SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Kvalitetsinspektion viktigt för maskinverkstäder

En integrerad del av tillverkningsprocessen
Maskinverkstäder spelar en avgörande roll för framställning av olika komponenter och delar för allt från fordons- och flygindustrin till medicin- och elektronikindustrin. Lika viktigt som precision och tillförlitlighet är inom dessa sektorer, lika viktigt är det att upprätthålla strikta kvalitetsstandarder. Kvalitetsinspektion utgör ett kritiskt steg inom produktionsprocessen i maskinverkstäder eftersom det säkerställer att slutprodukterna uppfyller högsta standarder för prestanda, tillförlitlighet och säkerhet. Kvalitetssäkring inom maskinverkstäder har aldrig varit viktigare och har nästan alltid en positiv inverkan på både verkstadens rykte och slutanvändarnas nöjdhet.

Verkstäder tillverkar olika komponenter utifrån exakta specifikationer från sina kunder. Genom kvalitetskontroll säkerställer verkstäder att specifikationer, som till exempel toleranser, dimensioner, materialsammansättning och ytfinish, följs till punkt ock pricka. Genom noggranna inspektioner kan maskinverkstäder identifiera eventuella avvikelser vid ett tidigt skede i produktionsprocessen, så att de kan göra korrigeringar i rätt tid och förhindra kostsamt omarbete och kassering av delar.

Genom kvalitetsinspektion säkerställer verkstäder konsekventa tillverkningsprocesser och jämn produktkvalitet. Genom implementering av standardiserade inspektionsprocesser kan verkstäder minimera variationer i produktionstakten och uppnå stor tillförlitlighet. Regelbundna inspektioner gör det lättare för verkstäder att upptäcka eventuella problem kopplade till verktygsslitage, maskinkalibrering och processdrift, så att det snabbt kan vidta korrigerande åtgärder. Denna hänsyn till detaljer gör att man kan säkerställa att alla delar som lämnar verkstaden är tillförlitliga och fungerar som avsett.

Maskinverkstäder fungerar ofta även som kritiska leverantörer till olika industrier eftersom komponenterna de tillverkar utgör integrerade delar i större system. Genom högkvalitativa inspektioner säkerställer verkstäder att de levererar felfria delar som uppfyller nödvändiga standarder, vilket bidrar till ökad kundnöjdhet. Konsekvent leverans av högkvalitativa komponenter förbättrar kundernas förtroende, främjar långsiktiga partnerskap och bidrar till maskinverkstadens goda rykte. Nöjda kunder är mer benägna att ge positiv feedback och rekommendera verkstaden för andra potentiella kunder, vilket leder till ökade affärsmöjligheter.

Genom att implementera omfattande kvalitetskontrollsprocesser kan maskinverkstäder uppnå betydande kostnadsbesparingar på lång sikt. Dessutom kan de genom att upptäcka defekter vid ett tidigt skede i tillverkningsprocessen minska kassationer, omarbete och totalkostnaderna som dålig kvalitet medför. Genom att identifiera och åtgärda problem vid ett tidig skede minimerar de kostsamma produktionsförseningar, ombearbetning och materialslöseri. Effektiva kvalitetsinspektioner leder även till kontinuerliga förbättringar eftersom de gör det möjligt för verkstäder att identifiera områden som kan optimeras och förbättrar den övergripande operationella effektiviteten.

Så här säkerställer du högsta kvalitet på dina tillverkade delar
Kvalitetssäkring är ett viktigt ämne och kan därför ibland kännas överväldigande. Som tur är finns det företag med mångårig expertis och erfarenhet inom detta område. Hexagon påbörjade till exempel sin resa inom detta området över 20 år sedan med målet att bli ett ledande företag inom kvalitetskontroll. Idag har Hexagon utvecklats till att vara mer än så, men företagets rötter vittnar tydlig om att Hexagon är det självklara valet för alla inspektionsuppgifter. Företaget har investerat i och förvärvat de verktyg som behövs för att göra det möjligt för tillverkare att producera delar på bästa sätt. Några av Hexagons kvalitetssäkringstekniker som gör tillverkning smartare omfattar de allra bästa lösningarna inom datafångst, till exempel stationära och bärbara koordinatmätmaskiner samt mätprogramvara för datakonvertering.

Stationära koordinatmätmaskiner
Hexagons koordinatmätmaskiner utgör en verklig revolution inom precisionsmätning tack vare avancerad teknik, överlägsen precision och stor flexibilitet. Dessa maskiner tillhandahåller tillförlitliga resultat, automatiserar processer och optimerar produktiviteten. Den robusta kvaliteten och heltäckande supporten hos Hexagons koordinatmätmaskiner gör det möjligt för tillverkare att förbättra både kvalitetskontrollen och verksamheten. Bland koordinatmätmaskinerna från Hexagon hittar du mätmaskiner med portal, mätmaskiner med travers, mätmaskiner med horisontell arm, multisensormätmaskiner, optiska mätmaskiner samt mätmaskiner för verkstadsgolvet.

Portabla koordinatmätmaskiner
De portabla koordinatmätmaskinerna från Hexagon erbjuder enastående flexibilitet och gör det möjligt att mäta en mängd olika material, alltifrån små komponenter med hjälp av SLS-scanning eller Absolute Arm till storskaliga enheter med hjälp av klassledande laserspårare. Oavsett om det gäller att inspektera delar under produktion eller att utföra inspektioner på plats, erbjuder dessa enheter tillförlitliga och precisa mätningar.

Hexagons portabla koordinatmätmaskiner är byggda för att tåla de tuffa förhållandena i industriella miljöer. De är konstruerade för att vara hållbara, vibrationståliga och beständiga mot temperaturvariationer. Detta säkerställer exakta och konsekventa mätningar, även vid tuffa förhållanden.

Metrologiprogramvaror
Hexagons lösningar för metrologimjukvara omfattar avancerade funktioner för dataanalys, programmering, rapportering och processoptimering. Dessa användarvänliga mjukvarupaket är sömlöst integrerade i mätenheterna och möjliggör smidig mätning, analys och rapportering. Tack vare regelbundna uppdateringar och regelbunden support ger Hexagons mätprogramvara tillverkarna möjlighet att förbättra kvalitetskontrollen och effektivisera sina mätprocesser. Några av de populära metrologimjukvarorna från Hexagon är:

• PC-DMIS – mångsidig mätprogramvara med ett komplett sortiment av programmeringsfunktioner för skapande och genomförande av mätrutiner
• Quindos – expertprogrammet för regelbundna, oregelbundna och särskilda geometrier, som till exempel kugghjul, kuggverktyg, klingor och andra krävande tillämpningar.
• Spatial Analyzer - precisionsmätning och precisionsanalys för förbättring av storskalig produktion.
• Inspire - intuitiv och enkel att använda, för enkel, tidsbesparande och produktiv mätning.

Kvalitetskontroll är en integrerad del av tillverkningsprocessen i maskinverkstäder. Genom implementering av heltäckande inspektionsrutiner kan verkstäder säkerställa efterlevnad av specifikationer, upprätthålla konsekvens och tillförlitlighet, förbättra kundnöjdhet, minska kostnader och spill och säkerställa säkerhet och efterlevnad. Verkstäder som satsar på heltäckande metoder för kvalitetskontroll får det inte bara lättare att uppfylla kraven från kunder och industrier, utan stärker även sitt rykte som betrodda partners inom tillverkningsbranschen. I dagens konkurrensinriktade företagslandskap kommer verkstäder som prioriterar kvalitetsinspektion utan tvekan att skaffa sig konkurrensfördelar som på lång sikt leder till en framgångsrik och hållbar verksamhet.

Om du vill säkerställa högsta kvalitet på dina delar, besök hexagon.com
Kontaktinformation
Postadress
-
63502 Eskilstuna
Besöksadress
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556601-9773
Grundat: 1911
Anställda: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

3D-scanning, mätmaskin, scanning, skanning

Senaste annonser från Hexagon Metrology Nordic AB

Se alla företagets 4 annonser »

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Peter Petersson
031-106258
Jens Stenström
Säljare
016-16 08 09
Henrik Stranne
Säljare, produktansvarig Leitz
016-16 08 49
Per Uno Olsson
Säljare Lasertrackers
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Taif Mahdi
0761253159

Filmer

Hexagon. Shaping Smart Change.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-17
Teknikchef firar tre decennier IT-utrustning blir liggande i förråd Främjar hållbarhet med återbrukad inredningAWS miljardsatsar på AI-startupsKraven på luft- och ventil­ationsflöden missförstås
2024-06-14
Vollenweider Entre­prenad AB drar full nytta Kompakta och okapslade motion controllersPonsses nya lösningarFinja Betong tar emot förnyat certifikatTre nya partners på Delphis kontor
2024-06-13
Enklare och effektivare TIG-svetsningKalorimetrisk flödesgivare med displayFulltaliga utbildningarFokus på hållbarhet och låg energiförbrukning GodEl & 1KOMMA5° lans­erar solcellssamarbete
2024-06-12
Hjälper till att förbättra industriella pumparsonnen i nytt partnerskap med Tibber Sigtunaskolans nya belysning sparar energi STRATO lanserar ny hemsidebyggarePax8:s nya marknads­plats använder AI
2024-06-11
Befintlig produkt, men i nytt material Volvo CE presenterar utökad flottaMagasinera i StockholmHLR utbildning StockholmFiberlaserteknik i plåtbearbetningsindustrin