SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ny lasertrackerplattform med ultralång räckvidd

Med trådlös handhållen prob från Hexagon
Nästa generations sonderingsanvändbarhet, en integrerad styrenhet och oöverträffad beredskap för utmanande miljöer kommer till 3D-laserspårningssegmentet.

Hexagons Manufacturing Intelligence-divisionen tillkännagav lanseringen av Leica Absolute Tracker AT500 och medföljande B-Probeplus, företagets senaste 3D-lasertrackersystem. Efter den enormt framgångsrika AT400-serien, ger den nya AT500-plattformen förbättrad prestanda för både reflektor- och probmätning, tillsammans med en ny batteridriven integrerad kontrolldesign, fullt IP54-klassat miljöskydd och ett utökat driftstemperaturområde.

AT500 har designats som den mest bärbara och robusta lasertrackern i Hexagons sortiment. Ett antal funktioner bidrar till extremt snabba installationstider, inklusive systemets inbyggda styrenhet, den första för en Absolute Tracker. Den här nya designen är ett stort steg framåt i portabilitet, med kablage minimerade och inställningar reducerade till ett i huvudsak plug-and-play-koncept. Förutom att plattformen inte behöver utjämnas eller initialiseras mot reflektor innan mätningen påbörjas, tillåter denna utveckling systemet att leverera betydande totala produktivitetsförbättringar och minskad tid till resultat.

Denna nästa generations lasertracker-plattform levererar också en revolution inom probfunktionalitet med nya B-Probeplus. En ökad lutningsvinkel och arbetsvolym gör proben bekväm att använda och lätt att rikta in sig på, med anslutningsfeedback i realtid som visas direkt på probenhetens livedisplay, vilket hjälper till att säkerställa att datapunkterna mäts korrekt vid första klicket. Och allt som kommer med noggrannhetscertifiering i linje med ISO 10360-10-specifikationerna.

"AT403 och dess föregångare representerade en banbrytande lasertracker-plattform som har drivit mätning av metrologigrad till helt nya områden under det senaste decenniet", säger Rodrigo Alfaia, Absolute Tracker Product Manager på Hexagon. "Med AT500 ville vi fortsätta med den historien samtidigt som vi levererade förbättringar som vi vet att våra kunder har efterfrågat. Att göra vår prob enklare att använda har varit ett viktigt mål för oss, och med B-Probeplus tror jag att vi verkligen har ett system som kan leverera enorma produktivitetsförbättringar och förändra hur människor mäter i svåra miljöer. Probens livemätningsfeedback gör så stor skillnad för systemets användbarhet – att ta en mätning har blivit så mycket enklare med den här nya generationen.”

Utöver detta kommer ett utökat driftstemperaturområde på -15 till 50°C att göra det möjligt för AT500 att leverera exakta resultat från bergstoppar till gjuterier. Tillsammans med en marknadsledande mätvolym på upp till 320 meter i diameter och det väsentliga IP54-klassade inträngningsskyddet – unikt för AT500 på lasertrackermarknaden – framstår AT500 som det mest robusta mätsystemet för utmanande miljöer som går längre än gränserna för vardagliga tillverkningstillämpningar.

Integration med Hexagons HxGN SFx | Asset Management-lösningen ökar tillförlitligheten och portabiliteten hos AT500 och gör systemet ännu mer kapabelt att leva upp till sina "mäta var som helst" referenser. Det gör att systemet kan övervakas och hanteras på distans, vilket underlättar samarbetande teamstrukturer. Alla teammedlemmar kan enkelt hålla en överblick över platsen för alla enheter i deras flotta – oavsett om det gäller lasertracker, CMM eller bärbar mätarm – och se till att alla är uppdaterade och korrekt kalibrerade och certifierade, även ta emot varningar i händelse av chockhändelser eller statusändringar.

Den nya Absolute Tracker AT500 – som levereras med en hel 12-månaders licens för Hexagons avancerade mätprogramplattform Inspire – är tillgänglig för beställning omedelbart. Besök avsnittet om lasertracker på vår webbplats för att ta reda på mer.

Presskontakter:
Stacey Wiebe (US baserad)
Global Media Relations Officer
Hexagon’s Manufacturing Intelligence Division
Mobile: +1 209 479 9455
e-mail: stacey.wiebe@hexagon.com

Robin Wolstenholme (UK baserad)
Global Media Relations and Analyst Relations Manager
Hexagon’s Manufacturing Intelligence Division
Phone: +44(0)207 0686562
e-mail: robin.wolstenholme@hexagon.com

media.mi@hexagon.com
Kontaktinformation
Postadress
-
63502 Eskilstuna
Besöksadress
Svista 7
SE-63502 Eskilstuna
Region
Eskilstuna
Södermanlands län
Sverige
Organisationsnummer:
556601-9773
Grundat: 1911
Anställda: 61
Hexagon Metrology Nordic AB hjälper industriella tillverkare att utveckla dagens omvälvande teknik och framtidens livsförändrande produkter. Som en ledande metrologi- och tillvekningslösningsspecialist ger vår expertis inom Sensing, Thinking, Acting – insamling, analys och aktivt användning av mätdata – våra kunder förtroende att öka produktionshastigheten och accelerera produktiviteten samtidigt som de förbättrar produktkvaliteten.

Med hjälp av ett nätverk av lokala servicecentra, produktionsanläggningar och kommersiell verksamhet på fem kontinenter, formar vi smarta förändringar inom tillverkningsindustrin för att bygga en värld där kvalitet driver produktiviteten.

Hexagon Manufacturing Intelligence är en del av Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B; hexagon.com), en ledande global leverantör av informationsteknik som driver kvalitetsförbättringar och produktivitet över geospatiala och industriella företagsapplikationer.

Vi utför mättjänster, service, kalibrering, Retrofit, CMM-support, mjukvarusupport,
utbildning, mätlego samt applikationsarbeten.

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

3D-scanning, mätmaskin, scanning, skanning

Senaste annonser från Hexagon Metrology Nordic AB

Se alla företagets 8 annonser »

Certifieringar

ISO 9001:2000

Kontakter

Jens Stenström
Säljare
016-16 08 09
Henrik Stranne
Säljare, produktansvarig Leitz
016-16 08 49
Per Uno Olsson
Säljare Lasertrackers
016-16 08 16
Henrik Jansson
-
Peter Petersson
031-106258
Taif Mahdi
0761253159

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Hexagon. Shaping Smart Change.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-07-20
Ultimo och Additude tecknar partnerskap
2022-07-19
May the Force be with you!MOVS tar in nytt kapital för expansionCoca-Cola väljer Malmö LBC för fossilfria transporterGöteborgs Hamn satsar på hållbarhetSäkra företagets ekonomi när inflationen stiger
2022-07-18
Peab halvårsrapport: Stabilt första halvårTräindustri och forskare utvecklar framtidens husfabrikerWELL – för hälsans skullSvenska e-handlare försiktiga med sommarens förväntningarDelårsrapport januari – juni 2022 Sweco AB
2022-07-15
ABBS: regenerativa drivenheter och motorer Kungsleden/IN3PRENÖR anlitar KungsmontageNanoleaf firar sitt 10-årsjubileumCyberhot inom digitala ekosystemZoom lanserar Workspace Reservation
2022-07-14
Organisera trafiken på din arbetsplatsAlicanto Minerals presenterar unik zinkfyndighetCirkulärt byggandeVimek Fire BoxHandbok för cybersäker IoT
2022-07-13
Edströms nyaste medarbetare Johan Magnusson Rejlers vinner nytt avtal med TelenorGordon Delivery utvecklar elbil för kylda leveranserABB och Red Hat i samarbeteOwl Labs lanserar Meeting Owl 3
2022-07-12
Ny VD och koncernchef för LerniaSpontning inför ombyggnad av Södertälje sluss och kanalComfort förvärvar starkt installationsbolag inom VS i Örebro!7 av 10 tycker att byggföretag ska dela arbetsmaskinerSvensk stålproduktion minskade första halvåret 2022
2022-07-11
Med blick mot framtidenPeab bygger skola i ÅstorpGreen Cargo återfår förtroendet för LKABs insatstågtrafikSinfra tecknar ramavtal med LambertssonNy värmekamera för MRO-proffs
2022-07-08
Industritorget.se önskar en TREVLIG SOMMAR!Ersätt ditt ethernetkablage med en trådlös länk Glasövergångstemperatur för polymererMobilvägning VS GolvvågsvägningMälarplast mottagare av Eskilstuna kommuns miljöprisABB och SKF utökar samarbetetSchneider Electric lanserar IT-partnerprogramZoom effektiviserar mötesupplevelser Illuminating the way forwardChargePoint Holdings ett ledande globalt laddnätverk för elfordonHexicon vinner Storbritanniens första auktion för flytande vindkraftNy stor solpark i södra Sverige driftsattHydro investing in new automotive extrusion press in DenmarkVarför köpa rostfritt från Kominox?Är din verksamhet redo för framtidens tullhantering?
2022-07-07
Styr värmen rum för rumARRONET Aluminiumbåtar fyller 30 år Kapacitet, driftsäkerhet och automation Garmin adderar inbyggd dash camEnerco förvärvar Industri & ByggserviceKunskapscompaniet godkänt för validering av Industriteknik BASFörsta spadtaget tagetKesko Sverige stärker sin position i MälardalenFogning och estetik går hand i hand Dynabook lanserar Mobile Secure-klient
2022-07-06
Volvo CE går in i spelbranschen med Farming Simulator