Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suv - industritorget.se
SÖNDAG 31 MAJ 2020
Följ oss i sociala medier

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suv

Genom att sammanföra sina teknologier kommer de två företagen att utveckla en ev-dedikerad plattform för mellanklass och större passagerarfordon.
⦁De två företagen kommer att använda Subarus fyrhjulsdrivningsteknologi samt Toyotas teknologi inom elektrifierade fordon.
⦁Baserat på den planerade plattformen ska de två företagen tillsammans utveckla en suv i C-segmentet som ska säljas under respektive företags varumärke.

Toyota Motor Corporation (Toyota) och Subaru Corporation (Subaru) avslöjade 6 juni att de har kommit överens om att utveckla en plattform avsedd för batteridrivna fordon i mellanklass och större passagerarfordon samt tillsammans utveckla en batteridriven suv i C-segmentet som ska säljas under respektive företags varumärke. Genom att kombinera sina respektive styrkor – som den fyrhjulsdrivning Subaru utvecklat under flera år och den elektrifieringsteknologi Toyota använder tillsammans med andra företag som delar denna strävan, avser de två företagen att ta upp utmaningen att skapa attraktiva produkter med den attraktion endast eldrivna bilar kan erbjuda.

Ända sedan överenskommelsen att samarbeta 2005 har Toyota och Subaru fördjupat sitt samarbete i olika områden – inkluderat utveckling, produktion och försäljning. Ett exempel är de ansträngningar som ledde fram till säljstart av den gemensamt utvecklade bakhjulsdrivna Toyota 86 och Subaru BRZ 2012 och lanseringen av Subarus Crosstrek Plug-in-hybridi USA, vilken elektrifierades i linje med Toyotas hybrid-teknologi.

Bilindustrin är mitt i en en-gång-per-sekel djupgående transformation som startade med uppkopplade fordon, autonom och assisterad körning, bildelning samt elektrifierade drivlinor och komponenter. Såväl Subaru som Toyota förutsätts utveckla teknologierna i en högre hastighet och med bredare initiativ än någonsin. Genom att bygga vidare och fördjupa företagens starka band representerar överenskommelsen ett nytt område som särskilt fokuserar på det omedelbara behovet att svara på behovet av elektrifierade drivlinor och komponenter.

För att svara på behovet av elfordon, med hänsyn till olika länders varierande energisituation samt miljölagstiftning, infrastruktur och marknadsläget för elektriska fordon, är ett effektivt och snabbt utvecklingsarbete ett måste. För att göra fordonen marknadsmässiga kräva också batterier med hög kapacitet samt - i takt med ökningen av fordonen popularitet - en säkrad tillgång på batterier. I tillägg till detta, med utgångspunkt i olikheter hur bilar används och för att maximera räckvidden samt status på infrastruktur, kommer metoderna för att sälja också att kräva ett nytt synsätt. Detta och andra frågor medför ökade utmaningar relaterat till kostnader, tillgång och säljmetoder.

För att snabbt svara på de olika behov olika marknader har och de mångfacetterade utmaningarna anser såväl Subaru som Toyota att det att fortsätta en affärsmodell som går utanpå konventioner och korsar företagsgränser tillsammans med andra enheter som delar denna strävan. Som ett första steg i denna riktning, medan produktifieringen accelererar genom att utnyttja respektive företags styrkor och samarbeta där det är möjligt, kommer de två företagen att gemensamt utveckla en plattform – speciellt dedikerad för elektrifiering. Plattformen ska utvecklas så att den kan appliceras på ett flertal fordonstyper – inkluderat sedaner och suvar i C- och D-segmentet – samt effektivt utvecklande av deriverande fordonsmodeller.

Not från Subaru:

Som en följd av denna överenskommelse med Toyota, kommer Subaru nu att föra över sina utvecklingsresurser inom elektrifiering till det nya samarbetsprojektet. Inom detta ramverk kommer Subaru att fortsätta sina ansträngningar att skapa en attraktiv elektrifierad suv till sina kunder samtidigt som man ökar effektiviteten inom ingenjörskap, utveckling, inköp och andra områden genom detta gemensamma projekt.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2020-05-25
Veidekke bygger vindkraftpark åt Stena RenewableTele2 har lanserat Sveriges första publika 5G-nätAllblästring AB förvärvar Britab ABRenta certifierar sin verk­samhet för kunder och miljöSvebio nöjda med Klimatpolitiska vägvalsutredningen men avvisar två av utredningens förslagBolt lanserar elsparkcyklar i Stockholm
2020-05-22
Technima NORDIC har utvecklat säkerhetshattar för sina aerosoler för säkrare och enklare användning28 nya Volvo hjullastare redo för tjänstgöringABB erbjuder skräddarsydda digitala verktyg och uppstartsservice i takt med att världen återvänder till arbetetSvårigheterna kring finansiering under den fjärde industriella revolutionenDanska personsökarsystem ger säkerhet och snabbare åtkomst till ramperna vid produktions- och logistikplatser.Färsk data från HubSpot visar positiva tecken på återhämtning i SverigePeanta Inventions AB ökar omsättningen med flera miljoner efter juridisk storsegerVattenfall tecknar avtal om klimatsmart fjärrvärme i London5G kommer revolutionera tillverkningsindustrin och driva digital transformation Från problem till lösning – Östersjöns alger ska förädlas till en biobaserad råvara för hygien- och rengöringsprodukter100 dagar med corona - antalet cyberhot har ökat med 33 procentKavli väljer Rejlers som helhetsleverantör av IT-tjänster
2020-05-20
Väderstad lanserar ett nytt innovativt stopphjul till TempoLyckade tester med Litiumjonbatterier Gnosjö Automatsvarvning nomineras till årets klimatprisNu lanseras Verizon Business Data Breach Investigations Report 2020 ABB Power Grids och Stena Recycling i cirkulärt samarbete kring transformatorerFörhoppningsfulla grabbar som investerar för framtidenOKQ8 hjälper Fastighetsägarna MittNords medlemmar till en grönare vardag Ohlssons är den enda certifierade aktören i Skandinavien för underhåll av hydrofilter Dränerande isolerskiva miljövarudeklarerad för ökad transparensLeica Geosystems satsar på uthyrning genom Leica RentalMirola lägger produktionen i SverigeMakita lanserar ny bilningshammare LXT®SeaTwirl får patent i USADells nya Precision Workstations: Mindre, Snabbare, CoolareAtt bygga med limträ har aldrig varit enklareProtolabs utökar kapacitet för 3D-print investerar 12 miljoner euro Tre leveransutmaningar att hantera i CoronatiderLogistic Contractor har rekryterat Johanna Kindlund som teknisk chefMätverktyg för hållbarhetsdata nu tillgängligt för IT produkter
2020-05-19
Finansierings möjlighet för Sveriges industriMagnetgripdon kan lösa uppgifter som andra lyftmetoder inte klararVälj rätt dykrörnorelems nya rullkedjor och kedjehjul boostar kedje­drivare i tunga tillämpningarSaknar du också känslan av att få gå runt på mässor och inspireras?Kommuninvest emitterar 5 miljarder kr i grön obligationPlastförpackningar hetare än någonsin! – Ny förpacknings­konferens i Malmö!Wibax säkrar tillgången till färskt dricksvattenKalmars hittills största sedumtak är på plats!Arbetskraft fördelas om för att hjälpa skogsbruk och lantbruk​Nytt högteknologiskt automationslabb i SkellefteåKalibrering av elsäkerhets­provare hos CA Mätsystem!Smarta val med hållbara lösningar från Procurator PackagingHCL lanserar Virtual Distributed Agile-ramverkDriftsäkerheten avgörande när Borås Schakt AB valde Manitou teleskoplastareZüblin Scandinavia AB och Renta har skrivit ett rikstäckande avtalLK Systems lanserar nytt PushFit-sortiment för både PE-X och PAL
2020-05-18
Ny serie fästen till robotarmarABB levererar laddinfra­struktur till norska ASKOProtek Norr växer genom förvärvVar tredje bil är nu laddbar hos Europcar!Xylem Emmaboda donerar 5000 ansiktsmasker ​Mercedes-Benz bästa generalagent för lastbilar i Sverige. För tredje året i rad!Makita lanserar kolborstfri kapmaskin​Areco Profiles fabrik i Finland återvinner allt
Annonser