SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fuktmätare som en förebyggande åtgärd

Undvik skador ögat inte når
In en bransch där precision och pålitlighet är nyckelkomponenter inom mättekniken tar fuktmätare en framstående plats. Dessa instrument fungerar som hjälpsamma verktyg för att avslöja det dolda spektrumet av fuktighet i olika material, från trä och betong till gips och andra många andra material. Utforska med oss hur dessa teknologiska hjälpmedel kan mäta procenthalten vatten i material och även erbjuda insikter av fuktfördelningen i strukturer som väggar, tak och golv.

Vad är en fuktmätare?


En fuktmätare är ett precist instrument som används för att mäta procentandelen vatten i olika material, inklusive trä, betong, gips och andra byggkomponenter. Denna teknologi gör det möjligt att noggrant bestämma fukthalten och identifiera eventuella fuktkoncentrationer i väggar, tak och golv. Dessa mätningar är avgörande inom byggindustrin för att säkerställa materialens hållbarhet och förebygga eventuella skador orsakade av fukt. Mätningarna kan också indikera ifall det testade materialet har för låg fukthalt, och kan därav i stället ta skada av en för hög torrhetsgrad.

Det finns olika fuktmätare, som är lämpade för olika användningsområde. Vissa mätare nyttjar instickelektroder som förs in i materialet för att läsa av fuktigheten, medan vissa mätare är icke destruktiva och hålls enbart mot ytan av materialet man vill avläsa fuktigheten på. Vissa instrument kan erbjuda båda alternativen (destruktiv och icke-destruktiv) vilket möjliggör att användaren kan anpassa mätmetoden utefter specifika uppdrag.

Vilka användningsområden finns för fuktmätaren och vilka nyttjar dem?


Fuktmätare är vanligt förekommande avläsningsverktyg inom bygg- och renoveringsprojekt för att säkerställa optimal fuktkontroll i material som trä och gips. Dessutom används de inom jordbruket för att övervaka markfuktighet och i livsmedelsindustrin för att säkra rätt fuktnivå i produkter.
Fuktmätare är eftertraktade inom en mängd olika branscher. Deras förmåga att ge exakta fuktmätningar gör dem essentiella för att säkerställa kvalitet och hållbarhet i olika material och produkter.

Elma Instruments – Din leverantör av mätinstrument


Upptäck ett brett sortiment av fuktmätare och andra högpresterande mätinstrument hos Elma Instruments. Kontakta dem idag för att hitta den optimala lösningen för dina behov och säkra precisionen i dina mätningar. Utforska utbud på deras hemsida, eller ta kontakt på 08-447 57 70, så får du den hjälp du behöver.
Kontaktinformation
Postadress
Peppar­vägen 27
12356 Farsta
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556521-2890
Grundat: 1969
Anställda: 50+
Välkommen till Elma Instruments AB !

Vi har mer än 40 års teknisk know-how och är Skandinaviens största distributör av test- och mätutrustning. Vårt breda program av mätinstrument vänder sig till många olika branscher. Här hittar du instrument vare sig du arbetar inom el-vvs-ventilation-kyl-tele/data-klimat-termografering-miljö-eller bilbranschen.

Vårt mål är också i framtiden att vara den ledande leverantören av mätinstrument. Vår målsättning är att kunna presentera ett brett program av mätinstrument med hög kvalitet och mycket konkurrenskraftiga priser.

Välkomna att kontakta oss !

Kontakter

Louis Svane
08-447 57 71
Elma Instruments AB
08-447 57 70

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-07-02
Peab Asfalt i nytt forskningsprojekt Ny avfallskraftanläggning nära PragHertz och RedLocker på sommarturnéIVECO S-Way har tilldelats prisRamirent öppnar nytt kundcenter i Kungsbacka
2024-07-01
Lär dig om vakuum­mätarens viktiga rollEffektiviteten av värmekamerorHur man förstärker delar Samuel Sollenby återvänder till OlsonsEn historia inom skärande bearbetning
2024-06-28
Kantvikars betydande roll Kompressorns roll i kylanläggningarOTTO Digital Services för systemSäkerhet med väggrindar och vägbommarNyhet i sortimentet från Western Fabrications
2024-06-27
Födelsedag 60-års Rockwell arrangerar år­ets automationshändelse Optimera kabelhanteringen Saab tecknar kontraktOKQ8 Bank har tecknat ett 3 årigt avtal
2024-06-26
XMOR® revolutionerar grävandetInga maskiner är för stora för ossTrejon lanserar CONDORÅtervunnet material möter AI ROCKWOOL bygger stenullsfabrik i Sverige