SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tele2 IoT lanserar cybersäkerhetsprodukt tillsammans med Equinix

Equinix, Inc. (Nasdaq: EQIX), det digitala infrastrukturföretaget, meddelade idag att den svenska telekomoperatören Tele2 har lanserat en ny IoT-säkerhetsprodukt på plattform Equinix. Den nya tjänsten, Private Interconnect, erbjuder en ny säkerhetsnivå för IoT-kunder hos Tele2 som nu kan utveckla sin säkerhetslösning genom att ansluta till Equinix Fabric™.
För att kunna utveckla och implementera Internet of Things (IoT) krävs en robust strategi för cybersäkerhet. Cybersäkerhet har blivit aktualiserat under pandemin och för att möta denna utmaning tillhandahåller nu Tele2 ett dedikerat fiber för IoT-kunder med höga säkerhetskrav. Tillsammans med Equinix kan de nu erbjuda sina kunder möjlighet till skalbar högpresterande trafik med låg latens i hela fibermiljön.

Cybersäkerhet är en fråga många ger hög prioritet. Undersökningen Equinix 2019-20 Global Tech Trends Survey visade att fyra av tio (42 procent) av alla ledande globala IT-aktörer är beroende av så kallad interconnection för att förbättra säkerheten. Genom att utnyttja Platform Equinix kan kunderna styra affärskommunikation genom trafiknoder med lokala privata datalager och integrering av multicloud-tjänster.

Private Interconnect tillåter Tele2-kunder att flytta sina data till sina egna dedikerade fiberanslutningar. Genom att förenkla både regional och global privat anslutning mellan partners, leverantörer och användare av IoT-ekosystem kan företag nu skapa privata anslutningar var som helst i världen på några minuter.

Eftersom företag inom alla branscher strävar efter att transformera genom teknik kommer samtrafik att vara avgörande för långsiktig utveckling, och den här nya kombinerade lösningen kan ge en digital fördel för kunder som söker en säker och internationell sammankopplad IoT-tjänst.

Fakta
• Equinix 2019-20 Global Tech Trends Survey visade att nästan sex av tio (59 procent) av de digitala ledarna som svarade ansåg att dataläckage och cyberattacker är en verklig risk för deras organisation, med 45 procent i Sverige som nämnde förbättring av sin organisations cybersäkerhet som en nyckelprioritet för deras IT-strategi.
• Equinix Fabric ansluter direkt, säkert och dynamiskt distribuerad infrastruktur och digitala ekosystem på Platform Equinix vilket gör det möjligt för företag att kringgå det publika internet och uppnå säkrare och förutsägbar prestanda.
• Med IoT-distributionen från Tele2 på plattform Equinix har kunder säker åtkomst till ett globalt ekosystem med cirka 10 000 företag, 1 800+ nätverksleverantörer och 2900+ moln- och IT-leverantörer. Bara i Sverige samarbetar mer än 220 företag med Equinix för att ansluta till affärspartners och kunder över sina digitala leveranskedjor.

Citat
• Maria Sundvall, VD, Equinix Sverige:
”Cyberhot blir allt vanligare när antalet användarenheter och molnresurser ökar. Det är därför viktigt att företag löser distribuerade säkerhetsrisker. Det är fantastiskt att se Tele2 utnyttja interconnection för att ge kunderna ett sätt att hantera cybersäkerhetsrisker. Vad vi än kan göra för att hjälpa företag med den här utmaningen kommer vi att göra det. ”
• Cyril Deschanel, VD, Tele2 IoT:
“Genom att lägga till Private Interconnect i vår 2ACCESS-familj kompletterar vi vår lösning, vilket gör den relevant för kunder där säkerhet verkligen betyder något. Att arbeta i samarbete med den bästa leverantören av interconnection-tjänster gör vår portfölj starkare och vi vet att kunderna kräver det.”

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-23
Speedheater lanserar FlexiarmenSolör Bioenergi deltar i EU-projektPapperspåsen som minskar plasten i avfalletAktiv infrastruktur för Ethernet-APLKompakt distanssensor
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när