Parksters grundare tog hem priset som södra Sveriges främsta entreprenör - industritorget.se
TISDAG 14 JULI 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Parksters grundare tog hem priset som södra Sveriges främsta entreprenör

Under måndagskvällen på Malmö Opera utsågs Henrik Hallgren, grundare och vd för Parkster AB, till södra Sveriges främste entreprenör i EY:s utmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.
Under kvällen utnämndes dessutom Karolin Jeppsson från Malmöbolaget DOFAB AB till ”Årets kvinnliga stjärnskott”, John Ekström och Nicklas Nordbergh från John Henric AB blev ”Årets manliga stjärnskott”. Nina Andersson från Blomdahl Medical AB i Halmstad mottog SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

Henrik Hallgren, grundare och vd för Parkster AB, tog emot utmärkelsen som region Syds främste entreprenör då regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year gick av stapeln under måndagskvällen på Malmö Opera. Parkster AB, med huvudkontor i Lund, ligger bakom en av landets största parkeringsappar. Bolaget grundandes 2012 och omsätter idag över 330 miljoner kronor. Parkster har idag över en miljon användare och avtal med kommuner, p-bolag och fastighetsägare i drygt 150 städer. Man har också inlett en internationell satsning med öppningen av ett kontor i Tyskland.

– Vi är nog många som lovordat Parkster när vi snabbt och enkelt har förlängt vår parkeringstid direkt från mobilen. Henrik Hallgren har skapat en produkt som verkligen förenklar livet för användarna. Parkster har haft en fantastisk tillväxt sedan starten och har på kort tid etablerat sig över hela landet. När Parkster nu satsar internationellt har vi inga tvivel på att tillväxten kommer accelerera ytterligare. Henrik Hallgren är en mycket värdig vinnare som vi även tror har goda chanser vid den nationella finalen i Stockholm i januari, säger juryordförande Mia Rolf.

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Mia Rolf, Ideon Science Park, Peter Areskog, Areco Steel, Elisabeth Brevenson, Twilio Inc, Gull-Britt Jonasson, Finja Betong, Per Hidénius, Hypergene AB, Göran Hellström, Navet och Alexander Wachtmeister Da Silva, Telavox.

Juryns motivering löd:
Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!

Under galakvällen på Malmö Opera delades även tre kategoripriser ut. Utmärkelsen ”Årets kvinnliga stjärnskott” gick till Karolin Jeppsson från DOFAB AB, tillverkare av skräddarsydda fönster, dörrar och portar. John Ekström och Nicklas Nordbergh från modebolaget John Henric AB blev ”Årets manliga stjärnskott” och SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt” tilldelades Nina Andersson från Blomdahl Medical AB.

Samtliga vinnare från region Syd kommer den 30 januari att ställas mot vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när den stora Sverigefinalen går av stapeln i Stockholms stadshus.

Den nationella huvudprisvinnaren representerar sedan Sverige i världsfinalen i Monaco i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

– Temat för årets tävling är ostoppbar, vilket handlar om att våga gå sin egen väg och göra något konkret av sina drömmar. Årets fyra vinnare i region Syd är verkligen fantastiska exempel på entreprenörer som gjort just detta. Från Henrik Hallgren, som tröttnade på parkeringsböter och skapade en av landets mest använda parkeringsappar, till modeintresserade John Ekström och Nicklas Nordbergh som skapat ett eget modemärke med egna butiker och e-handel. Årets startfält var mycket starkt och jag vet att juryn haft svårt att utse årets vinnare, men det är fyra fantastiska entreprenörsbolag som gått vidare till den nationella finalen i Stockholm. Vi önskar dem alla ett stort lycka till, säger Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year region Syd.

För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Dahlin, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Syd, 070-318 68 25, stefan.dahlin@se.ey.com
För mer information: www.eoy.se
Bilder från finalen: www.flickr.com/photos/eoy_sweden/

Jurymotiveringar

Huvudpriset EY Entrepreneur Of The Year – Henrik Hallgren, Parkster AB
Genom en disruptiv affärsidé som utmanar en traditionell bransch har entreprenören lyckats skapa en extrem tillväxt, med en extremt skalbar lösning. Med fokus på förenkling för både kunden och distributörsleden och passion för vidareutveckling har entreprenören lett bolaget till en stark position på den svenska marknaden. Nu väntar Europa på lösningen som alla vill använda!

Årets kvinnliga stjärnskott – Karolin Jeppsson, DOFAB AB
Entreprenören har byggt hela sin verksamhet på hållbarhet, långsiktighet och kvalitet och har genom ett gediget arbete erhållit stort förtroende på marknaden och kunnat bibehålla långa kundrelationer. Med omtanke om både personalen, kunderna, miljön och omvärlden har entreprenören hittat en nisch där man i stort sett saknar konkurrenter. Genom att säkra leverantörsled och material har entreprenören kunnat växa stadigt och stabilt, med ökande efterfrågan och har fortfarande bara skrapat på ytan av marknadsandelen. Vi ser stor potential i både entreprenören och företaget.

Årets manliga stjärnskott – John Ekström och Nicklas Nordbergh, John Henric AB
Dessa entreprenörer har verkligen utveckling i sitt DNA, och har byggt upp en fin verksamhet från grunden i en bransch som borde vara mättad. De har i positiv framåtanda mött flertalet svåra utmaningar och hanterat dem alla genom att implementera en vilja till förändring i hela verksamheten. Med kraftfulla målsättningar, ett enormt driv att utveckla både sig själv och bolaget, går dessa entreprenörer mot en mycket spännande framtid.

Bästa internationella tillväxt – Nina Andersson, Blomdahl Medical AB
Med en svensk innovation och ett brinnande intresse för målgruppen, har denna entreprenör lyckats öppna distributörsled både i Sverige och utomlands och har byggt en plattform och en unicitet för att kunna växa internationellt i en bransch som är hårt konkurrensutsatt. Entreprenören har själv gjort en fantastisk resa inom bolaget som är beundransvärd och har genom strategiska val manövrerat bolaget till framgång.

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Det är den första internationella utmärkelsen för entreprenörer som med tydliga visioner och goda ledaregenskaper bygger upp framgångsrika företag. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. En extern oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation samt personlig integritet och inflytande. Tävlingen startade i USA 1986 och i Sverige började utmärkelsen delas ut 1995. Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott och Årets manliga stjärnskott, samt SEB:s pris Bästa internationella tillväxt.

Regionfinaler i Sverige 2019
Region Väst: 5 november – Göteborg
Region Svealand: 14 november – Karlstad
Region Syd: 18 november – Malmö
Region Öst: 21 november – Jönköping
Region Stockholm: 25 november – Stockholm
Region Norr: 27 november – Luleå

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-06-30
För gemensam och säker hantering av produkt- och miljödata
2020-06-29
Unikt samarbete med ABB säkrar leverans av Tiki-maskerEldriven hjullastare – ett bättre alternativ för både klimatet och arbetsmiljönVad innebär tillräckligt pålitlig när du anlitar en barnvakt? Hållbar industri, innovationer och infrastrukturIndustriell 5G Router utvecklas i samarbete mellan Phoenix Contact, Ericsson och QuectelMontabert by Komatsu – krossar hårt motstånd30 % lägre CO2-utsläpp med klimatförbättrad betong baserad på miljöcementKan svenskar skilja på Work Management och Projektledning? Lerbergs Entreprenad väljer Leica Geosystems för tryggheten och tekniken
2020-06-26
Spaljisten lägger en stororder till Automationsteknik Veldi Kompetens får ärofyllt uppdrag - utbildar medarbetare inom Volvo​Granngårdarna beställde likadana Volvo hjullastare till lantbruketFortum Recycling and Waste har i dagarna lanserat sin nya tjänst IndustriserviceBlueJeans maximerar "arbeta hemifrån"-upplevelsen med säkert samarbete över video på stor skalaUtsläpp från industrin blir plastFord of Europe och DEFA ingår avtal – smarta laddlösningar genom FordFrån 300 till 450 snabbladdstationer för elbilar på två år
2020-06-25
EdmoLift fortsätter att leverera truckbord till Mitsubishi Logisnext Sweden!ABB presenterar industrilösning för trådlös tillståndsövervakning av roterande utrustningUtsläpp från industrin blir plast
2020-06-24
Rörlaserskärning – kompetens och kapacitet i världsklass Volvo befäster förstaplatsen som mest valda tjänstebilEfterlängtade monteringspastor - nu inom specialsortimentet GLEITMOAnimation av flerkanalig kontrollenhet med möjlighet till IO-Link Grundläggande faktorer för produktionseffektiviteten. CEVT kapar utvecklingstiden med 80% med hjälp av Ansys SPEOS
2020-06-23
Årets Hållbara Leverantör, 2019Sortimo lanserar mobil depå för att underlätta byggarbetarens arbetsdag​Hos Swecon snurrar hjulen fortfarandeLösningar för effektiv konstruktion av kopplingsskåpNya, slitstarka keramiska styr- och stödbultar nu tillgängliga från norelem Interroll och Modumaq ger maximal mångsidighet för Arvato Så kan ni mildra effekten av Corona på er försörjningskedjaVad bör du göra när hemmaarbete blir ett fenomen och risken för cyberattacker ökar?Solkompaniet växer med solelboomen
2020-06-22
Nu erbjuder Högskolan Väst fler korta kurser för industrin​DAF introducerar XF Unity EditionVågar man ansöka om omställningsstöd?​Näringsutskottets viktiga besked till gruvnäringenSchneider Electric levererar säkerhetslösningar till prestigeprojektet
2020-06-18
S-Rental blir en del av KH-Koneet GroupAGILOX Autonomous Mobile Robots sparar väsentliga kostnader genom Artificial Swarm IntelligenceSOTI gör företags IoT-ägande enklare med nytt enhetsstödVeeam visar hur de hjälper verksamheter att ta sina molndatastrategier till nya nivåer på VeeamON 2020 Logistik finns överallt - oavsett om du är logistiker eller inte Vindkraftsparken i Sunne tas i drift lagom till midsommarHär utvecklas nästa generations 5G-nät Henrik Johannesson ny styrelseordförande för Eurobattery MineralsNominera en gruvinnovation till Swedish Mining Innovation Award 2020
2020-06-17
Stor amerikansk efterfrågan på tråddetaljer i medicinsk utrustningMOTOMAN MH900Elfordon skapar nya risker för landets verkstäderSafe Control Materialteknik utökar sin ackreditering med två nya metoderAdvanced Engineering flyttar till våren 2021Ny VD på ELKO - Peter Wotz tar över från 1 juli Reviderad standard för bränslecellerFörnyat avtal resulterar i minskade utsläpp om 6 500 ton koldioxid årligenLEJS – Animation av elektrisk linjärenhet med korta cykeltiderMartin & Servera inför strategisk ruttplanering för optimerade transporter – tar hjälp av DescartesSäkra lasten lätt, snabbt och säkert med ErgolashWibax rengör för maximal produktionskapacitet på Sunpine
Annonser