TISDAG 13 APRIL 2021
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tele2 IoT lanserar cybersäkerhetsprodukt tillsammans med Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), det digitala infrastrukturföretaget, meddelade idag att den svenska telekomoperatören Tele2 har lanserat en ny IoT-säkerhetsprodukt på plattform Equinix. Den nya tjänsten, Private Interconnect, erbjuder en ny säkerhetsnivå för IoT-kunder hos Tele2 som nu kan utveckla sin säkerhetslösning genom att ansluta till Equinix Fabric™.
För att kunna utveckla och implementera Internet of Things (IoT) krävs en robust strategi för cybersäkerhet. Cybersäkerhet har blivit aktualiserat under pandemin och för att möta denna utmaning tillhandahåller nu Tele2 ett dedikerat fiber för IoT-kunder med höga säkerhetskrav. Tillsammans med Equinix kan de nu erbjuda sina kunder möjlighet till skalbar högpresterande trafik med låg latens i hela fibermiljön.

Cybersäkerhet är en fråga många ger hög prioritet. Undersökningen Equinix 2019-20 Global Tech Trends Survey visade att fyra av tio (42 procent) av alla ledande globala IT-aktörer är beroende av så kallad interconnection för att förbättra säkerheten. Genom att utnyttja Platform Equinix kan kunderna styra affärskommunikation genom trafiknoder med lokala privata datalager och integrering av multicloud-tjänster.

Private Interconnect tillåter Tele2-kunder att flytta sina data till sina egna dedikerade fiberanslutningar. Genom att förenkla både regional och global privat anslutning mellan partners, leverantörer och användare av IoT-ekosystem kan företag nu skapa privata anslutningar var som helst i världen på några minuter.

Eftersom företag inom alla branscher strävar efter att transformera genom teknik kommer samtrafik att vara avgörande för långsiktig utveckling, och den här nya kombinerade lösningen kan ge en digital fördel för kunder som söker en säker och internationell sammankopplad IoT-tjänst.

Fakta
• Equinix 2019-20 Global Tech Trends Survey visade att nästan sex av tio (59 procent) av de digitala ledarna som svarade ansåg att dataläckage och cyberattacker är en verklig risk för deras organisation, med 45 procent i Sverige som nämnde förbättring av sin organisations cybersäkerhet som en nyckelprioritet för deras IT-strategi.
• Equinix Fabric ansluter direkt, säkert och dynamiskt distribuerad infrastruktur och digitala ekosystem på Platform Equinix vilket gör det möjligt för företag att kringgå det publika internet och uppnå säkrare och förutsägbar prestanda.
• Med IoT-distributionen från Tele2 på plattform Equinix har kunder säker åtkomst till ett globalt ekosystem med cirka 10 000 företag, 1 800+ nätverksleverantörer och 2900+ moln- och IT-leverantörer. Bara i Sverige samarbetar mer än 220 företag med Equinix för att ansluta till affärspartners och kunder över sina digitala leveranskedjor.

Citat
• Maria Sundvall, VD, Equinix Sverige:
”Cyberhot blir allt vanligare när antalet användarenheter och molnresurser ökar. Det är därför viktigt att företag löser distribuerade säkerhetsrisker. Det är fantastiskt att se Tele2 utnyttja interconnection för att ge kunderna ett sätt att hantera cybersäkerhetsrisker. Vad vi än kan göra för att hjälpa företag med den här utmaningen kommer vi att göra det. ”
• Cyril Deschanel, VD, Tele2 IoT:
“Genom att lägga till Private Interconnect i vår 2ACCESS-familj kompletterar vi vår lösning, vilket gör den relevant för kunder där säkerhet verkligen betyder något. Att arbeta i samarbete med den bästa leverantören av interconnection-tjänster gör vår portfölj starkare och vi vet att kunderna kräver det.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2021-03-29
Mikael 3D-printar innovativ skidstav av råvaror från skogenKB Components expanderar i Centraleuropa
2021-03-26
SourceMe:s vision om tillverkningsindustrins nästa generationABUS utvidgar radiostyrningsprogrammet ABURemoteLesjöfors Fjädrar ställer om till fossilfritt och sänker utsläpp med upp till 90 procentÄr ditt företag intresserad av formeln för en IT-driftslösning som verkligen gör skillnad?HCL Technologies lanserar ASM 2.0-ramverk för att omvandla applikations­hanteringen i den digitala eranSafe Control Materialteknik 2021 – firar 20 år och 2 miljoner framgångarAlicat scientific lanserar coda – en ny typ av coriolis massflödesinstrumentProtolabs lanserar ett unikt hackathon i hållbarhet för designingenjörerHar ergonomin hos industri­arbetare glömts bort?Coval GVMAX HD, Mångsidigt vakuum för alla branscherNy rapport från F-Secure: CISO-rollen har skiftat från IQ till EQNy rapport om cybersäkerhet för styrelseledamöter
2021-03-25
Ny HR-roll behövs i pandemins kölvattenAC-D – Ny modulär luftbehandling, helt utifrån dina behovKostnadsfri kompetenshöjning genom Veldi – ansök redan idag!Europeisk VD-allians förespråkar ambitiös klimatstrategiFIEPOS - Framtidens spänningsaggregatVeeam offentliggör nya förbättringar i sitt ProPartner-nätverk i EMEAABB-robotar förbättrar produktiviteten vid Nestlés brasilianska anläggningar med över 50 procentSM-finalerna i bandy 2021Red Bull Racing trimmar Formel 1-teamet med avancerade molnlösningar för dataanalysTA Associates köper majoritetsandel i Unit4 i affär värderad till 2 miljarder dollarBetala hur och var du villEtteplan introducerar HowTo
2021-03-24
Tillförlitlig strömförsörjning med nya kompakta nätaggregat från Schneider Electric Verizon utökar kundupplevelse- och kontaktcenter-erbjudandet med Genesys CloudNytt forskningsprojekt med klimatskyddsmål för pappersindustrinE.ON tecknar ramavtal med RejlersSolör Bioenergi med i satsningen på fjärrvärme i EkeröVarje vätska har ett fingeravtryck – och nu kan det mätas i realtid Södras nya fabrik för KL-trä närmar sig – ökar kapaciteten med tio gångerNytt grepp för att försöka minska klimatoroHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPtado° släpper en rad nya funktioner i sin app TCS ska hjälpa Skanska att bli mer digitalt avanceradeRejlers förnyar ramavtal med Agder Energi i NorgeSTIHL lanserar ny grov­dammsugare för konsumenter
2021-03-23
Nytt webinarium om logistik­fastighets­marknaden i Norden ABB och ETH utökar samarbetet för att främja forskningen om framtidens robotarVertiv underlättar för partner med nya stödfunktionerKyltorn med EC-fläktarna AxiBlade hjälpte företag i tappningsindustrin att spara energiSveriges snabbaste superdator för AI är invigdLambertsson expanderar i Umeå – nu går flytten till nya större lokalerHållbar logistik och självledarskap skapar nya jobbmöjligheter i VästeråsUnik forskarutbildning lockar nya doktoranderCaroline Szyber ny styrelse­ordförande för CM-bolagen
2021-03-22
DENIOS Webinar belyser riskerna kring litium­batterierStockholm Norviks hamn är Årets bygge 2021Coronapandemin har fått offentliga verksamheter att satsa mer på distansarbete och molnlösningarHCL stödjer företagens flytt till molnet med hjälp av RISE with SAPStort genombrott för ”viktlös” energilagringVårens elpriser fem gånger högre än i fjolABB stöttar hållbar tillverkning i Kina
2021-03-19
Ny maskin i vårt TeknikcenterMer exakt grävning med uppdaterade Dig Assist-apparEnersize skriver avsikts­förklaring för att tillhanda­hålla tjänster i IndienSvemester ger högtryck för båtar och samlarbilarEn ny unik lösning för inkoppling av rör till värmepumparSå vårstädar du hemmet smart och få tid över till annat Oracle presenterar innovationer för det autonoma datalagret
Annonser