Svenska priser för nya Mercedes-Benz GLA. - industritorget.se
TORSDAG 09 APRIL 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Svenska priser för nya Mercedes-Benz GLA.

Nya Mercedes-Benz GLA - Priserna börjar på 329.900 kronor.
Nu är det säljstart för den helt nya versionen av Mercedes-Benz kompakta suv GLA.

Nya versionen av GLA har genomgått en total omdaning och har faktiskt fått ännu mer suv-karaktär än sin föregångare.

Detta är en bil som lockar till körning där lera, jord, vatten och snö är en del av vardagstrafiken. Bilen är hela 10 cm högre och 3 cm bredare än förra versionen, något som lär uppskattas av den som gärna ger sig ut på utflykter med kläder för dåligt väder.

Nya GLA har fått samma intelligenta funktioner som de andra nya versionerna av märkets kompakta modeller: A-Klass. B-Klass och CLA. Bland annat wide-screen instrumentering och det röststyrda infotainmentsystemet MBUX som låter föraren styra många av bilens funktioner med intuitiva röstkommandon.

Bilen kan också fås med uppdaterade assistent- och säkerhetssystem med flera självkörande funktioner. Ett exempel är en version av den avståndsavkännande farthållaren DISTRONIC, som även anpassar farten i bland annat kurvor, rondeller och motorvägsavfarter och som numera bromsar även för stillastående fordon.

Här finns också ”Emergency lane function” som gör att om bilen känner av köbildning på motorväg (under 60 km /tim) så styr den åt sidan så att det görs plats för utryckningsfordon.

Dödvinkelassistenten (Blind Spot Assist) har uppdaterats så att den numera inte bara känner av om det finns en bil i döda vinkeln under körning, utan även om till exempel en cyklist närmar sig när bilen står stilla och föraren är på väg att öppna dörren.

På listan med tillval finns också ENERGIZING funktioner. Dessa kan ställa in musikval, interiörbelysning, lägen och typ av massage i sätena beroende på hur föraren känner sig- Om det är dags att piggas upp, varva ner eller ska du till och med sova en stund? Har du Mercedes-Benz egen smartwatch eller en kompatibel produkt från Garmin® så får bilen automatiskt besked om hur du mår och kan själv ge förslag.

En annan unik feature är Biltvättsfunktionen. Med ett enda kommando fälls backspeglarna in, alla rutor stängs, vindrutetorkarnas regnsensor stängs av och klimatanläggningen sätts på recirkulation. Efter tvätten återgår allt till normalläge när bilen kommer upp i 20 km/tim.

Nya GLA kommer från början med två olika dieselmotorer och tre bensinmotorer. En laddhybridversion kommer senare under året.

Basmodellen är GLA 200 på 163 hästkrafter som stänger av cylindrar när de inte behövs och som har en förbrukning vid blandad körning (WLTP) på 5,7-6,0 l/100 km (130-137 g/km CO2) med ett pris som börjar på 329.000 i välutrustat SE Edition-utförande.

Instegsmodellen med dieselmotor är GLA 200 d på 150 hästkrafter som finns både med framhjulsdrift och 4MATIC fyrhjulsdrift. Förbrukningen vid blandad körning (WLTP) är från 4,6/4,9 l/100 km (121/130 g/km CO2). Priset med SE Edition-utrustning är 339.900 kr med framhjulsdrift och 359.900 kr med 4MATIC fyrhjulsdrift.

Charlotta Bauer Letsikas
PR & Communications Manager
Sverige
charlotta.letsikas@daimler.com
+46 (0)707 549 514

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-04-02
norelem styr vidare med ny modulär precisionspositionsserie CEJNs ultraFLOW nu tillgänglig i rostfritt stålISCAR MILL – Spårfräsar med MultiMaster- och FlexFit-skaftPRISJUSTERINGHöj- och sänkbart utsugsbordIndustri 4.1 - Revolution­erande energieffektiviseringScantruck prioriterar grön omställningJobba effektivt ‒ borra dammfrittVolkswagens leveranser av laddbara bilar ökariLOQ 5-serien – nyckeln till smartare fastigheter Palo Alto Networks köper CloudGenix för att stärka erbjudande inom SD-WANBravida förvärvar kylteknikföretag i BohuslänPowerbox lanserar robust dual channel kraftaggregat för marin motorstyrningTL Bygg går mot strömmen – satsar på yrkesarbetareCELLINK erhåller order om 5,2 MSEK från SocialstyrelsenDyrare bioolja hindrar utfasning av fossila bränslenE.ON och System Verification tecknar treårigt ramavtalFrån tillverkning av bilar till respiratorerTjeders ställer om produk­tion för tillverkning av visir till Svensk vård- & omsorgNy arkskrivare i varioPRINT iX-serien med offsetkvalitet, digital flexibilitet och produktiv bläckstråleteknikUtmärkt tid för serviceMotordrifter – Reviderad standardNu finns alla Webers största lagervaror i lättare säckarMer solenergi i Hammarby SjöstadPlanera och gör dina inköp av konstruktionsplast i vår webbshop när det passar dig Från matproduktion till att producera skyddsvisir - Mixum ska tillverka 15 000 visir om dagenTeknikprodukter och Rönnes går samman till ett bolagKonkurserna ökar, högsta siffran på över 10 år
2020-04-01
Hur fungerar egentligen rengöringsmedel på virus?I Sysslebäck 3D-printas biobaserade skydd åt sjukvårdenEnvirozone tar hjälp av självkörande råttor Bristande cyberskydd orsakade dataförlust och driftsstopp för flera organisationer förra året Iggesunds engelska fabrik helt olycksfri under 2019Unit4 teamar upp med Arribatec för att leverera ERP-programvaraNu har vi öppnat i Uddevalla – Nr 40!Klimatsmartare byggbransch med Wood Tubes reglar av papperAkademiska Hus och NCC vinner pris för säker arbetsmiljöRed Dot design-utmärkelser till Mazda CX-30 och Mazda MX-30Kompetens och rådgivning var avgörande faktorerNytt verktyg hjälper inköpare ta strid mot det giftiga elavfalletAtt begränsa utsläpp från infrastruktur blir nyckel till klimatkrisenSnabbt snygga kanter med nya batteridrivna grästrimmern FSA 57 Är du klar med planeringen inför driftstoppet i sommar?Hälften av de västsvenska småföretagarna korttidspermitterarSolcellsstatistik 2019 – nu finns 44 000 solcellsanläggningar i SverigeAddSecure och Affärsverken utvecklar unik helhetslösning för smarta elnätJordan lanserar fler munvårdsprodukter av återvunnen plastDerome och Magnolia Bostad bygger bostäder i Borås
2020-03-31
Upprop: Plastföretag som kan hjälpa till i kampen mot CoronaTeknik med nålspetsprecisionVill du korta dina cykeltider?HCL lanserar BigFix 10 - en ny version av branschens ledande plattform för slutpunktshanteringKipp Scandinavia AB säker­ställer sin leveransförmåga Allt talar för mindre komponenterBilar köpes - allt är av intresse !Nätverket Stålakademin – en möjlighet för hela branschenPeab bygger koldioxidneutral fabrik åt Komatsu Forest i UmeåKlimatsmart kund väljer Ruthmann billiftar Stockholmsmässan blir FältsjukhusNu lanseras Purus Corner med mattsvart sil i mönstret ChessNordprofil Byggplåt AB förvärvar grossistverksamhet i Luleå Kraftfulla gamingdatorer bidrar i kampen mot Covid-19
Annonser