TORSDAG 25 FEBRUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Längre räckvidd med kraftfulla och tysta stamkvistare från STIHL

STIHL fortsätter att utveckla sitt produktutbud mot professionella som arbetar i
naturen.
Senast i raden av effektiva och lättanvända arbetsverktyg är de batteridrivna stamkvistarna HTA 66 och HTA 86.

Lagom till trädgårdssäsongen 2021 presenterar STIHL de uppgraderade stamkvistarna HTA 66 och HTA 86 som har delvis nytt utseende men framförallt flera praktiska uppdateringar jämfört med sina föregångare. De batteridrivna redskapen är utformade för en bekväm och mer ergonomisk arbetsdag.

Stamkvistaren HTA 86 har ett teleskopiskt skaft med en maximal räckvidd på 3,9 meter – för högt placerade kvistar och grenar. HTA 66 är något kortare med en total räckvidd på 2,4 meter. Båda modellerna är försedda med en robust grenkrok, placerad under svärdet för enkel fattning av lösa grenar och kvistar.

– Det här är två lätta men kraftfulla redskap för sågning och beskärning av exempelvis fruktträd och för trädvård. Batteriets placering, i linje med skaftet, ger en bra balans och ett lägre lutningsmoment vilket ger en bättre arbetsställning.

Att tyngdpunkten ligger baktill, långt från svärdet, underlättar också för användaren, säger Mats Gustafsson, Nordisk produktchef, STIHL Norden.

Stamkvistarna är utrustade med den lätta men borstlösa EC-motorn, ett 30 cm långt svärd och sågkedjan 1/4" PM3 för exakt ansättning och hög skäreffekt. Arbetsredskapen tillhör batterisystemet AP och kan fördelaktigt användas med samma batteri som många andra verktyg från STIHL.

– En annan fördel med HTA 86 är att det kvadratiska riggröret som förhindrar att skaftet vrids eller böjs. Skaften på båda modellerna är dessutom klädda med gummi som ger bra halkskydd och säkert grepp.

Båda modellerna har steglös hastighetskontroll och trepunktsfattning som ger ett säkert startförfarande och passar lika bra för vänster- som högerhänta användare. Transparent oljetank och verktygslöst tanklock är andra detaljer som underlättar för användaren.

Stamkvistarna levereras med en sele och kan kompletteras med bärsystemet RTS för längre arbetspass. RTS justeras enkelt efter användarens kroppslängd vilket ytterligare underlättar arbetet och förbättrar ergonomin.

För mer information, vänligen kontakta:
Mats Gustafsson, produktchef STIHL Norden, 0302-248 00, mats.gustafsson@stihl.se
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

Läs mer på www.stihl.se.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-15
Ny taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaMartin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping StationsNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2021-02-09
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinRepay expanderarBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner ABColliers får i uppdrag att agera rådgivare åt LogicorSigma Technology storsatsar i Stockholm inom Digitalisering och Cloud
2021-02-08
Snart lanserar Iscar nya produkter för att möta utmaningarna i dagens trenderMiljövänliga mobilskal av hampa
Annonser