SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ledande batteritillverkaren GS Yuasa etablerar bolag i Sverige

GS Yuasa Battery Sales UK Ltd är stolta att presentera etableringen av ett nytt bolag för att betjäna kunder i Norden och Baltikum, en region som hittills varit en exportmarknad.
GS Yuasa Battery Nordic startade både distributionsverksamheten och säljaktiviteterna i Jönköping i december 2019.

Öppnandet av ett nytt säljbolag med lokal distribution i Sverige innebär en stor investering för batteritillverkaren, som siktar på att öka sina marknadsandelar i de nordiska och baltiska länderna.

Det innebär att kunder i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Latvia, Lithuania, och Estland kommer erhålla en högre servicenivå av företaget än tidigare. Fördelarna är bland andra kortare ledtider, lokal support och mindre orderkvantiteter med följden att kunderna kan beställa mer regelbundet.

Den nya distributionscentralen kommer lagerhålla och erbjuda alla GS Yuasas produktserier, både bly- och litiumjonbatterier, vilket ökar tillgängligheten året runt, samtidigt som leveranstiderna förbättras avservärt. Ett nyanställt specialistteam för regionen förstärker GS Yuasas europeiska organisation, och inkluderar chefer för Sales & Marketing, Operations och Product & Technical.

“Vi är väldigt glada att etablera en hub för GS Yuasa i denna region i och med öppnandet av GS Yuasa Battery Nordic”, säger James Hylton, Managing Director för GS Yuasa Battery Sales UK och GS Yuasa Battery Nordic.

“Vi har sett en kontinuerlig tillväxt i regionen de senaste åren – med basen i Jönköping kommer vi bättre kunna förse regionen med vår ledande batteriteknologi genom att öka tillgängligheten och förkorta ledtiderna.

Vi har anlitat ett mycket skickligt team som har börjat bygga vidare på vårt redan höga anseende gällande kvalitet, pålitlighet, och prestanda.”

”GS Yuasa har åstadkommit en betydande tillväxt i Norden och Baltikum de senaste åren, speciellt i Sverige och Finland tillsammans med våra distributionspartners Batteripoolen och Akkupojat. Öppnandet av GS Yuasa Battery Nordic kommer bygga vidare på detta utmärkta partnerskap och kommer hjälpa oss att nå marknadens fulla potential.”

Johan Lyckow, Managing Director vid Batteripoolen: “Vi ser detta som det naturliga steget i vårt nära samarbete med GS Yuasa. Vi kommer fortsätta växa inom alla områden på en marknad som är dynamisk och föränderlig, inom både transport- och industribranscherna.

Genom skapandet av den nordiska verksamheten kommer GS Yuasa att öka sina försäljnings- och marknadsaktiviteter i regionen, med ett speciellt fokus på större distributörer och OEM-tillverkare inom bl.a. fordon, UPS-, och telekombranscherna.

GS Yuasa, en japansk batterikoncern, är världens ledande batteritillverkare och det främsta märket för bil-, motorcykel-, och industribatterier. Med ett brett produktsortiment för en rad olika applikationer, är YUASA och GS-varumärkena de främsta valen i Asien och Europa och har högt förtroende av både konsumenter och proffs.


För mer information om GS Yuasa, vänligen besök www.gs-yuasa.com.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när