SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Från konstruktion till kund med Lännen

Den unika tillverkningsprocessen av grävlastare
Lännen är välkända för sin förmåga att skräddarsy grävlastare som uppfyller specifika kundbehov. Deras process, som detaljerat beskrivs på deras hemsida, börjar med en noggrann lyssning till kundens önskemål, vilket är kritiskt för att säkerställa att slutprodukten möter förväntningarna. Detta inledande skede är grundläggande för att förstå kundens arbetsförhållanden och de funktioner de värderar högst.

Kundanpassning i centrum


I tillverkningen av Lännens grävlastare så börjar resan med kunden. På Lännen prioriteras kundens specifikationer redan från starten av designprocessen. Teamet av säljare och designers samarbetar nära med kunden för att utforma en maskin som inte bara möter utan överträffar deras behov. Genom denna anpassningsprocess kan Lännen säkerställa att varje grävmaskin är perfekt anpassad för sitt unika uppdrag, oavsett om det handlar om tunga konstruktionsprojekt eller mer finjusterade landskapsarbeten.

Innovativ produktutveckling


Produktutveckling på Lännen är en dynamisk process där feedback från kunder och insikter från produktionsteamet är avgörande. De använder avancerad teknik som 3D-modellering och flödesberäkning för att säkerställa att varje maskin är optimalt utformad. Denna framkantsteknologi kombineras med praktiska erfarenheter för att designa maskiner som inte bara är kraftfulla utan också hållbara och tillförlitliga i långa loppet.

Ramfabriken ger ett försprång


Tillverkningen av Lännens grävlastare börjar vanligtvis först när en beställning är lagd, men ett viktigt undantag är ramtillverkningen som alltid ligger ett steg före. I Lännens moderna fabrik i Loimaa produceras ramar inte bara för aktuella projekt utan också för framtida användning. Pasi Seppä, som är arbetsledare på ramfabriken, förklarar att de hanterar 135 olika typer av ramar, vilka även inkluderar ramar för andra maskiner inom LMCE-koncernen.

Dessa ramar svetsas, bearbetas, förmonteras och ytbehandlas i förväg för att snabbt kunna initiera tillverkningen av nya grävlastare. Det unika med dessa ramar är att de inte specifikt tillverkas för en enskild beställning vilket gör det möjligt för Lännen att agera snabbt och effektivt. Trots att det sällan är känt hur den slutgiltiga grävlastaren kommer att se ut vid tiden för ramtillverkningen, tillämpas den senaste tekniken inom svetsning och bearbetning för att säkerställa kvalitet.

Intressant nog, om behovet uppstår, kan fabriken även producera reservdelar för maskiner som är upp till 30 år gamla, vilket visar på Lännens åtagande att inte bara hålla sig aktuella med den senaste tekniken utan också att värna om långsiktigt stöd och hållbarhet för sina maskiner.

Tillverkning och kvalitetssäkring


Produktionen av grävlastare hos Lännen är känd för sin effektivitet och höga kvalitetsstandarder. Från svetsning och bearbetning av maskinens ram till montering av komplexa komponenter genomförs varje steg med precision. Maskinerna genomgår rigorösa tester för att säkerställa att de lever upp till Lännens stränga kvalitetskrav. Varje steg i tillverkningsprocessen är noggrant övervakat för att garantera att slutprodukten är av högsta möjliga kvalitet.

Efterförsäljning och support


Efter att en Lännen maskin har levererats, fortsätter företagets engagemang genom omfattande efterförsäljningsservice. De erbjuder allt från regelbundet underhåll till teknisk support, vilket säkerställer att maskinerna fortsätter att fungera optimalt genom hela deras livscykel. Lännen strävar efter att upprätthålla en nära relation med sina kunder genom regelbunden kommunikation och stöd, vilket hjälper till att förbättra maskinernas prestanda och livslängd.
Kontaktinformation

Lännen MCE AB

Postadress
Bangårds­gatan 11
55303 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556437-9237
Grundat: 1991
Anställda: 28
Välkommen Lännen MCE AB

BYGG EN BÄTTRE VÄRLD MED FÄRRE MASKINER
Vi tror att vi med smarta och mobila multifunktionslösningar kan uppnå en renare, säkrare och bättre fungerande miljö med färre maskiner och kostnader. Detta är det som driver oss. Vi tror på att göra mer med mindre. Vi utvecklar och levererar lösningar som hjälper dig att öka din produktivitet och ansvar för miljön med en kompromisslös nivå av mångsidighet och rörlighet.

LMCE Group (Lännen Mobile Construction Equipment Group) är en internationell leverantör av smarta och mobila lösningar. LMCE utvecklar och producerar maskiner och applikationer med hög användbarhet som bidrar till en mer ekonomisk hållbarhet och långsiktighet.

LMCE tillhandahåller lösningar som hjälper kunder och entreprenörer att öka sin produktivitet tack vare våra produkter. Detta genom minskad miljöpåverkan utan att kompromissa med användandet på grund av mobilitet och produktivitet.

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

Jessica Bolander
079-142 84 09
Joakim Berglund
070-543 74 00

Filmer

Lännen is a heavy-duty, multifunction backhoe loader with all-terrain mobility

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-05-20
DIRA Robotbrag 30-31 MajVolvo L110H och L120H uppdateras Ny undersökningNewsec exklusiv rådgivare Skrivare allt oftare målta­vla för säkerhetsintrång
2024-05-17
Volvo CE presenterar omfattande rapporterMinimera produktspill Grundstenen för pålitliga VVS-systemEaton lanserar inbytes­kampanj för UPS-system Besök Swecons digitala monter
2024-05-16
Dessa fyra cyberhot växer extra snabbtONE startar ny containerlinjeIVECO Göteborg fyller 25 årSmart och klimatanpass­ad vattenhantering Byggföretag i Umeå på frammarsch
2024-05-15
ELESA vinner Good Design® Award Ny YSTA Sopvals Proffs L Clara blir VP Strategy & TransformationJordfelsbrytare uppfyller europeiska standarder 71% av styrelser tonar ner cyberriskernas allvar
2024-05-14
Montico ny utbildningsaktörYstaMaskiner present­erar nytt kättinghuvud Vårt modulära PLC Handla bra grejer till jobbetAllt fler superdatorer drivs med AMD