kännetecknar det familjeägda Busch Group är stabilitet, pålitlighet och flexibilitet. Denna kombination gör oss till din bästa helhetsleverantör på vakuummarknaden för innovativa och individuella lösningar.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Åsa Jönegren
VD
+46313380082
+46 720 70 27 77

Filmer

Busch Vakuumteknik AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884