SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillsammans bygger vi industrin i Sverige

Nya lösningar som tål tuffa krav
När kraven på toleranser är höga och volymerna stora så måste verktyget leverera. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Gühring Sweden flera nya lösningar som tål tuffa krav.


– Om du måste få ner tiden i maskinen så krävs ett verktyg som hanterar det. Nya RT 100 XF är ett högprestandaborr som klarar det med sina höga skärdata – även i lite tuffare material, säger Ralf Bengtsson, tekniker och ÅF ansvarig, Gühring Sweden.

Växande utbud av micro-verktyg

Portföljen som tillverkarna av skärande verktyg har med sig till Elmia Verktygsmaskiner är bred, med några tydliga uppstickare. RT 100 XF är en av dem. En annan är serien av Micro-verktyg, precisionsverktyg, som utvecklas i snabb takt.

– Vi har hela utbudet av borr, fräsar och brotschar i olika dimensioner, från fem hundradelar och uppåt, berättar Ralf.

Micro-verktygen används bland annat inom medicinindustri där detaljerna är små och kraven på precision höga.

– Gühring har startat en helt ny enhet i Tyskland för att producera de här verktygen, berättar Ralf.

Nytt sortiment för spårfräsning

En annan ny nisch inom Gührings sortiment är Grooving Systems för spårfräsning.

– Det startades för ett par år sedan och växer stadigt inom svarvning av lite mindre diametrar, upp till 38-40 mm, liksom spårstickningssystem med många olika applikationer som vi fångar upp i de här verktygen, berättar Grooving-specialist Johan Andersson.

Kraven på kortare cykeltider och optimal kvalitet är ständigt aktuella inom all tillverkande industri.

– Och i takt med att automation växer mer och mer och du vill köra obemannat i maskinerna så måste du också ha verktyg som du kan lita på. Verktyg som inte krånglar, säger Ralf Bengtsson.

Utveckla produktionen med teknisk hjälp

Gührings kärnverksamhet är att förse industrin med roterande, skärande verktyg liksom kringutrustning och lagersystem. Men även om verktygen i sig är själva grunden så är människorna och kunskapen bakom tekniken lika viktiga, menar Oskar Bringsved, marknadsansvarig.

– Våra tekniska säljare är viktigast av allt. Kärnan i vårt erbjudande är att med teknisk hjälp utveckla våra kunders produktion. Det är tillsammans vi bygger industrin i Sverige, säger Oskar Bringsved.

Ulrika Elmersson
Mässansvarig
Elmia Produktionsmässor
ulrika.elmersson@elmia.se
036-152002
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-29
ABB överbryggar kunskapsklyftan Castellum utökar ytorna till FörsäkringskassanVentilsortiment erbjuder snabbast möjliga montering Varnar för IT-kostnadsfällornaColoreel stärker sin patentportfölj
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23
2023-05-24
Hur man löser storleksbegränsningar?Account Manager Western Sweden & DenmarkBra resultat på CementaNordic Laser Technology CenterUppdaterad snedsätesventil
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete