SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ravema distribuerar ScandiTools

I Sverige, Norge och Finland
ScandiTools är ett ledande danskt företag som specialiserar sig på högkvalitativa verktyg och utrustning för industrisektorn. Med många års erfarenhet inom branschen har ScandiTools etablerat sig som en pålitlig leverantör av innovativa lösningar som möter de höga krav och behov som moderna industrier ställer. Ravema har inlett ett strategiskt samarbete med ScandiTools för att ytterligare möta kundernas växande behov.

“Samarbetet med ScandiTools görs för att fortsätta säkerställa att vi är en helhetsleverantör inom bearbetningsindustrin. Vi har sett ett ökat behov av specialverktyg och därför gör vi denna satsning.” Säger Joakim Bark, applikationstekniker på Ravema.

Ravema kommer att sälja ScandiTools standardsortiment som består främst av solida fräsar men även solida borr. Genom samarbetet kan Ravema erbjuda kunder produktionsanpassade verktyg för optimerad produktion, både semi-standard samt helt ny design.

“Det är fantastiskt att vi samtidigt får möjligheten att ta oss in på den norska och finska marknaden. För oss innebär det att vi behöver använda mindre tid på försäljning och mer tid på det vi är bäst på – att slipa verktyg, optimera vår produktion och bli ännu skickligare.” Säger Søren Risager Nielsen, försäljningschef på ScandiTools.

“Tillsammans med ScandiTools kommer vi slå våra kloka huvuden ihop för att utveckla och förbättra standard sortiment samt lansera nya serier med mera” Fortsätter Joakim.

Sedan ScandiTools startade har Sverige varit en av deras stora marknader, då Søren under många år haft ett nära samarbete med AlfaTool, som var baserat i Malmö.

“Om man vill sälja i Sverige är det viktigt att vara representerad, och språket är en avgörande faktor. Därför ser vi vårt samarbete med Ravema som en tydlig uppgradering, eftersom Ravema är ett välrenommerat företag som är representerat i hela Sverige med mycket kompetenta och engagerade anställda.” Säger Søren.

Snabba leveranser med egen tillverkning
ScandiTools är experter på tillverkning av specialverktyg och strävar efter att vara marknadsledande och snabbast i branschen. För att uppnå detta mål har ScandiTools centraliserat all produktion till en enda anläggning, vilket gör det möjligt att leverera certifierade verktyg av högsta kvalitet på rekordtid. Beläggning och efterbehandling sker i deras eget beläggningscenter och tillsammans med ledande partners inom beläggning.

Tack vare vårt samarbete med ScandiTools kan vi nu erbjuda specialverktyg inom 5 arbetsdagar och rekonditionering inom 10 arbetsdagar.

Vill ni veta mer om ScandiTools eller kontakta våra experter inom specialverktyg? Varmt välkomna att kontakta oss.
Kontaktinformation
Postadress
Box 423
33124 Värnamo
Besöksadress
Margretelunds­vägen 1
33134 Värnamo
Region
Värnamo
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556044-9786
Grundat: 1912
Anställda: 140
Välkommen till Ravema AB!

Vi levererar högpresterande verktygsmaskiner, kringutrustning, service och industriförnödenheter och är marknadsledande i både Sverige och Norge.

Välkommen att kontakta oss!

Agenturer

AMF, Tyskland
ANCA, Australien
Slipmaskiner
Auerbach, Tyskland
Fräs- borr- och gängmaskiner
BOST, Spanien
Vertikala och horisontala, stora svarvar
Eimeldingen, Tyskland
Rundbord och palettväxlingssystem
ELBO Controlli, Italien
Förinställning
EROGLU, Tyskland
Hållande verktyg
GRESSEL, Schweiz
Skruvstycken
HOFFMANN, Tyskland
Verktyg
Jenoptik, Tyskland
Mätmaskiner
KAISER, Schweiz
Hållande och skärande verktyg samt modulärt verktygssystem
LCM, Italien
Rundbord
LEITECH, Danmark
Tolkar
METROMEC, Schweiz
Mätmaskinmjukvara
Mimatic, Tyskland
Gäng- och cirkulärfräsar Drivna verktyg Vinkelhuvud
MPA, Italien
Maskintillbehör
OML, Italien
Bearbetningskuber Maskinskruvstycken Indexeringsbord
OSG, Japan
Skärande verktyg
PAMA, Italien
Borrverk
SCHAUBLIN, Schweiz
Hållande verktyg
STARRET, USA
Profilprojektorer
STC, Turkiet
Stångutrustning
TESA, Schweiz
Mätverktyg
WENZEL, Tyskland
Mätmaskiner
WITTE, Tyskland
Vakuumfixturering
YAMAZAKI MAZAK
Svarvar, fleroperationsmaskiner och flerfunktionsmaskiner
YAMAZAKI MAZAK Optonics
Laserskärmaskiner

Certifieringar

ISO 9001:2008

Kontakter

Jeanette
0370-488 23
Jörgen Öfverberg
0370-48934
-
Johan Petersson
KAM
xx
Jörgen Fredsson
VD
xx
Klas Ellbin
+46 370-48834

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-06-04
Ammann slutför förvärvet Framgångsrikt Konvent och 60-årsfirandeHögkvalitativa packningssatser Specialanpassade mask­inskydd till ECMEC ABtwoday utser Elias Inderberg till ny VD
2024-06-03
Smidig materialhantering med ledstaplareSkärning när material är värmekänsliga ISCAR QUICK-X-FLUTEÄventyret börjar med Lesjöfors gasfjädrarOLSONS breddar programmet
2024-05-31
3D-printing för flexibel och innovativ tillverkning Karlslunds Marina på Dalarö väljer BioDisc® BN Framtidens svetsmetod Välj rätt kompressor för verkstaden Framstående teknik för effektiv kabelinstallation
2024-05-30
Lännen deltar på Svenska Maskinmässan 2024 Nytillverkning av 77 år gammal reservdelDen optimala restaurangbelysningenVi hjälper företagInnovativ mobil laddning­slösning från Volvo CE
2024-05-29
Rengör och passiverar svetssömmarRätt borstar till din grävmaskin Volvo CE inviger nya anläggningarHögsta utmärkelse vid Red Dot Design AwardStort intresse för nya Plannja Infinity