SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Expansiva Sweves vill visa musklerna på VA-mässan

Sweves visar bland annat en helt nybyggd filmbuss
Från en liten monter till VA-mässan 2020 till en tydligt större 2022 för att visa den senaste tv-bussen. Under pandemin har Sweves vuxit i rekordfart och har nu en yta på mässan som mer speglar deras verksamhet. Räkna dessutom med en hel del intressanta nyheter.

Montern för VA-mässan 2020 var bokad redan året innan. Sen kom pandemin och mässan tvingades flytta fram två gånger. Under tiden hann Sweves i Sundbyberg växa från 3 till 14 anställda samt flytta till en nästan dubbelt så stor lokal på 800 kvadratmeter.

Det fanns med andra ord behov av en större yta nu när VA-mässan äntligen kan arrangeras.

– Vi visar bland annat en helt nybyggd filmbuss, som skräddarsytts tillsammans med en av våra kunder, resulterat i arbetsplats med optimerad planlösning för att kunna arbeta både effektivt och säkert. Då krävs det mer utrymme. Sen vill vi så klart att vår monter ska spegla hur mycket vi har vuxit och med alla våra anställda krävs det mer yta, säger säger Serguei Safronov, vd på Sweves.

Sedan 2013 har Sweves levererat utrustning till rörinspektionsbranschen och själv har Serguei Safronov över 25 års erfarenhet från branschen. Fokus på VA-mässan blir främst att visa nyheter inom inspektionsutrustning som kameror och robotar.

– Vi vill visa våra muskler. Men också att vi har stor vilja att leverera rätt utrustning till rätt applikation. Vi har ett unikt koncept med flera leverantörer och en bred portfölj. För kunden innebär det att de kan få en lösning presenterad för sig av oss men från flera olika leverantörer, säger Serguei Safronov.

Expansionen under de senaste åren kommer inte av en slump. Sweves har jobbat hårt med att nå ut till sina kunder och har varit väldigt aktiva på sociala medier. Men den viktigaste biten är att alltid sätta kundens behov i första hand.

Det menar Vladimir Safronov som är vice vd i företaget.

– Det är viktigt med kundfokus i vår bransch och vi vill hjälpa till så mycket som möjligt. Sedan är det ofta kunderna själva som ger förslag på vad de vill ha. Det var till exempel så vi började med tv-bussar. Huvudfokus är alltid att våra kunder ska kunna jobba effektivt, säger han.

För Sweves handlar det om att använda robusta produkter som dels är lätta att använda för operatören, dels sköter jobbet effektivt.

– Vi försöker att blanda konservativa lösningar med innovativa produkter. Det finns en stor respekt hos oss för beprövade metoder och samtidigt som vi gärna jobbar med den senaste tekniken. Den mixen gillar vi, säger Serguei Safronov.

Med tanke på att Sweves vuxit så mycket på kort tid kan företaget nu sikta mot kunder som kommuner och större entreprenörer. Stort fokus ligger på mätmetoder och tredje generationens laser där Sweves har flera nyheter på gång att presentera.

Här blir VA-mässan ett viktigt forum för att få ut nyheterna och träffa potentiella kunder.

– Det är superviktigt. Här träffar vi många starka aktörer och dessutom säljer vi ofta till andra utställare. Så här efter corona vill alla hitta tillbaka till stämningen som var innan och då blir VA-mässan en viktig plats för att träffa stora starka aktörer, säger Vladimir Safronov.
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-06-15
Ny landschef för Ahlsell SverigeMimecast har köpts upp av riskkapitalbolaget Permira Sökmotorn för möbler och inredning i Sverige - FAVIFlyttstädning och annan städning för företagetHelsingborg startar Sveriges första kommunala AI-labbNy utbildning säkrar hållbara affärer i Sydsveriges näringslivElever på Järfälla gymnasium tilldelas BygmastipendietTranpenad förvärvar Eyes4workUltimo ledare inom EAM-teknologiNy Castrol studie i Norden kring nästa bilköpStor skillnad på epostskydd bland nordiska företag Peab utför renoverings­projekt för Helsingfors UniversitetssjukhusTaigatechs AI-lösning redo för marknadenJoanna odlar i ett Elfa-system!
2022-06-14
CAD-Design blir vanligare och vanligareVolvo CE påbörjar testning Ny lasertrackerplattform med ultralång räckviddBättre fiskelycka tack vare hållfast LesjöforsdetaljF-Secures nya allt-i-ett-skydd förenklar säkerheten Lambertsson etablerar nytt kundcenterNP Nilsson förvärvar och växer inom industriellt byggandeNu möts internationell gruvindustri i SkellefteåDigitaliseringen har fått yrkeshögskolan att satsa på fler programmerareOmedelbara offerter på CNC-bearbetningHydroscand Group AB förvärvar Anderstorp Hydraulik ABZipforce lanserar en ny generation portabla elmotorer för cyklarNya allroundmaskiner för effektiv palltransportVärldsledaren inom värmepumpar storsatsar på den svenska marknaden
2022-06-13
Optimal lösning – det är målet för varje projektABB visar upp framtiden för processautomationMöt en av våra anställda: Johan EdbomIndustrirör från Jernbro Företagsfinansiering med stöd av EUAnders utmanar traditionella sätt att utforma fabrikerVärldens första elbilspool med laddning utan sladdVälkommen till lanseringen av Elektronikmässan Stockholm!Ramirent tecknar ramavtal med SinfraFörsta spadtaget för NP Nilssons nya logistikcenter!Ta med hemmakontoret till mässan Advanced EngineeringGKN Aerospace deltar i nytt EU-projektNexer tilldelas ramavtal med IneraNu öppnar Norrbotten Stål
2022-06-10
Enklare att använda teknik för hållbara byggnaderKundcase med 3D-scanner från PhotoneoSchneider Electric tilldelas flera prestigefyllda designpriserTransportbandsreparation på rekordtidVerdion säkrar en ny spek­ulativ möjlighet i Sverige Fördubbling av antal bluff-sms Fortsatt tryck på försörjningstrygghetenABB och Börjessons Lastbilar stöttar utbyggnadenTekniska museets samling fyller 100 årNytt utgångsläge när Science Village ska växaBolist Emmaboda gjorde rekordartad ökning på 4 årDell Technologies i partnerskap med AI Sweden
2022-06-09
Ewellix Nordics expanderarLevererade anläggnings­maskin tillverkad med fossilfritt stål till kundSveriges största laddgata invigdDags att ta vara på industri 4.0-vågen Tysk förpackningstillverkare integrerar ABB:s automatiska pappersprovningStora klimatvinster med utvinning i SverigeXiaomi lyfter och inspirerar unga kreatörer i AfrikaNordomatic fortsätter sin europeiska expansion