SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Installationsservice för krävande rörsinstallation

God övervakning och kvalitetsdokumentation
Solomon Ab erbjuder rörinstallation och svetsningstjänster i utmanande miljöer, samt konsulttjänster, övervakning och kvalitetsdokumentation av röranläggningar.

– Ansvar och kvalitetstänkande går i täten för all vår verksamhet och vi har ytterst effektiv självkontroll. Bland annat testar vi våra arbetstagare och ger dem ranking innan vi skickar dem ut på fältet, så att vi kan säkerställa att kunderna erhåller bästa möjliga expertis, säger Pekka Pesonen, teknisk expert och försäljningsansvarig vid Solomon.

Rörinstallation för energibranschen och storindustrin
Solomons kunder består främst av energibolag och industrianläggningar.

– På Solomon känner vi till energibranschens och industrins höga krav och standarder. Högtrycksrör och rörsystem som fungerar i extrema förhållanden kräver särskild expertis. Vår erfarna personal har levererat svetsjobb och välfungerande installationer till flera ledande storföretag.

God övervakning och kvalitetsdokumentation optimerar rörens funktion
Solomon erbjuder specialiserade helhetslösningar för kontinuerlig övervakning, service och -kvalitetsdokumentation. Adekvat kontroll säkrar en effektiv övervakning av tungt belastade rörledningar och förlänger rörens livslängd.

– Med god dokumentation som bokför rörens skick, underlättar man tajmning av service. På Solomon sköter vi övervakning av rörsystemen med stor precision, så att rörnäten fungerar klanderfritt och underhålls så kostnadseffektivt som möjligt, konstaterar Pesonen.

Solomons långa erfarenhet och rigorösa utvecklingsarbete har lett till bred sakkunskap och god förmåga att anpassa sig till varierande behov.

– Vi kan möta kraven för även de allra nyaste rörlösningarna effektivt enligt kundens behov. På kundens önskan sköter vi också enskilda funktioner som endast övervakning, men vår specialitet i framtiden är heltäckande service från installation till kvalitetskontroll, säger Pesonen.

Blickarna mot Sverige
De senaste åren har präglats av kraftig tillväxt. På 10 år har Solomon vuxit från ett enmansföretag som levererat arbetskraft till industrin till en betydande aktör inom rörinstallation och -service. För att möta nya krav håller man bland annat på att ta i bruk ISO 3834-standarden för svetsarbete.

Solomon har kunder som energibolaget Fortum och skogsföretagen UPM och Stora Enso i Finland, teknologiföretaget Kraftlagen München i Tyskland och gasbolaget Naturkraft i Norge. Målet är att knyta nya internationella kontakter.
– Vi vill ytterligare stärka vår närvaro i Norden och vi ser fram emot att få fler samarbetspartners i Sverige, säger Pesonen.

Text: Pia Iisaho

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-31
Fem sätt att skydda hemmet mot inbrott i sommarSå ska AWS göra det lättare att nå AI-målen Tre nya varumärken till batterialliansen AmpShare Gör det enklare att bygga generativa AI-modellerMatts Rylander ny VD för Mal Proff i Sverige
2023-05-30
Design & ergonomi: Herman Miller kontorsstolar har alltGlobal marknadsplats för begagnade maskinerHårdhetsprovare: Vad är det och varför är det viktigt? Industriell 3D-mätning med hjälp av TBMXMandalons tips vid design av chip och sensorer
2023-05-29
Vepax: Komplett lösning för verktyg och maskinerEn lång kedja av flexibla lyftRope Access: En effektiv lösning på fågelproblemPersonskydd - en investering i säkerhetSäker truckhantering på arbetsplatsen
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23