SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Som helt ny efter 21 år

Kvalitetsmaskiner är långsiktigt bra
Quality goes never out of style”, säger man. Ibland verkar kvalitet aldrig gå ur prestanda heller. Nyligen renoverade Water Jet Sweden en 21 år gammal vattenskärningsmaskin till nästan nyskick och gjorde den redo för många nya år av skärning med hög kvalitet.

2001 sålde Water Jet Sweden maskinen till ett norskt vattenskärningsföretag. Efter 21 år aktivt användande uppgraderade legotillverkaren sin verkstad genom att investera i en ny maskin. Liksom många andra välskötta maskiner från Water Jet Sweden var prestandan fortfarande bra, och en allmän "ansiktslyftning" kunde vara värd investeringen. Kundtjänstteamet såg möjligheten och köpte in den gamla maskinen.

- Vi har supportat kunden sedan maskinen levererades 2001, och vi har god kännedom om både drifttimmar och servicehistorik, berättar Ronny Martinsson, Kundservicechef på Water Jet Sweden.

När man tittar på den renoverade maskinen är det svårt att föreställa sig att den har varit i produktion under 21 år. Den såg visserligen mer nedgången ut när de köptes in, men efter bara en grundlig rengöring syntes potentialen tydligt. Varje renoveringsprojekt är olika. Den här gången målades ramen om, nya bordsgaller, slangarna byttes ut och framförallt ersattes elsystemet med ett nytt modernt Fanuc CNC-system. Systembytet omfattade allt. Från kablar, motorer och elskåp till en helt ny PanelOne® Operatörspanel.

- Visst är det skillnad på en helt ny och en renoverad maskin, men Water Jet Swedens maskiner har ofta fortfarande många års produktionskapacitet kvar, även efter 20 år i drift, konstaterar Ronny Martinsson. Sedan 1993 har ingen av våra maskiner tagits ur produktion på grund av undermålig prestanda, fortsätter Ronny.

Den renoverade maskinen är nu klar för leverans till en ny kund i Tyskland. Ett smidesföretag som kommer att använda maskinen som arbetsstation i sin verkstad. Den här gången kostade den renoverade maskinen cirka 60% av vad en motsvarande ny maskin skulle kostat.

- Vi ger livstids support till alla våra maskiner, så kanske om 21 år till är det dags för en andra "ansiktslyftning", säger Ronny Martinsson med ett leende. Kvalitetsmaskiner är långsiktigt bra för affärerna och även bra för miljön, sammanfattar Ronny.

Kontaktpersoner

Lennart Svensson
VD och Koncernchef
T: +46 457 455 440
E: sales@waterjet.se

Ronny Martinsson
Chef Eftermarknad
T: +46 457 455 435
E: service@waterjet.se
Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Why waterjet cutting technology

Why waterjet cutting technology
Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Smarta produkter och tipsMercedes-Benz Lastbilar laddar med 1 000 kilowattPlan för hamnens systemvisningsprojekt!Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projekt
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när