SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Hjälper tillverkare att snabbare åtgärda problem

Med delarnas kvalitet genom molnbaserad mätrapportering
• Ny molnbaserad mjukvara för mätrapportering konsoliderar olika rapporteringsverktyg och presenterar mättekniska trendanalyser i en dashboard för ett brett spektrum av mätsystem från Hexagon och tredje part
• Användarna kan under produktionen enkelt och i realtid spåra trender i detaljernas kvalitet på alla enheter, få automatiska varningar och felsöka problem med interaktiv visualisering och jämförelserapporter med "CAD-to-metrology"
• Inbyggda samarbetsstöd gör att tillverkarna kan lösa kvalitetsproblem snabbare och via ett enkelt webbgränssnitt dela uppdaterad information med kollegor och intressenter i leveranskedjan

Hexagon Manufacturing Intelligence-divisionen har lanserat en ny molnbaserad mjukvara för trendrapportering av mätdata för kvalitetsexperter och tillverkare. Den lättillgängliga och intelligenta mjukvaran hjälper erfarna användare att bli mer produktiva genom att automatiskt samla in och bearbeta realtidsdata, så att tillverkningsteamen snabbt kan analysera och rapportera om viktiga mätvärden för kvalitetskontroll och lösa eventuella problem tidigare.

Historiskt sett har daterade användarupplevelser och processer baserade på analys lett till frustration, ineffektivitet och långsammare arbetsflöden. Dessutom måste företagen dela med sig av aktuell information internt och till partner i leveranskedjan. Metrology Reporting, en Nexus-app, använder Hexagons kraftfulla plattform för att hjälpa företag att låsa upp outnyttjade mätdata från sin utrustning, identifiera problem med toleranser och spåra problem med en viss del till ett sats-ID för att få en bättre förståelse för problemet och ge en snabb lösning. Den gör kritiska indikatorer tillgängliga för alla användare via ett tydligt användargränssnitt och tillhandahåller uppdaterade rapporter på alla enheter.

Användare med olika erfarenhet kan nu konsumera mätdata i molnet. Det gör det möjligt att följa delars mättrender mot fastställda gränsvärden och kvalitetskontroller, spåra fel tillbaka till källan och på ett bättre sätt skapa mätrapporter för ständiga förbättringar. Användare kan bjuda in externa användare att få tillgång till en skrivskyddad rapport i realtid via Nexus, vilket effektiviserar efterlevnadsrapporteringen och granskningar med kunder eller leverantörer.

För mer erfarna kvalitetsexperter kompletterar programvaran deras favoritprogram med en intuitiv användarupplevelse som effektiviserar rapporteringen och sparar tid. När appen lanseras ansluter den till vanliga mätmjukvaror som Hexagons PC-DMIS och QUINDOS och kommer även att stödja tredjepartsresurser, vilket ger snabb hantering och rapportering av data i molnet utan någon ny lokal IT-lösning. Genom att visa mätdata från PC-DMIS och QUINDOS kan användarna övervaka dimensionella kvalitetsmått tvärs över satser med delar och från en mobil enhet djupdyka i en individuell del när de inte befinner sig på verkstadsgolvet.

Tillverkningsteam får också ökad trygghet i vetskapen om att teammedlemmarna kan få automatiska varningar när produktionen ligger utanför toleranserna. Genom att logga in via vilken webbläsare som helst kan användare få tillgång till mätdata var och när som helst. Filtrerings- och rapporteringsfunktioner hjälper användaren att snabbt komma åt den information som krävs.

"Kunderna kan enkelt ladda upp outnyttjade mätdata för att upptäcka trender och snabbt åtgärda kvalitetsproblem. Att mata tillbaka kvalitetsdata till dem som tillverkar delar är avgörande för ökad kvalitet och produktivitet, men det betyder inte ett helt förändrat arbetssätt – tvärtom. Metrology Reporting kompletterar vår datormjukvara som PC-DMIS eller QUINDOS med molnteknik, intuitiv visualisering och bra användarupplevelse, vilket förenklar samarbetet med arbetskamrater och externa intressenter." säger Gary Peacock,General Manager Metrology Software på Hexagon.

Hexagons Nexus Digital Reality Platform är utformad för att lösa upp flaskhalsar i innovationen och underlätta för samarbetet för multidisciplinära team under produktens hela livscykel. Nexus hjälper tillverkare att låsa upp nya datainsikter, bryta ner silos och samarbeta för att lösa problem snabbare och enklare tillsammans. Genom att koppla mätdata till Nexus får kunderna tillgång till ett växande antal Nexus-anslutna appar och lösningar, vilket möjliggör "closed loop quality" och registrering av data som saknas på grund av den digitala tråden.

Vid lanseringen sker för närvarande alla dataflöden via Hexagons PC-DMIS och QUINDOS. Annan Hexagonmjukvara kommer att stödjas, inklusive VGSTUDIO Max och Inspire, och den är även öppen för andra leverantörer.

Testa Metrology Reporting, en Nexus-app, utan kostnad på nexus.hexagon.com
Kontaktinformation
Postadress
-
63502 Eskilstuna
Besöksadress
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556601-9773
Grundat: 1911
Anställda: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

3D-scanning, mätmaskin, scanning, skanning

Senaste annonser från Hexagon Metrology Nordic AB

Se alla företagets 8 annonser »

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Peter Petersson
031-106258
Jens Stenström
Säljare
016-16 08 09
Henrik Stranne
Säljare, produktansvarig Leitz
016-16 08 49
Per Uno Olsson
Säljare Lasertrackers
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Taif Mahdi
0761253159

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Hexagon. Shaping Smart Change.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-09-25
Ett enklare sätt att böja plåtPrecision i varje skär och böjTruckutbildning för företagSolcellsmontörerna väljer infästning av högsta kvalitetDags för höstens roligaste skolutmaning
2023-09-22
Optimera ytjämnheten Volvos nya slaggskopa är redo för heta uppgifterTotalleverantör inom last och truck i GöteborgAutomatisering och fjärrstyrning?Luft är en framtidsbransch
2023-09-21
Tre år sedan lanseringen av Maeda MC285CB-3Trådbondning Ny maskin i Sveriges största tillväxtregion60 år av Busch vacuum solutionsSällsynt Massey Ferguson-traktor
2023-09-20
Rodin & Co AS tillkännager strategiskt förvärv Plåt & Ventföretagens vd lämnar sin rollInvesterar för framtiden i laserskärning Öka produktiviteten och drifttiden Skogsbruk - Kraftfullt & robust
2023-09-19
En innovativ lösning för fasadtvätt Utökar erbjudandet inom vätskeanalysStålåret 2023Att jobba med aluminium är att jobba med lösningarHans Sohlström ny VD och koncernchef för Stora Enso