Sträckfilmsmaskinen bakom KLT Kjellssons lyft - industritorget.se
TISDAG 07 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Sträckfilmsmaskinen bakom KLT Kjellssons lyft

KLT Kjellssons lager växte och en flaskhals uppstod när sträckfilmsmaskinen inte hann med. Lösningen blev helautomatiska PallPack 8000 med transportbanor.
KLT Kjellssons i Kristianstad är ett familjeföretag med 16 heltidsanställda plus inhyrd personal och arbetar med tredjepartslogistik. Företaget har lagerytor på 35 000 kvadratmeter och lagrar livsmedel – både kylt, fryst och torrt. För två år sedan byggde företaget ut lagret med vad som då klassades som norra Europas modernaste infrysningstunnlar.

– Det kommer färskt kött som vi fryser in, lagerhåller och skickar sedan ut både till Sverige och utomlands. I och med utbyggnaden fick vi in större kvantiteter och vi hade en liten halvautomatisk sträckfilmsmaskin och det uppstod en flaskhals vid plastningen, säger Jim Nilsson, affärsutvecklingschef på KLT Kjellssons.

Företaget valde då att köpa in den helautomatiska sträckfilmsmaskinen PallPack 8000 samt transportbanor.

– Ringkonstruktionen som PallPack 8000 har lockade mig mycket för den är ju väldigt effektiv. Vi kan sträckfilma 70 pallar i timmen med den och även om vi inte har så stort behov just nu vet man aldrig i framtiden, säger Jim Nilsson.

Livsmedel kan komma färdigfryst i containrar till KLT Kjellssons. Då lossas containrarna, godset palläggs, plastas och truckförarna kör in det i lagret. Om det kommer färska produkter fryser KLT Kjellssons själva in dem, men först plockas de om, eventuella mellanlägg tas bort och godset sträckfilmas. Sammanlagt handlar det om ett par hundra pallar som sträckfilmas varje dag.

Tidigare hade KLT Kjellssons inga transportbanor utan de anställda fick köra fram med trucken och vänta. Dessutom fick en person sträckfilma för hand när den gamla sträckfilmsmaskinen inte hann med.

– Vi insåg att vi var tvungna att göra något åt det. Nu kan truckföraren köra direkt från infrysningstunneln, sätta pallen på sträckfilmsmaskinens transportbanor och sedan tömmer en annan truckförare transportbandet när pallen har plastats. Det effektiviserar oerhört och vi sparar mycket tid på det, säger Jim Nilsson.

Han menar att effektiviseringen, tidsbesparingen och kvaliteten är tre av de största vinsterna med PallPack 8000. Men han lyfter även säkerhetsaspekten.

– Den ger en säkerhet också. Vi har väldigt högt, sex meter i tak. En pall som inte är säkrad bra med film är en potentiell jätterisk.

Ytterligare en fördel är att PallPack levererar allt: maskinen, sträckfilmen, transportbanorna och service – ITO PallPacks tekniker kan koppla upp sig direkt mot maskinen om något händer.

– Sedan är det så att vissa pallar kräver topplast, andra inte, och nu kan vi styra det bara genom att byta program, det är väldigt smidigt. Det fick vi göra för hand innan. Nu är allt helautomatiskt och vi håller på och planerar för ytterligare utbyggnad av verksamheten, avslutar Jim Nilsson.

ITO PallPack AB
pallpack@pallpack.se
www.pallpack.se
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Läs mer här om:
Sträckfilmsmaskinen: pallpack.se/produkt-kategori/strackfilmsmaskin
PallPack 8000: pallpack.se/produkter/pallpack-8000
Kontaktinformation
Postadress
Ellakrogs­vägen 1
18733 Täby
Besöksadress
Ellekrogs­vägen 1
18733 Täby
Region
Täby
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556086-7730
Grundat: 1983
Anställda: 12
Välkommen till ITO PallPack AB

ITO PallPack AB är en av Skandinaviens största leverantör av hel och halvautomatiska packanläggningar och levererar både hel- och halvautomatiska förpackningsmaskiner. ITO PallPack AB har varit en föregångare inom sträckfilmsemballering sedan 1974 och var bland annat först med en försträckningsmaskin som minskar förbrukningen av sträckfilm betydligt samtidigt som inplastningen blir stadigare. Vi leverar sträckfilmning, bandning, tejpning, band, sträckfilm och mycket mer.

Om ni köper förpackningsmaskiner från Pall-Pack garanterar vi att ni får snabb hjälp! Med vårt eget serviceteam och vår serviceavdelning har vi den kunskap som krävs för att kunna hjälpa er direkt, per telefon eller via e-post. Vi erbjuder skräddarsydda serviceavtal, en egen tekniker och service som passar era behov!

Välkomna!

Kontakter

Axel Hagen
Kontaktperson
+46 (0) 7 68 85 06 62
Tommy Johansson
Försäljningschef
+46768850660
+46768850660

Filmer

PallPack1000B sträckfilmsmaskin

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19Mercedes-Benz 8-sitsiga elbil vintertestad i SverigeStructor bidrar till vindkrafts­utbyggnaden i SverigeHallströms Verkstäder AB om Projektet Smart Industriell Modernisering JHSatsning på fossilfritt gruvbrytningssystemFyrfasen Energi och Eways krokar arm för att göra det lätt att köra elbil
2020-03-30
Vi har godkända kirurg­maskar som är CE och ISO märkta.Akutsjukhus prisat för innovativ plåtfasadLesjöfors koncernchef: ”Vår beredskap är god och vi följer utvecklingen dag för dag”Passa på innan den 6 AprilLär dig mer om DATRONs fräsverktyg Ny betydande order: DVel levererar mätutrustning till Studsvik Det stora antalet video­möten utmanar IT-säkerheten Distansutbildning värdefullt i CoronatiderStor potential för bioenergi - branschen står redo för att levereraEntreprenad Live är positiva i orostider – “Vårt koncept håller”3D-skrivarna går varmaGPIF och Kommuninvest gör gemensam satsning på gröna obligationerSatsa på varseldrabbade – skapa snabbspår för omställningNSVA ser stora fördelar med schaktfria lednings­dragningarAnvänd telefonen som Passerkort
2020-03-27
Rototilts helautomatiska snabbfästessystem den stora snackisen under ConexpoStyrud investerar för hållbarhetFAT av RO-anläggningEmballator Melleruds Plast kraftsamlarArkitekter skriver ut skyddsutrustning till vårdpersonal i coronatiderVolkswagen fyller på med laddbara bilar för den svenska marknadenRegion Värmland väljer Steora efter lyckad utvärderingLinde & Lantmännen Agroetanol bygger ut koldioxidanläggningen Norlic i Norrköping
Annonser