SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

MPP erbjuder säkra tankar och cisterner

Svenskt rekord av dieselstölder från tankar och cisterner
Dieselstöld är ett växande problem för många, både företag och privatpersoner. Det leder inte bara till ekonomiska förluster för offren, det kan också leda till driftstörningar och till och med säkerhetsrisker. I den här artikeln kommer vi att utforska de olika metoderna som används för att stjäla diesel, vilken inverkan det har på de drabbade och vilka åtgärder som kan vidtas för att förhindra det.

Dieselstölder är en verklighet för företag


Dieselstöld kan ske på flera sätt. Vissa tjuvar kan fysiskt bryta sig in i bränsletankar för att stjäla dieseln direkt, medan andra kan använda en anordning som kallas "sifon" för att pumpa ut bränslet ur tanken. Vissa kan också manipulera bränslemätaren eller använda ett falskt kreditkort för att köpa bränsle.

De ekonomiska konsekvenserna av dieselstöld kan vara betydande. Företag som är beroende av diesel för att driva sina fordon eller utrustning kan förlora bränsle till ett värde av tusentals kronor på bara en incident. Kostnaden för reparationer av eventuella skador orsakade av stölden, samt förlusten av produktivitet medan bränslet byts ut kan också öka den ekonomiska bördan.

Individer kan också drabbas av dieselstöld. Många bönder använder till exempel diesel för att driva sina traktorer och annan utrustning och en stöld kan lamslå deras verksamhet. I vissa fall kan kostnaden för den stulna dieseln inte täckas av försäkringen, vilket leder till ytterligare ekonomiska svårigheter.

MPPs tankar


För att förhindra dieselstöld finns det en rad åtgärder som kan vidtas. En är att installera ett säkerhetssystem som övervakar bränsletanken och varnar ägaren när en stöld inträffar. Detta kan inkludera kameror, larm och till och med GPS-spårningsenheter. Att fysiskt säkra bränsletanken med lås eller lock kan dessutom hjälpa till att avskräcka tjuvar. Detta är något som MPP jobbar med för att förhindra och detta syns på deras bränsletankar och cisterner.

MPPs tankar har flera åtgärder för att skydda ert drivmedel. Ett av dessa är skopstöd. Man säkrar pumpluckan genom att placera skopskäret stabilt mot skopstöden för att förhindra att någon bryter upp luckan. MPP använder också ett kraftfullt 3-punkstängningsmekanism med möjlighet till ett bra och stort hänglås. Det finns också dolda gångjärn på tankluckan för att avvärja inbrottsförsök. MPPs tankar och cisterner har ett Smart skalskydd som förhindrar bränslestölder. Det finn till exempel inga utanpåliggande rördragningar eller anslutningar. Tankstationer och cisterner från MPP är utrustade med låsbar huva över manhålet för klass 4 lås, skyddad avluftning, kraftigt förstärkt dörr med trepunktlås med klass 4 lås samt omfångsbyglar om gångjärnen sim är förberedd för ASSA låshus.

Sammanfattningsvis är dieselstöld ett växande problem som kan ha betydande ekonomiska och operativa konsekvenser för de drabbade. Men genom att vidta åtgärder för att säkra bränsletankar, använda bränslehanteringssystem och vara medvetna om bränsleanvändning kan individer och företag minska sin risk att falla offer för dieselstöld.
Kontaktinformation
Postadress
Fjärås Industriväg 17
43974 Fjärås
Besöksadress
Fjärås Industriväg 17
43974 Fjärås
Region
Kungsbacka
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556857-0179
Grundat: 2004
Anställda: 8
Välkommen till MPP Sverige AB!

Bränslehantering på ett säkert och smidigt sätt

MPP låter tillverka godkända dieseltankar, tankstationer och cisterner som är utvecklade för det nordiska klimatet. Vi levererar till kvalitets och funktionsmedvetna företag inom en rad olika branscher. MPP är en engagerad partner vars produkter – alltifrån mobila bränsletankar till kompletta tankanläggningar – är välbyggda, trygga och enkla att använda.

Titta gärna närmare på vårt utbud och kontakta oss idag.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Albert
SÄLJ- & MARKNADSCHEF
0300-521 930
Vilhelmsson, Marcus Wilhelm
VD
0300-521 930
Kontakt
Kundservice
0303521930

Filmer

MPP:s Transporttank Extreme 1-3m³

MPP:s Transporttank Extreme 1-3m³
MPP Tankstation
Kundcase Halltorps entreprenad om MPP:s pickuptank
Flaklockstank för diesel
Transporttank Compact 1 - 3m³
Stationära Cisterner 2 till 7 m³
Kundcase FH Skog - Flaklockstank aluminium 200 liter
Tank & Redskapsvagn för Borrigg
MPP:s pickuptank i aluminium

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-01-20
NYAB och Energiequelle tecknar BoP-avtal Cybersäkerhets förändring de senaste 25 årenSnart är visselblåsning obligatoriskt Ackumulerad data avslöjar viktiga faktorerKONE utrustar nya Haga­stadens tunnelbanestation
2023-01-19
Lämnar rollen som CFO i AhlsellkoncernenLivet med ett smart låsStor internationell efterfrågan på maskinerProjekterar byggnad till nytt kraftvärmeverk i ÖrtoftaByggArvid gjorde det omöjliga möjligt
2023-01-18
Visste du att LOCTITE® erbjuder mer än bara lim? Inbjudan till Stora Ensos Q4 2022ABB investerar i ny automationsprogramvaraVäljer Zoom X som kommunikationslösning Claudio Christensen blir del av Ahlsells koncernledning
2023-01-17
Laserpåsvetsade skruvarTuff och jämn kamp om platsen till EuroSkillsNu lanseras ett nytt regelverkUtsläpp och onödiga kostnaderBakom ratten – om bristen på chaufförer
2023-01-16
Essentra når ny milstolpe Ödesfrågor i fokus på Automässan 2023Golvboxen som tål vatten och 1000 kiloAltech lanserar kopparrörVäxjö Energi bygger nya laddstolpar i hela kommunen