STIHL inför hemleverans av motorsågar - industritorget.se
SÖNDAG 05 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

STIHL inför hemleverans av motorsågar

Från och med april erbjuder STIHL möjlighet till hemleverans även av motorsågar vid köp online hos certifierade återförsäljare.
Tidigare har kunder endast haft möjlighet till upphämtning hos återförsäljarna. I och med beslutet finns samtliga produktkategorier från STIHL tillgängliga för hemleverans via återförsäljare med e-handel.

2014 började STIHL erbjuda onlineförsäljning och hemleverans via certifierande återförsäljare, för alla produktkategorier utom skärande verktyg. Därefter tillkom resterande kategorier, dock inte motorsågar. När det 1 april i år blir möjligt att även få motorsågar hemlevererade från återförsäljare med e-handel finns STIHL samtliga produktkategorier tillgängliga på detta sätt.

– Nu får kunderna möjlighet till smidig hemleverans av samtliga produktkategorier från STIHL. Vi är säkra på att vi kan nå nya marknader och uppnå kundkraven samtidigt som vi kan behålla vår varumärkesfilosofi, säger Hans Gustavsson, försäljningschef STIHL Sverige.

Beslutet att erbjuda hemleverans av motorsågar i bland annat Sverige togs i början av 2020. För STIHL är säkerhet ett av ledorden och anledningen till att leveransalternativet har dröjt. Tidigare har kunder som beställt motorsågar online hänvisats till en certifierad återförsäljare för att hämta upp produkten.

Där har återförsäljaren lämnat över den färdigmonterad och provkörd, för att kunna erbjuda råd och instruktioner för säker användning.

– Vi har tittat efter en lösning som gör det enklare för kunden att handla våra produkter samtidigt som vi inte tappar expertisen och rådgivningen av våra återförsäljare. Nu finns fler sätt att för kunderna att ta till sig detta, säger Hans Gustavsson.

Vid hemleverans av motorsågar gäller följande:

• Motorkropp, svärd och kedja levereras i ett paket.
• STIHL återförsäljare erbjuder kundsupport via telefon och instruktioner under ordinarie öppettider.
• E-handelsplattformen hos servande fackhandel erbjuder säkerhetsinstruktioner för motorsåg och en tydlig länk till respektive modells aktuella instruktionsalternativ, exempelvis monteringsvideo.

För mer information, vänligen kontakta:
Gunilla Eriksson, presskontakt STIHL Sverige, 0302-248 08, gunilla.eriksson@stihl.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-03-31
Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i NorrköpingVattenstämman 2020 i Kalmar ställs inBilfläktar blir respiratorer när Ford samarbetar med 3M, GE Healthcare och UAWBranschens första självsugande batteridrivna vattenpumpEnergiförbättring blir elföretag
2020-03-26
Ny agentur hos LichronProblem med att få fram prototyper och små serier?Hög tid att boka reparationer och renoveringar under semesterperioden.Falun först i Sverige med Dig Assist i skolanKunskap om tryck & kvalité i varje bitLagerautomation är hetare än någonsin Descartes stärker sitt e-handelserbjudande, förvärvar PeoplevoxDescartes växlar upp i Norden – rekryterar HR-chefSå påverkas det sydsvenska näringslivet av CoronavirusetDen smarta fabrikenRädda SME-företagen - Storföretagen måste betala sina fakturor i tidASUS lanserar Chromebook Flip C436 i SverigeFullt fokus på hållbarhet när Klädesholmen satsar på solcellsanläggningSökte en nischverksamhet – blev lösullsentreprenör på heltidNu öppnar Würth butik i Växjö - invigningsdagar 26-27 mars!Träbyggandet ökar och Sweco skriver ramavtal med DeromeBranschens första batteridrivna rensmaskinHuawei och Deloitte i ny rapport: 5G-teknik hjälpte Kina bekämpa Coronaviruset
2020-03-25
Hållfasta tryckfjädrar i verktygsstål för höga temperaturer Säkerhet från EnglandElmia Lastbil flyttas fram till 2021Gasum ska förse Preem med förnybart marint bränsleAbsolicon står stadigt trots Coronakris​Beijer Byggmaterial släpper guide till hantverkare i hantering av Covid-19Derome expanderar mer – slår upp portarna i Karlskrona
Annonser