SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Engel gör plastindustrin smartare med digitala lösningar

Nöjda med dagarna på Elmia Polymer
Stabila processer, ökad produktivitet, och hög flexibilitet. Inject 4.0 från Engel innehåller flera digitala lösningar som gör tillverkningsindustrin betydligt smartare – något som fick stor uppmärksamhet under Elmia Polymer.

Huvudbudskapet från Engel under Elmia Polymer var tydligt. Smarta och digitala lösningar skapar en mer konkurrenskraftig tillverkningsindustri. Paraplynamnet för Engels lösningar heter Inject 4.0 och här ingår tjänsterna iQ och e-connect.

– Vi har väldigt många program som hjälper till med att stabilisera och dokumentera processen. Vinsterna är allt från lägre energiåtgång till minskad kassation, samtidigt som det möjliggör för företaget att faktiskt se vad de gör. Det blir också enklare för operatören att ställa in maskinen, säger Staffan Reimendal, Nordic Sales Director på Engel.

Tjänsterna inom iQ rör allt som har med produktion att göra medan e-connect är digitala lösningar inom service och underhåll.

– Vi har möjlighet att exempelvis koppla upp alla maskiner via en fjärrsupport och även övervaka vissa specifika delar i maskinen för att bättre kunna planera in stopp för underhållsarbete, säger Staffan Reimendal.

Fler kunder ser fördelarna

Fördelen med digitala lösningar är att de blir smartare ju mer mängd data som är insamlat. Där är vi nu, menar Jens Thor Hansen som är Managing Director för Engel Nordic, eftersom många företag har bytt ut sina gamla maskiner mot nya.

– Kunderna börjar se fördelarna med de digitala systemen efter att tidigare ha varit mer analoga. En annan intressant detalj är att kunderna tidigare har köpt maskiner på pris, för första gången ser vi nu att flertalet kunder ser vikten av att fokusera på ”cost in use” i stället för inköpspris, säger han.

Ser vikten med utbildningar

För Engel handlar det därför inte bara om att sälja effektiva maskiner. De är med kunden hela vägen från inköp, via utbildning till service och underhåll. På det svenska huvudkontoret i Jönköping genomförs exempelvis operatörsutbildningar och kurser inom underhåll och digitala lösningar.

– Service och utbildning är jätteviktigt. Vi kommer att se många pensionsavgångar framöver och då är det viktigt att de yngre får en bra utbildning för att bättre kunna nyttja maskinens alla egenskaper, säger Jens Thor Hansen.

Överträffat alla förväntningar

Med en snabb teknisk utveckling är det samtidigt viktigt med en träffpunkt där branschen kan visa fördelarna med de digitala lösningarna. Det menar Jens Thor Hansen som samtidigt lyfter hur viktigt det är för Engel med en mässa som Elmia Polymer i Sverige.

– Vi har fått många leads och framför allt leads från nya kunder. Redan efter två dagar kunde vi konstatera att mässan är precis så som vi vill att den ska vara. Det har varit väldigt många besökare och framför allt besökare från industrin.

Ulrika Elmersson
Mässansvarig
Elmia Produktionsmässor
ulrika.elmersson@elmia.se
036-152002
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion