TORSDAG 25 FEBRUARI 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Martin Evertsson ny vd för Norvatek och affärsområdeschef för Uniwater Pumping Stations

Uniwater (tidigare Norvatek Invest), en av Nordens ledande koncerner med specialister inom VA-tekniska lösningar, tillsätter Martin Evertsson som ny affärsområdeschef för affärsområdet Pumping Stations och vd för Norvatek AB.
Fredrik Jonsson, som är koncern-vd för Uniwater var tidigare även ansvarig för affärsområdet och vd för Norvatek AB, kommer nu att lägga allt sitt fokus på att fortsätta leda koncernens tillväxt.

Martin Evertsson har varit med sedan starten av Norvatek 2014 och har under den tiden varit marknadschef, key account manager och projektledare för Norvateks stora entreprenadprojekt. Nu tar han rollen som affärsområdeschef för för Uniwater Pumping Stations där bolagen Norvatek, Dala kommunalteknik och Rostfria VA-system ingår.

– Det ska bli ett spännande och utmanande uppdrag. Vi har tre fantastiska bolag inom affärsområdet Pumping Stations och mycket handlar om att samla kunskapen i bolagen och hitta de synergier som finns så att vi kan bli ännu bättre på att leverera bästa möjliga kvalitet till våra kunder. Som vd för Norvatek kommer jag fortsätta att utveckla vårt erbjudande till de stora entreprenaderna. Samtidigt ska jag naturligtvis fortsätta att fokusera på vår expansionsambition som grundar sig på Uniwaters vision, säger Martin Evertsson.

Fredrik Jonsson, som är koncern-vd på Uniwater, hade tidigare även rollen som vd för Norvatek och affärsområdeschef för Pumping Stations. Nu släpper han de rollerna och fokuserar helt på att arbeta med koncernövergripande frågor på Uniwater och den fortsatta expansionen.

– Martin Evertsson har en lång erfarenhet i branschen och har internt ett stort förtroende. Han kommer göra ett fantastiskt arbete med att föra våra bolag inom Pumping Stations närmare varandra och ta fördelar av den kunskap som finns i vår organisation. Samtidigt ser jag fram emot att kunna fokusera mer på arbetet som koncern-vd och fortsätta det expansionsarbete i Norden som vi påbörjade för ett par år sedan, säger Fredrik Jonsson.

För en vecka sedan bytte bolaget koncernnamn till Uniwater, från sitt tidigare namn Norvatek Invest. Med det började en ny etapp i koncernens utvecklingsresa. Koncernen har växt de senaste åren och ambitionen att omsätta en miljard kronor under 2022 ser Uniwater som ett realistiskt mål.

– Det händer mycket i vår bransch och vi vill vara med och driva branschen framåt. Det är därför vi satsar på bred front för att kunna ha ett så heltäckande erbjudande som möjligt till våra kunder. Idag är både digitalisering, hållbarhet och specialistkunskap inom VA kärnfrågor för oss och nycklar till att kunna expandera både i Sverige och övriga Norden, säger Fredrik Jonsson.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Fredrik Jonsson, koncern-vd på Uniwater AB, tfn +46 (0)70 320 27 40
Martin Evertsson, affärsområdeschef Uniwater Pumping Stations & vd på Norvatek AB,
tfn +46 (0)70 624 82 65
www.uniwater.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-02-15
Hexagon lanserar R-evolution, en ny affärsenhet fokuserad på en hållbar framtidNy taxiaktör i Uppsala vill erbjuda snabba och prisvärda resorNytt Linde-försäljningsställe i KirunaNu tas nästa steg i utvecklingen av ny kärnkraft i SverigeVad gör en konstruktör på emb-papst?Arkitekt får teknisk-naturvetenskapliga fakultetens pedagogiska prisAbetong nyanställer i Falkenberg – rekordår följs upp med ytterligare satsning2020: Ett framgångsrikt år av tillväxt för arvalInbjudan till lanserings­evenemangNCC och Svenskt Vatten föreslår insatser för att modernisera Sveriges VA-system
2021-02-12
Repay Mitt AB i Köping expanderar med större lagerytor!Från transparent återvunnen ädelmetall till den finaste produkten för teknisk, industriell eller kemisk tillämpning.  Ny produktkatalog med spännande nyheter!Fulspola inte!Doosan och Hyundai Construction får samma ägareChefer tror att 5G kommer hjälpa den ekonomiska återhämtningen från COVID-19-pandeminDe okända skälen till att molnet tar över och konsekvenserna av detIvanti utser Erik Randles till ny global kanalchef SAS Institutes hackathons ska bidra till innovationer över hela världen – det startade i Norden för fyra år sedanKärleksfälgar till alla hjärtans dagHydroscand utökar sorti­mentet av spiralsugslangMECA+ i Östersund är nu en Godkänd BilverkstadKallt och torrt väder ger höga elpriserCroisette fortsätter växa inom Digital FörvaltningPonsse AB öppnar servicecenter i Uddevalla
2021-02-11
Vakuumpumpar för pneumatisktransportPOWERTEX lastsurrning – fri från Cr6+AFF/AM/AMD/AMK – Ledningsfilter i enlighet med ISO8573OLA driftsätter robot- och automationslösningar från ABB vid megafabriken för elmopeder i IndienRekordår för Combitech med kraftigt ökat resultatSå här övervinner du svårigheterna med pulverblandningLFV och Vattenfall i samarbete om den fossilfria flygplatsenFramgångar för Ouman AB trots ovanligt år: Utökad kundstock med 25 procent Veeam växte med 22 procent under 2020 då efterfrågan på moderna lösningar för dataskydd ökade bland företag av alla storlekar
2021-02-10
Cell Impact utökar maskinparken med avancerat matningssystemVi säkrar transporter och batterilivslängd i Sesam 800 sändarnaFörsta kunderna att beställa Volvos eldrivna kompaktmaskiner på bauma 2019 får sin leveransSCA deltar i stor satsning på autonom skogsföryngringNy simulator för bromssträcka förbättrar säkerheten och minskar nödvändigt robotutrymme med upp till 25 procentDynabook ansluter sig till IGEL ready-programmet som teknikpartner för klintenheterValeo förbinder sig att uppnå koldioxidneutralitet 2050Trenderna som påverkar företagen under 2021Solör satsar i Nora och levererar fossilfri fjärrvärmeSCA stänger pappersmaskinStorskogen förvärvar Strigo ABNorvatek Invest byter namn till Uniwater AB
2021-02-09
Bergen Kommun väljer Nilex för sin ärendehanteringIntercut öppnar servicekontor i Eskilstuna.Allt som behövs för en enkel automatiserad pick-and-place-maskinRepay expanderarBåde trådgnist och fräsmaskin till Lideco i DalstorpSignicat och Mambu inleder samarbete för att digitalisera tjänster för identitetshanteringKinnarps i spännande samarbete med Beckmans DesignhögskolaByggmax expanderar – sex nya butikslägen klara i SverigeNu spetsas spillvärmen fossilfritt även i LindesbergRamirent lanserar Säkrare lyft enligt ISO-standardAddMobile inleder samarbete med Lyft & Byggmaskiner ABColliers får i uppdrag att agera rådgivare åt LogicorSigma Technology storsatsar i Stockholm inom Digitalisering och Cloud
2021-02-08
Snart lanserar Iscar nya produkter för att möta utmaningarna i dagens trenderMiljövänliga mobilskal av hampa
Annonser