SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Tillsammans bygger vi industrin i Sverige

Nya lösningar som tål tuffa krav
När kraven på toleranser är höga och volymerna stora så måste verktyget leverera. På Elmia Verktygsmaskiner presenterar Gühring Sweden flera nya lösningar som tål tuffa krav.


– Om du måste få ner tiden i maskinen så krävs ett verktyg som hanterar det. Nya RT 100 XF är ett högprestandaborr som klarar det med sina höga skärdata – även i lite tuffare material, säger Ralf Bengtsson, tekniker och ÅF ansvarig, Gühring Sweden.

Växande utbud av micro-verktyg

Portföljen som tillverkarna av skärande verktyg har med sig till Elmia Verktygsmaskiner är bred, med några tydliga uppstickare. RT 100 XF är en av dem. En annan är serien av Micro-verktyg, precisionsverktyg, som utvecklas i snabb takt.

– Vi har hela utbudet av borr, fräsar och brotschar i olika dimensioner, från fem hundradelar och uppåt, berättar Ralf.

Micro-verktygen används bland annat inom medicinindustri där detaljerna är små och kraven på precision höga.

– Gühring har startat en helt ny enhet i Tyskland för att producera de här verktygen, berättar Ralf.

Nytt sortiment för spårfräsning

En annan ny nisch inom Gührings sortiment är Grooving Systems för spårfräsning.

– Det startades för ett par år sedan och växer stadigt inom svarvning av lite mindre diametrar, upp till 38-40 mm, liksom spårstickningssystem med många olika applikationer som vi fångar upp i de här verktygen, berättar Grooving-specialist Johan Andersson.

Kraven på kortare cykeltider och optimal kvalitet är ständigt aktuella inom all tillverkande industri.

– Och i takt med att automation växer mer och mer och du vill köra obemannat i maskinerna så måste du också ha verktyg som du kan lita på. Verktyg som inte krånglar, säger Ralf Bengtsson.

Utveckla produktionen med teknisk hjälp

Gührings kärnverksamhet är att förse industrin med roterande, skärande verktyg liksom kringutrustning och lagersystem. Men även om verktygen i sig är själva grunden så är människorna och kunskapen bakom tekniken lika viktiga, menar Oskar Bringsved, marknadsansvarig.

– Våra tekniska säljare är viktigast av allt. Kärnan i vårt erbjudande är att med teknisk hjälp utveckla våra kunders produktion. Det är tillsammans vi bygger industrin i Sverige, säger Oskar Bringsved.

Ulrika Elmersson
Mässansvarig
Elmia Produktionsmässor
ulrika.elmersson@elmia.se
036-152002
Kontaktinformation
Postadress
Mäss­vägen 12
55454 Jönköping
Besöksadress
Elmia­vägen 11
55454 Jönköping
Region
Jönköping
Jönköpings län
Sverige
Organisationsnummer:
556354-2413
Grundat: 1989
Anställda: 78
Om Elmia

Elmia AB är ett av Nordens ledande mässföretag och arrangerar årligen olika mässor inom en rad affärsområden, inklusive konferenser, kongresser och event.

Som mötesplats har Elmia en offensiv position - mitt bland människor och företag som antingen har eller söker nya idéer, produkter och tjänster.

Vi nöjer oss inte med att bara vara uppdaterade med allt som händer i din bransch.

Vi vill inspirera, sporra och driva på utvecklingen. Räkna med Elmia som en aktiv partner i din värld.

Kontakter

Lotta Frenssen
+46 36 15 20 38

Filmer

Hur hittar jag nya kontakter inom tillverkningsindustrin?

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen