SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

HMS Networks utökar nästa generations gateways

med Anybus Communicator EtherCAT main device
HMS lanserar nu Anybus Communicator EtherCAT Main Device, en gateway som möjliggör kommunikation mellan EtherCAT-enheter till olika industriella nätverk och kontrollsystem.

Snabbt växande marknad för EtherCat
Under de senaste åren har EtherCAT snabbt vuxit i popularitet och är nu det tredje mest installerade industrinätverket inom fabriksautomation globalt sett och det främsta valet inom halvledarindustrin. Samtidigt som antalet enheter som använder EtherCAT fortsätter att öka, finns det en växande efterfrågan på högpresterande gateways som kan ansluta dessa enheter till andra stora industriella nätverk. Anybus Communicator EtherCAT Main Device svarar på efterfrågan genom att tillhandahålla en pålitlig lösning för att ansluta EtherCAT-enheter till PROFIBUS, EtherNet/IP, PROFINET eller Modbus-TCP-styrsystem.

Enkel sökning efter EtherCAT-enheter
Med Anybus Communicator kan användare snabbt och enkelt skanna EtherCAT-nätverket efter enheter direkt från webbanvändargränssnittet. Den identifierar automatiskt varje enhet och kartlägger data till kontrollsystemet, vilket eliminerar behovet av att manuellt söka efter och importera ESI-filer.

Nästa generations teknik
Precis som alla andra Anybus gateways står Anybus Communicator EtherCAT Main Device för pålitlig, säker och användarvänlig teknik:

Beprövad och snabb kommunikation med Anybus NP40 teknik

Den prisbelönta Anybus NP40 nätverksprocessorn för industriell kommunikation ser till att Anybus Communicator möter de högt ställda kraven på industriell prestanda, tillförlitlighet och säkerhet. Med ny hårdvara och mjukvara möjliggör gatewayen omedelbar dataöverföring – upp till 10 gånger snabbare än sina föregångare. Användare kan också utbyta betydligt mer data mellan nätverken eftersom denna gateway överför upp till 1 500 byte till och från anslutna PLC:er.

Robust och säker kommunikation
Anybus gateways är byggda av noggrant utvalda industrikomponenter och verifierade mot CE och UL industristandarder, designade för att hantera tuffa industriella miljöer.

För att skydda användare från cyberattacker har Anybus gateways en inbyggd fysisk säkerhetsbrytare som förhindrar obehöriga att göra konfigurationsändringar och säker boot-funktion för att stå emot attacker och infektioner från skadlig programvara.

Snabb installation och intuitiv konfiguration
Snabb installation och smidig konfiguration kan göras tack vare ett intuitivt användargränssnitt och lättförståelig dokumentation.

Installationen förenklas genom den kompakta designen med framåtriktade portar och DIN-montering på skena, vilket möjliggör installation av gatewayen nära anslutna enheter och minskar mängden kablar som krävs.

Användare kan lätt konfigurera gatewayen med hjälp av drag-and-drop-funktionerna i det webbaserade användargränssnittet, som är tillgängligt via en Ethernet-port på gatewayen. I användargränssnittet kan användaren också övervaka nätverkstrafik och diagnostisera problem. Hands-on assistans finns också, eftersom en QR-kod på produkten ger en steg-för-steg guide till installation och konfigurering.

"Vi är glada över att kunna lägga till Anybus Communicator EtherCAT Main Device Gateways till vår lista över nästa generation av gateways”, säger Fredrik Brynolf, produktchef för Anybus gateways på HMS Networks.

"Med enkel skanning för EtherCAT-enheter, intuitivt användargränssnittet och avancerad teknik, erbjuder våra EtherCAT-gateways ett enkelt och pålitligt sätt att ansluta EtherCAT-enheter till andra industriella nätverk och styrsystem”.

Anybus Communicators finns tillgängliga från lager som fristående enheter, färdiga att installera. Användare kan anpassa sina Communicators för att möta OEM- och varumärkesmärkningskrav. Portarna kan också vara förkonfigurerade och låsta för att användas som tätt integrerade kommunikationskomponenter i en automatiseringsenhet eller en maskin.

Mer information: https://www.anybus.com/landing-pages/anybus-communicator-campaign

HMS Industrial Networks AB
Box 4126
300 04 Halmstad
Sweden

Readers Inquires:
Martin Falkman, Product Manager
mfa@hms-networks.com

Telefon: +46 35 17 29 00
Fax: +46 35 17 29 09
sales@hms.se@hms-networks.com

Press Contact:
HMS Networks
Thomas Carlsson
Market Communications Manager
Global Marketing
thc@hms.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-20
En väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningarTvå effektiva och testade svetsmetoder
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?