SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Laser Machining lanserar handhållen lasersvets från IPG

Den lanserades i USA för ett år sedan
Har visats en gång på mässa i Europa och nu för första gången i Sverige. Det handlar om den handhållna lasersvetsen Light Weld som Laser Machining visar under Elmia Svets och Fogningsteknik.

En liten sensation. Så beskriver Tim Smith, vd på Laser Maching, den handhållna lasersvetsen från IPG Photonics. Varför är det en sådan sensation? Jo, det är den allra första handhållna lasersvetsen som är CE-godkänd – och den visas för första gången i Sverige på Elmia Svets och Fogningsteknik.

– Tidigare har det varit svårt rent tekniskt att få till en liten, kraftfull och säker svets. Särskilt säkerheten är viktigt och den här kan bara svetsa om den har kontakt med ytan, säger Tim Smith.

Perfekt svetsning direkt

Versionen som Laser Machining visar på Elmia Svets och Fogningsteknik är utrustad med såväl lasersvets som laserrengöring. IPG har även en modell som endast har lasersvets samt en med något längre räckvidd för laserstrålen.

Oavsett modell är fördelarna desamma; snabbhet, mångsidighet, flexibilitet och enkelhet. För att nämna några. Light Weld är till exempel fyra gånger snabbare än en TIG-svets och går dessutom att använda på ett stort antal material.

– Finessen med lasersvetsen är att den är så enkel att använda. Även någon som aldrig har hållit i en svets tidigare kan göra perfekt svetsning direkt. Den är lämplig för alla som svetsar i stål, aluminium, rostfritt, ja även koppar och klarar 85 procent av de svetsbehov som industrin har. Dessutom krävs det minimalt med efterbehandling, säger Tim Smith.

Snabbt stort intresse

Laser Machining fick sin första leverans av Light Weld bara en vecka före Elmia Svets och Fogningsteknik och intresset har varit skyhögt sedan dess. Tim Smith berättar att flera kunder har sett Light Weld på Youtube och därefter letat febrilt efter var den går att få tag på.

– Så fort vi lanserade den på vår hemsida blev det ett jättestort intresse. Det är många som sökt efter produkten och flera kunder som vi träffat här på Elmia Svets och Fogningsteknik har sagt att de ska ha en, säger han.
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen