Ledande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i Sverige - industritorget.se
MÅNDAG 25 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ledande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i Sverige

GS Yuasa Battery Sales UK Ltd är stolta att presentera etableringen av ett nytt bolag för att betjäna kunder i Norden och Baltikum, en region som hittills varit en exportmarknad.
GS Yuasa Battery Nordic startade både distributionsverksamheten och säljaktiviteterna i Jönköping i december 2019.

Öppnandet av ett nytt säljbolag med lokal distribution i Sverige innebär en stor investering för batteritillverkaren, som siktar på att öka sina marknadsandelar i de nordiska och baltiska länderna.

Det innebär att kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Latvia, Lithuania, och Estland kommer erhålla en högre servicenivå av företaget än tidigare. Fördelarna är bland andra kortare ledtider, lokal support och mindre orderkvantiteter med följden att kunderna kan beställa mer regelbundet.

Den nya distributionscentralen kommer lagerhålla och erbjuda alla GS Yuasas produktserier, både bly- och litiumjonbatterier, vilket ökar tillgängligheten året runt, samtidigt som leveranstiderna förbättras avservärt. Ett nyanställt specialistteam för regionen förstärker GS Yuasas europeiska organisation, och inkluderar chefer för Sales & Marketing, Operations och Product & Technical.

“Vi är väldigt glada att etablera en hub för GS Yuasa i denna region i och med öppnandet av GS Yuasa Battery Nordic”, säger James Hylton, Managing Director för GS Yuasa Battery Sales UK och GS Yuasa Battery Nordic.

“Vi har sett en kontinuerlig tillväxt i regionen de senaste åren – med basen i Jönköping kommer vi bättre kunna förse regionen med vår ledande batteriteknologi genom att öka tillgängligheten och förkorta ledtiderna.

Vi har anlitat ett mycket skickligt team som har börjat bygga vidare på vårt redan höga anseende gällande kvalitet, pålitlighet, och prestanda.”

”GS Yuasa har åstadkommit en betydande tillväxt i Norden och Baltikum de senaste åren, speciellt i Sverige och Finland tillsammans med våra distributionspartners Batteripoolen och Akkupojat. Öppnandet av GS Yuasa Battery Nordic kommer bygga vidare på detta utmärkta partnerskap och kommer hjälpa oss att nå marknadens fulla potential.”

Johan Lyckow, Managing Director vid Batteripoolen: “Vi ser detta som det naturliga steget i vårt nära samarbete med GS Yuasa. Vi kommer fortsätta växa inom alla områden på en marknad som är dynamisk och föränderlig, inom både transport- och industribranscherna.

Genom skapandet av den nordiska verksamheten kommer GS Yuasa att öka sina försäljnings- och marknadsaktiviteter i regionen, med ett speciellt fokus på större distributörer och OEM-tillverkare inom bl.a. fordon, UPS-, och telekombranscherna.

GS Yuasa, en japansk batterikoncern, är världens ledande batteritillverkare och det främsta märket för bil-, motorcykel-, och industribatterier. Med ett brett produktsortiment för en rad olika applikationer, är YUASA och GS-varumärkena de främsta valen i Asien och Europa och har högt förtroende av både konsumenter och proffs.


För mer information om GS Yuasa, vänligen besök www.gs-yuasa.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-15
Nyanställda på Maskin AB FranssonVad kul att du är nyfiken på modern markbaserad rening!Veeam rapporterar fortsatt årlig tillväxt och ökade marknadsandelarABB och Metsä Fibre tecknar avtal för att leverera elektrifiering och drivteknik till nytt finskt bioproduktbrukSvensk Biogas levererar 100 procent förnybart bränsle till bussarna i NorrköpingRejlers satsar på Management Consulting inom energiSuccé för BioLyftet – utbildningen för företag som vill ställa om till hållbara materialKvinnor går ihop för att bygga och investera hållbartGemensam dataplattform ökar lönsamhet, hållbarhet och innovationRedan nu måste vi rusta för kommande kriser i industrin
2020-05-14
Kom igång och producera snabbt och enkelt med DATRON neoBillyften levererar för J BilVet du varför ren luft och hanterad luft är så viktigt för din industris välbefinnande? Tjugo nya ställplatser byggs på ElmiaRadiomodul för enkel integrationNya betongmetoder kan spara 50 miljoner per årDigital signering via Verified i Kontek HRMFAST Deck Mate - för perfekta skruvrader!Webers hållbara golv var startskottet för arbetet med EPD:erNaturstensföretag prisas för miljövänliga leveranserMedvind för Ramirents vindkraftsprojekt när intresset ökarCramo AB lanserar ny appfunktion med fokus på arbetsmiljö och säkerhetHemSol lanserar unik onlineresurs för solcellerTeknikutbildarna och C-con i samarbete Facebook LinkedIn TwitterSolcellsparken börjar växa fram på GärstadCisco vill krossa långlivade säkerhetsmyter i ny rapportProtolabs lanserar nytt 3D-printingmaterial och ny teknologi för de allra minsta detaljernaPeab bygger bostäder i EsboStålproduktionen minskade i april
2020-05-13
Med 40 års erfarenhet och ny teknik skapas nya möjligheterDigital körjournal ger mer tid till kundernaFörsta IOT OUT OF THE BOX levererade till kundHydroscands smidiga tryck­luftslang finns nu i butik och webbutikInnovativ konsulting med inriktning på användandet av ConTech inom byggbranschen.Nya Hyundai i10 lanseras i samarbete med Rädda BarnenDet nya Gotlandsflyget presenterar sin VDNatali Engstam Phalén utsedd till en av framtidens kvinnliga ledareVehco byter namn till AddSecureMischa Moszkowicz ny marknadschef på XL-BYGGHär är årets Drömjobbare!Ingen extra kostnad att gå över till elfärjorSpecial-Elektronik förstärker sin position inom AV-teknik och utökar sin säljkår​Renault största elbilsmärket i aprilLindab lanserar TEKNOsim 6.0Gaser centrala i världens största polarexpedition
2020-05-12
Kompakt lösning för kantpressrobotiseringSträckfilmsmaskinen PallPack 2000F ökar plantskolans produktivitetProducera mer konkurrens­kraftigt med en CobotPrima Power presenterar Prima@HomeSwecons diplomerade servicetekniker gör kundupplevelsen ännu mer premiumFörsta vindkraftstornet i trä står klartParker lanserar IQAN-XC4x-expansionsmodulfamiljen för att utöka de hydrauliska maskinstyrningsfunktionernaUponor lanserar nytt värme- och kabelskyddsrörFörsta spadtaget för Örebro läns största markförlagda solparkGyproc Monteringshandbok i ny upplagaNorconsult samarbetar internationellt i nytt uppdrag för Svenska KraftnätViktiga standarder för ångturbiner under omarbetningRobotar kan hjälpa företag i regionenNya krav när litiumjonbatterierna tar över50% mer utrymme i distributionsboxar med Siemens nya RCBO-switcharFörarlösa transportsystem (AGV) vilka är möjligheterna?
Annonser