SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordstart på Elmia Husvagn Husbil

Försäljningen överträffades med 25 procent
2023 ser ut att bli ännu ett starkt år för husbils- och husvagnsbranschen i Sverige. Den summeringen görs efter att Nordens största mässa för det mobila livet, Elmia Husvagn Husbil, avslutats.
– Mässan fungerar alltid som en bra temperaturmätare på det kommande året. Många utställare berättar att de haft en väldigt bra försäljning här på mässan, vilket är starka och positiva signaler för branschen, säger Klas Brandt, mässansvarig för Elmia Husvagn Husbil.

Efter fem intensiva mässdagar med Elmia Husvagn Husbil står det klart att intresset för branschen är större än någonsin. Återförsäljarna har i stort sett sålt slut på inneliggande lager, både av nya och begagnade fordon. Camping Sverige signalerar att 2022 sannolikt kommer att bli ett nytt rekordår.

En av Sveriges största importörer av husvagnar och husbilar är Bergholm som representerar tyska Knaus, Tabbert och Morelo. Under Elmia Husvagn Husbil har Bergholm samlat sitt återförsäljarnät i en av de största montrarna.

– Vi fick en kanonstart på mässan och försäljningsmässigt var det bästa öppningsdagen någonsin. 2017 var dittills bästa öppningsdag för oss. Nu slog vi den försäljningen med 25 procent, berättar Lars Bergholm, vd för Bergholm.

Lars Bergholm menar att mässan har stor betydelse för branschen. Sedan gammalt är Elmia Husvagn Husbil starten på försäljningen av kommande modellår.

– Med tanke på läget i världen tror jag mässan har varit extra värdefull för alla, både vi som säljer och alla våra kunder. Det är en härlig glädje som möter när man går runt i hallarna och på mässcampingen.

Husvagnsbranschens Riksförbunds ordförande Lars-Erik Hörmander var mycket nöjd med mässdagarna på Elmia.

– Det var väldigt många som sa ”äntligen” och syftade på att mässan var tillbaka efter det ofrivilliga pandemiuppehållet. Jag tycker det visar tydligt hur värdefull mässan verkligen är för väldigt, väldigt många. Att vi har en stark branscharena som Elmia Husvagn Husbil är fantastiskt, sa Lars-Erik Hörmander.

Kopplat till mässan har Elmia Husvagn Husbil genomfört en branschundersökning bland landets återförsäljare. En av frågorna var om återförsäljarna kände oro inför framtiden.

– Alla tillfrågade sa nej. Motiveringarna var bland annat att svensken vill satsa pengar på sin fritid och att oro i världen gör det mer intressant att äga sin egen resrutt. Under pandemiåren med oroligheter och begränsningar fick branschen en kraftig försäljningsuppgång. Från Svensk Camping har vi också fått fakta som säger att investeringsviljan är stor bland campingägare runt om i landet. Det är många som planerar att utveckla sina campinganläggningar framöver, säger Klas Brandt.

Årets Elmia Husvagn Husbil visade att den är den givna branscharenan och samlade totalt 130 utställare och 29 000 besökare.

Klas Brandt
Projektledare
Elmia Husvagn Husbil
klas.brandt@elmia.se
036-15 21 09
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-09-16
Verizon Business utser Sanjiv Gossain Stationär övervakningsenhet för datakablarNy servicemarknadschef på SweconÖka mångsidigheten och sänk kostnadernaArkemi ger ut handbok och digitala verktyg EU-parlamentets förslag om skogsbränslen måste stoppas
2022-09-15
Kan vibrationer vara ett stort problem för verktygsmaskiner?Volvo stödjer trans­formationen till eldrift Spara tid, utrymme och pengar Högsta lasersäkerhet vid mobila applikationerWithSecure™ går med i Cloud Security AllianceBeijer Almas dotterbolag Lesjöfors expanderar Hainbuch utökar portföljen för snabbväxlingTrumhanterare för fotgängare Dubbla utmärkelser till NSK vid Toyotas prisutdelningPeab storsatsar på drift och underhållIranskkopplad hackergrupp i ny cyberattackvåg Bixia och BatteryLoop i nytt samarbeteBanbrytande ekvation kan ge vassare kvantdatorerIvanti utökar Neurons plattform Nu lanserar vi på Netigate textanalys! Skarta Energy & Tohmajärvi kommun inleder samarbete
2022-09-14
Framtidens antenn är härNyindustrialiseringen är i riskzonenModern elinstallation med ConradNu lanserar Processus sin nya hemsidaMissa inte Världssjöfartens dag 2022!Nu välkomnar vi Pappelina till Pretopia!Plastspecialist lanserar ny serie av återvunna materialNy certifierad partner till Bosch RexrothLLB Expo tillbaka Behöver du låna pengar till en fastighet
2022-09-13
Spara tid, pengar och klimatVälkommen till årets Framtidsvecka!SSG Fluiddagar arrangeras 26-27 oktoberDuni Group medverkar på ScanpackPressinbjudan Fastighets­Mässan Malmö 2022Pressinbjudan Elmässan SydNya funktioner i IVECO ON Easy WayBasefarm byter namnHållbara leveranser är en konkurrensfördel Lambertsson Logistics tecknar stor affär i västSOTI:s plattform växer Efterfrågar tydlighet kring digital transformation Bosch, Fein och Rothenberg lanserar batterialliansenUtmattning största problemet med videomöten
2022-09-12
Fler solceller och minskad elförbrukningSwecons nye marknadschef David AlströmIndustritvättar till behållare från 30 till IBC 1000 literMolnexperten Cloudreach etablerar kontor i StockholmCirkulära material och flöden i fokusEn mer flexibel produktionPresenterar nästa generations battericellerVälkomnar Rederi AB Uman som ny medlemDetaljhandeln tror på digitala medarbetare
2022-09-09
Swecon tillbaka på Entreprenad LiveUppgradera er produktion Ett par räcker - Harting TW1STERFabeo ställer ut på Entreprenad Live!Möjlighet för Sverige att ta tätenNytt förtroende av företag inom Storskogen AB