SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kardanaxel: värt att repa eller köpa ny?

Nevo maskiner AB har rätt kardanaxel för dig
En kardanaxel, även känd som en universalknut eller U-led är en mekanisk komponent som används för att överföra vridmoment och rotation mellan två axlar som inte är i en rak linje med varandra. Kardanaxeln används i en mängd olika applikationer inklusive bilar, tung utrustning och industrimaskiner där den används för att överföra kraft och rotation mellan icke-parallella axlar. En av de främsta fördelarna med kardanaxeln är dess förmåga att överföra vridmoment i en vinkel vilket gör att den kan användas i situationer där andra typer av drivaxlar inte skulle vara möjliga.

Kardanaxelns design gör att den kan kompensera för små snedställningar mellan axlarna och minska vibrationer och buller, vilket gör den till ett populärt val för applikationer där smidig och effektiv kraftöverföring är avgörande. Det bör dock noteras att kardanaxlar inte är lämpliga för applikationer med hög vinkelförskjutning eller där exakt rotationskontroll krävs. I sådana fall kan andra typer av drivaxlar vara lämpligare.

Varför du ska reparera din kardanaxel i stället för att köpa en ny


Att reparera en kardanaxel i stället för att köpa nytt kan vara ett bra alternativ i vissa situationer. Här är några anledningar till varför. Att reparera en kardanaxel kan vara mer kostnadseffektivt än att köpa ett nytt, speciellt om skadan är liten och lätt kan åtgärdas. Kostnaden för att reparera en kardanaxel kan vara betydligt mindre än kostnaden för att köpa en ny. I vissa fall kanske det specifika kardanskaftet du behöver inte längre finns att köpa eller kan vara svårt att hitta. I dessa situationer kan reparation av kardanaxeln vara det enda alternativet för att hålla det fungerande.

Att reparera kardanaxeln kan vara mer miljövänligt än att köpa en ny. Genom att reparera och återanvända en befintlig kardanaxel kan du bidra till att minska mängden avfall och resurser som används vid tillverkning av nya delar. Om du är bekant med den specifika kardanaxeln och dess användning i ditt maskineri, kan reparation av den befintliga vara ett bättre alternativ än att köpa en ny, som kanske inte är lika väl lämpad för dina specifika behov. Det kan dock finnas situationer där att köpa en ny kardanaxel är det bästa valet, till exempel när skadan är för omfattande att reparera eller när reparationskostnaden är för hög. Dessutom, om kardanaxeln är en integrerad del av kritiska maskiner, kan det vara säkrare att ersätta den med en ny för att undvika potentiella felfunktioner eller säkerhetsproblem. I slutändan kommer beslutet att reparera eller byta ut en kardanaxel att bero på de specifika omständigheterna och kostnadseffektiviteten för varje alternativ.

Nevo maskiner AB har rätt kardanaxel för dig


Nevo maskiner AB Vi förser marknaden med reservdelar för reparation och renovering av kardanaxeln i entreprenadmaskiner. Så oavsett om du ska reparera eller köpa en ny kardanaxel har Nevo maskiner AB rätt kardanaxel för dig.
Kontaktinformation
Postadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Besöksadress
Hantverks­vägen 2m
95433 Gammelstad
Region
Luleå
Norrbottens län
Sverige
Organisationsnummer:
556505-5158
Grundat: 1991
Anställda: 13
Vi är en helhetsleverantör för entreprenadmaskiner, vi tillhandahåller reservdelar till dom flesta märken, maskinservice och även försäljning av grävmaskiner och hjullastare.

Nevo är specialiteter på hydraulcylindrar där vi gör reparation, renovering och nytillverkning av cylindrar i alla storlekar.

I vår nybyggda maskinverkstad sköter vi reparationer och service av entreprenadmaskiner. Vi tillhandahåller fältmekaniker inom norrbotten och slangservice.

Vi har ett omfattande reservdelslager till volvo grävmaskiner, dumper och hjullastare och leverantörer på reservdelar till Komatsu och caterpillar och dom flesta maskinmärken.
Problemlösning är en av Nevo Maskins stora styrkor, vi löser det mesta som kan gå fel i en entreprenadmaskin.

Vår affärsidé är att glädja och hjälpa maskinägare och entreprenörer med reservdelar och förstklassig service.

Vår vision är att 2024 vara det självklara valet i Norrland för den som behöver hjälp med reservdelar, service och reparationer av entreprenadmaskiner.

Nevo Maskin startades 1991 av Sixten Niemelä. Under företagets tidiga år bestod verksamheten av försäljning och demontering av entreprenadmaskiner samt försäljning av reservdelar till grävmaskiner. Från början var det enbart Sixten som var involverad, men senare började även sönerna Niklas och Rickard att jobba i företaget. Niklas började i verkstaden och Rickard i lagret. Idag har Niklas tagit över som VD och Rickard sköter ekonomin.

Kontakter

Niklas Niemelä
VD
0920-25 16 00
Sixten Niemelä
0920-25 16 00
Christoffer Sundström
+46(0)920-46 74 43
0703859980
Anders Bjurström
0920467446

Filmer

Hydraulic cylinder assembly

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884