SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Handhållna mätdon för prestanda och noggrannhet

Användning av pålitliga mätdon
Handmätdon är viktiga verktyg inom mättekniken, och Mitutoyo står redo att erbjuda pålitliga och högpresterande lösningar. I denna artikel kommer vi utforska vad handmätdon är, olika exempel på deras användning och vilka branscher som drar nytta av dessa mångsidiga mätinstrument.

Vad är Handmätdon?


Handmätdon är manuella mätverktyg som används för att exakt mäta dimensioner och egenskaper hos olika objekt. Dessa instrument är konstruerade för att vara användarvänliga och ge operatören möjlighet att göra snabba och precisa mätningar direkt på arbetsplatsen. Mitutoyos handmätdon kombinerar noggrannhet och användarvänlighet för att möta olika mätbehov.

Exempel på handmätdon


Det finns många olika typer av handmätdon, här är ett urval av vanliga och frekvent använda mätdon och vad dem används till:

Invändig mätning: Handmätdon för invändig mätning är idealiska för att mäta inre dimensioner med hög precision, vilket är avgörande inom flera sektorer.

Mikrometrar: Mikrometrar, eller mikrometerhuvud som de också kallas, är specialiserade handmätdon för att mäta små längder och tjocklekar med hög precision.

Skjutmått: Skjutmåttet är ett vanligt handmätdon som används för att mäta längder och diametrar exakt. Högkvalitativa skjutmått är kända för sin tillförlitlighet och precision.

Djupmätningsdon: För att mäta djup och hålighet används handmätdon för djupmätning.

Indikerande mätdon och skänkelmätur: Dessa specialiserade handmätdon används för att mäta ytor och vinklar med hög precision.

Vilka branscher har nytta av handmätdon?


Handmätdon är mångsidiga och används i en rad olika branscher. Tillverkningssektorn, fordonsindustrin, medicinteknik och forskning är några exempel där handmätdon spelar en avgörande roll för att säkerställa kvalitet och precision i olika processer.

Handmätdon från Mitutoyo


Upptäck oöverträffad kvalitet med Mitutoyos handhållna mätdon, resultatet av nästan 90 års expertis inom utveckling och produktion av mätutrustning. Denna långa erfarenhet har resulterat i exceptionell prestanda när det gäller noggrannhet, hållbarhet och användarvänlighet.

Mitutoyos breda sortiment av produkter är enastående. Dem stoltserar med över 90 olika versioner av en standard digital mikrometer, och sortimentet sträcker sig upp till ett imponerande mätområde på 500 mm. Exemplariska enheter som högprecisionsexterna mikrometer, med ett digitalt steg på 0,1 um och ett max. tillåtet indikeringsfel på 0,5 um, samt mikrometerhuvuden med en spindelstigning på 0,1 mm, är exklusiva för Mitutoyo och förstärker ställningen som en marknads- och teknikledare. Med Mitutoyo får du inte bara ett mätdon; du får tillgång till toppmodern teknik och en pålitlig partner för dina precisionsbehov. Ta kontakt idag och upplev kvalitet i varje mätning.
Kontaktinformation

Mitutoyo Scandinavia AB

Postadress
Slänt­vägen 6
19461 Upplands Väsby
Region
Upplands Väsby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556210-1138
Grundat: 1981
Anställda: 37
Välkommen till Mitutoyo Scandinavia AB!

Vi har försäljning, kalibrering och service av precisionsmätutrustning för kontroll och kvalitetssäkring. Allt från skjutmått till koordinatmätmaskiner.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

Mätteknik

Agenturer

KOMEG , Tyskland
KOMEG ingår i Mitutoyokoncernen. KOMEG tillhandahåller uppspänningssystem, prober, mätspetsar, laddystem för koordinatmätmaskiner m m.
MITUTOYO, Japan
Mätmaskiner och mätutrustningar som t.ex. profilmätmaskiner, rundhetsmätare, lasermikrometrar, digitalutrustningar, hårdhetsprovare, koordinatmätmaskiner, 3D videomätmaskiner m.m

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Henrik Lalin
Försäljning
08-594 109 67

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-16
Studenter hjälper energibolagen i DalarnaNy unik metod kan visa risk för hjärt-kärlsjukdom14 aktörer ger 4%+ på rörliga sparkontonÖkat intresse för att köpa företag i SverigeEn stigcyklists landsvägscykel
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga