SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Produktlansering - Treston BiOX

Den första hållbara träbaserade lagerlådan i bioplast
Kunder kan nu enkelt göra ett miljömedvetet val för sina lagerutrymmen genom att välja Treston BiOX. Som först i branschen lanserar Treston hållbara träbaserade bioplastlådor.

Materialet i Treston BiOX-lådorna är över 90 % förnybart trä, rester från massaproduktionsprocessen och cellulosafibrer från hållbart skötta skogar. Kvaliteten, liksom utseendet och känslan, förblir densamma som med klassiska plastlådor.

"Jag är glada över att vi driver förändringen och kan erbjuda nya koldioxidneutrala materialalternativ för våra kunder", säger Esa Siljander, VD för Treston. "Treston har alltid stått för högkvalitativa, långvariga arbetsstationslösningar som naturligtvis minskar behovet av att använda vår planets resurser. I decennier har vi också uppmärksammat våra tillverkningsprocesser och till exempel återvinns värmen från plasttillverkningsprocessen för att värma anläggningslokalerna”, fortsätter Siljander.

Treston lanserar först de "skogsgröna" lagerlådorna på marknaden, följt av andra typer av förvaringslådor och lösningar senare under hösten. Treston strävar efter att erbjuda miljövänliga, koldioxidneutrala alternativ till alla fossilbaserade plastprodukter och delar. Det långsiktiga målet är att möjliggöra en helt koldioxidneutral arbetsstation. Treston har förvaringslösningar gjorda till 100 % av återvunnen plast.

Materialet till Trestons BiOX-lådor kommer från UPM, ett globalt skogsindustriföretag och ledande fiberbaserad komposittillverkare. Materialet till de transparenta etikettskydden och avdelarna kommer från den innovativa finska startupen Woodly. För båda företagen är det gemensamma utvecklingsarbetet med Treston ett första steg i att skapa träbaserade bioplastprodukter för industriellt bruk.

“Vi är glada att samarbeta med Treston för att förnya den första produkten tillverkad av UPM Formi EcoAce för industriellt bruk. UPM Formi EcoAce kan smidigt ersätta fossilbaserade lösningar eftersom den är lika bra i kvalitet och prestanda som icke förnybara alternativ, men den stora fördelen är att materialet är koldioxidneutralt. Treston BiOX-lådorna bevisar att de nya hållbara materialen klarar testet av tillförlitlighet och högkvalitativa standarder även i industriell och professionell användning”, säger Ralf Ponicki, Director, UPM Formi.

“Vårt unika Woodly® material är en perfekt matchning för Trestons högkvalitativa och globalt använda lådor. Vårt samarbete med Treston och användningen av Woodly® materialet I BiOX-lådorna kommer att säkerställa ett fantastiskt utseende och känsla för dessa biobaserade produkter och jämförbarhet med traditionella plastalternativ. Vi kunde inte vara mer exalterade över vårt arbete tillsammans med Treston”, säger Jaakko Kaminen, CEO för Woodly.

De helt återvinningsbara Treston BiOX-lagerlådorna finns att beställa från och med idag.

Kolla in produktsidorna

Jeanette Ångström
Treston AB
08-511 791 60
jeanette.angstrom@treston.com
info.se@treston.com
www.treston.se
Treston AB
Enhagsslingan 6
187 40 Täby
Kontaktinformation
Postadress
Enhagsslingan 6
18740 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556399-6247
Grundat: 1990
Anställda: 5
Välkommen till Treston AB!

Pålitliga, ergonomiska arbetsstationer och förvaring!

TRESTON är ett Finskt Industriföretag och har utvecklat och tillverkat arbetsbord, vagnar, stolar och olika förvaringslösningar i över 50 år. All produktion sker i egna fabriker i Finland.

Vi är en av Europas ledande tillverkare av Arbetsplatsutrustning och Förvaringslösningar till alla typer av arbetsplatser. Elektronikindustrin är en av våra viktigaste kunder. Treston har dotterbolag i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Frankrike och USA samt agentverksamhet i många delar av världen. Treston är ett ISO 9001:2008 certifierat företag där produkterna även är TÜV-godkända. Naturligtvis är våra ESD-produkter testade och godkända enligt Internationell standard (IEC-61340-5-1)

Som tillverkare av våra egna produkter har vi full kontroll över design, funktion och kvalitet. Vi förstår också kraven inom olika typer av industrier att hela tiden bli flexiblare och effektivare. Våra modulbyggda arbetsbänkar och justerbara arbetsbord är designade för att underlätta för Er att möta dessa krav och bibehålla Er konkurrenskraft. För elektronikindustrin har vi ett brett utbud av ESD-Produkter. Vi har även produkter som är testade och godkända för användning i renrumsmiljö.

Oavsett om våra produkter används i en tillverkningsindustri, ett tekniskt labb eller på en oljerigg gör våra hållbara och mångsidiga arbetsbord och förvaringslösningar det möjligt för våra kunder att anpassa sig till de senaste tillverkningsmetoderna för att förbättra sina resultat.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

Treston Oy (FI)

Certifieringar

ISO 14001:2008 – ISO 9001:2008

Kontakter

Peter Bergkvist
Key Account Manager/Stockholm Mälardalen
070-4955774
Tobias Lager
Key Account Manager/Södra Sverige
073-3378802

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-23
High voltage water heaterFöretag extremt dåligt rustade Verizon Business skapar anpassad privat 5G-miljö Bästa företagsklimatet i Västerbotten 2026Två erbjudanden för lagerlogistik
2024-02-22
Förbättra din arbetsmiljöKvalitetssäkrade begagnade maskiner Tydlighet vid installations­märkningCarita Nero blir ny vd på KlaravikÖka effektiviteten i din tillverkningsprocess
2024-02-21
Det är viktigt att förstå termografins användbarhetFörsäkra dig om att hörseln inte tar skada vid arbetetUpptäck våra senaste produkterEn ny hydraul­cylinder eller renovera de befintliga? Mångsidiga verktyg för formning och bockning
2024-02-20
Effektiva lösningar för industriell luftkomprimeringEn väsentlig kugg i energi­försörjningens maskineriINTELLilight - Testa dig fram för bästa ljuset för stundenStranda AB har investerat i en ny bandsågautomatRätt lyftverktyg är kritiskt för effektiva lyftningar
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder