SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Mission completed!

3D-vattenskärningsmaskin till Radius Aerospace i USA
Elizabeth Robison, projektledare på Radius Aerospace, trotsade den snörika vintern och reste från Hot Springs, Arkansas USA, till Ronneby, Sverige med ett uppdrag – att övervaka Factory Acceptance Test. ”Alla våra maskinbeställningar baseras på specifika kundkrav och testning före leverans är nyckeln till att säkerställa kundnöjdhet", berättar Christian Svensson, US Sales Manager på Water Jet Sweden.

Radius Aerospace tillverkar en bred portfölj av flygplans- och flygstrukturer, komponenter, underenheter och system. Företaget fokuserar på kärntjänster som formning, svetsning, limning, bearbetning och montering.

Radius Aerospace har under många år använt vattenskärning i sin anläggning, har god erfarenhet av tekniken och förbättrar kontinuerligt sina produktionsprocesser. I början av 2022 undersökte bolaget undersökte nya användningsområden för vattenskärning och kontaktade Water Jet Sweden. En dialog inleddes om hur man optimerar en maskinkonstruktion för att på bästa sätt stödja deras idéer, baserat på FiveX – ett unikt 3D-vattenskärningssystem från Water Jet Sweden.

- Eftersom båda parter har kompletterande kompetensområde är specifikationen av en sådan här maskin alltid en gemensam insats, berättar Christian Svensson, US Sales Manager på Water Jet Sweden.
När det gäller en FiveX-maskin är både måtten, funktioner och fixturer anpassade för att stödja kundens applikation och användningsområde. Innan sommaren var man överens om hur maskinen skulle utformas och en beställning kunde läggas. I december var den nya maskinen klar för leverans och det var dags för en grundlig tvådagars FAT (Factory Acceptance Test).

- Det är viktigt för oss att möta kundernas förväntningar. Det ska inte vara några problem eller frågor kvar när maskinen lämnar vår produktionshall, säger Christian Svensson. Att säkerställa maskinens prestanda före leverans är normalprocedur för oss.

FAT:n var framgångsrik och i början av 2023 installeras den nya maskinen på Radius Aerospace huvudanläggning i Arkansas, USA.

- På Radius Aerospace webbplats kan du läsa "Vi är dedikerade och fokuserade på att tillhandahålla tillverkningsprodukter av högsta kvalitet med bästa kundservice samtidigt som vi levererar det högsta värdet". Vi tror att den nya maskinen kan hjälpa Radius Aerospace att uppnå sin ambition", sammanfattar Christian Svensson.

Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Why waterjet cutting technology

Why waterjet cutting technology
Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-22
Dormer Pramet utser ny försäljningschef i SverigeUndvik metallföroreningar i produktionsprocessenViktigt att tänka på när du investerar i en ruggad datorDe många fördelarna med gasinjicerad formsprutningSå kan industriföretag bidra till mer solenergi
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard