TISDAG 18 MAJ 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Så använder Travix chattbottar för att avlasta trycket under pandemin

Chattbottar används ofta på fel sätt, i en förhoppning att de ska kunna ersätta människor. På resebyrån Travix har man insett att chattbottar framförallt kan avlasta mänsklig supportpersonal. Resultatet är att många enkla kundtjänstärenden kan hanteras utan mänsklig inblandning.
Som så ofta med nya tekniklösningar tar det lite tid att lista ut hur chattbottar bör användas på bästa sätt för support. I takt med att fler kan dra nytta av erfarenheter och att tekniklösningarna utvecklas finns det goda chanser att effektivisera och förbättra supportverksamhet.

Ett företag som redan har tagit stora steg är Travix, en global onlineresebyrå med en verksamhet som sträcker sig över 43 webbplatser i 39 länder. När pandemin tog fart och resandet minskade ökade samtidigt företagets supportärenden i samma omfattning. Kunder hade behov av att avboka eller helt enkelt få mer information. I det läget accelererade Travix en planerad satsning på chattbottar. Det ledde till att man lyckades hantera anstormningen.

Chattbottar används för de sex vanligaste kundtjänstärendena och kan hantera tre av dem från början till slut: avbokningar, ombokningar, bagagefrågor, onlineincheckning, begäran om resedokument och status för återbetalningar.

2019 hanterade Travix 50 procent av sina kundtjänstärenden med röstsamtal, 45 procent med mejl och fem procent på sociala medier. Nu står röstsamtal och mejl för 25 procent vardera, medan chattbottar och automatiserade lösningar hanterar 50 procent. I slutet av det här året räknar Travix med att ha minskat antalet arbetade timmar för mänsklig kundtjänstpersonal med 36 procent.

– För oss är chatt inte längre bara en annan ”kanal”. Vårt mål är att i slutet av året kommer 50 procent av alla våra samtal ske via vår chattfunktion. Det har inte bara påverkat våra affärer utan även vår företagskultur. Vi som har förlitat oss på manuella processer och haft en “ring oss- filosofi under många år, säger Kimberly Strickland, CC Innovationsansvarig på Travix.

– Vi är mycket stolta över att Travix lyckats så väl med förbättra sin support framförallt under pandemin. Travix såg snabbt fördelen med att integrera chatbottar i sitt arbete och den är nu en en egen supportkanal som förenklar kontakten kunder, säger Raymond Hüner försäljningschef för Norden på Freshworks.

Resebranschen är praktexempel på hur chattbottar och automatisering kan förbättra kundtjänst och support. Men det finns stora vinster att göra för alla företag och organisationer som ägnar sig åt kundkontakter.

Implementeringen av chattbotten Travis för att stötta kundtjänstmedarbetare var uppskattad av många skäl:

- Först och främst minskade Travis mängden arbete för kundtjänstmedarbetare. Genom att svara på de ”enkla” frågorna autonomt, men också genom det preliminära arbetet med frågorna som så småningom överfördes till agenter.
- För det andra kommer Travis att tillåta Travix att öppna ännu fler kanaler för att stötta kunder, vilket gör det lättare för kunderna att hitta dem och få stöd.
- Slutligen är robotar ett mycket smidigt arbetsredskap för agenter att jobba med, eftersom de är intuitiva och enkla att använda. Implementeringen var därför inget problem.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-05-06
KH-maskin öppnar i JönköpingStrömsnäs förpackningar ökade försäljning under Q1 Bränslepellets löser klimatkris i NederländernaNYHET: Energieffektiv synkronmotor som sätter en ny standardRISE växlar upp inom tillämpad AI - Rekryterar tio AI-forskare till ny centrumbildningFantastisk vecka för flera anläggningar i SverigeSpara tid och energi med en plugg som klarar alla bygguppdragTransportbranschen kan dra viktiga lärdomar från pandeminLogistic Contractor AS inleder samarbete kring en logistiktomt sydväst om OsloFacebook-efterlysning hittade julgäster från Tjeckien
2021-05-05
Grön energi sänker CO2-utsläppen med mer än hälften Länk för länk: Fördelarna med att se hela kedjanNomo förvärvar ABRA KulelagersenteretDoldisen som är navet i det nya restauranglandskapetGeomatikk tecknar avtal med SinfraUltimo Software Solutions går in på den nordiska marknaden På väg med Truckloads of InspirationAcronis säkrar en investering om 250 miljoner USD och värderas till 2,5 miljarder USD
2021-05-04
Nordomatic stärker strategiskt fokus på medarbetare och företagskulturSmart tillverkning & Industri 4.0: Mastercams femdelade vision lyfter framtidens tillverkningFasthållning med vakuum­teknikTvå starka familjföretag fusioneras - Polarica tar det stora klivet för framtidens bärhus tillsammans med Kaskein Marja Falu Mekaniska Verkstad AB förvärvar Svärdsjö Mekano ABManitou 180ATJ är en favorit hos Molins Saxliftar ABHydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallagerFiber och Elkraft i Norr AB blir en del av VINCI Energies nätverk i SverigeTrend Micro presenterar den första säkerhetslösningen som förhindrar avbrott i industriella kontrollsystemSom svar på elbristen - MVS lanserar hållbar energi­lagringslösningDell Technologies lanserar partnerprogrammet RISE
2021-05-03
Nu byggs Algecos nordligaste entreprenörsboendeToolbar från Edströms Verktyg förbättrar lönsamheten hos WelandSå enkelt är det att boka tågfrakt från Kina till Sverige hos DB SchenkerBolt ny taxiaktör i Linköping och Norrköping – "hög tid att östgötar slipper betala överpris"83 procent har använt en QR-kod för att genomföra en betalning det senaste året – men många känner inte säkerhetsriskerna som finnsAMAZONE lanserar en ny generation av sin självgående växtskyddspruta Pantera.Peab bygger ny containerhamn i SundsvallOptimera först i Sverige att sälja Ekolutions hampafiberisoleringKundanpassade filtreringslösningarNSK-lager ökar driftsäkerheten i drivlinan inom jordbrukssektorn
2021-04-30
Försvarsmakten förnyar maskinparken med ännu fler hjullastare från SweconKollaborativa robotar från ABB hjälper Husqvarna att bli mer kostnadseffektivaFANUC lanserar ny trådgnist modell!Manometer med hastelloy­membran från WIKANy AI och Maskinförordning föreslås av EU-kommissionenTerri släpper ny maskinserie med innovationen Terri AWS som standardIndustrirörmontörsutbildning på Hammarö fortsätter i Monticos regi – stor efterfrågan i branschenABB:s robot IRB 1300 förbättrad med nytt skydd för tuffa miljöer och renrumstillämpningarUpp till kamp för landets hårt kämpande småföretagareRenta expanderar i NorgeSafestate – Startupen som ska förenkla it-säkerhet och skydda svenska företag mot cyberhotFrån Trainee till Team LeaderProcessindustrin lockar - många kvinnliga sökande till YH-utbildningPalo Alto Networks Prisma Cloud får automatiserat skydd för hybrida multi-molnmiljöerJoakim Efraimsson utses till vd för Wästbygg AB
2021-04-29
Exakt reglering vid låga cylinderhastigheterKarl Magnus Skepö är ny säljare på det södra distriktetSchneider Electric lanserar flexibla och lättmonterade armaturen Exiway LightUtan servicetekniker stannar produktionenNy handbok om elsäkerhet i arbetslivetMer etanol i bensin ger stor klimatvinst, borde gjorts tidigare!Guide för gummibeläggningar på stickade arbetshandskar
2021-04-28
SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil
Annonser