SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Upp till 62% trycklufts­besparing

Med Air Management System från SMC
Nu lanserar SMC Air Management System, en smart enhet som övervakar maskindriften och sänker eller stänger av trycket i produktionspaus. Upp till 62% av luftförbrukningen kan reduceras med bibehållen prestanda och användaren får ut all relevant driftdata via fältbussprotokoll eller OPC UA, vilket ger en bra grund för tillståndsbaserat underhåll. Trådlös kommunikation mellan enheterna gör det enkelt att installera, skala upp och bygga ut systemet efter behov.

Air Management System (AMS20–60) känner av förändringar i tryckluftsflödet till en maskin och sänker trycket när de fördefinierade kriterierna är uppfyllda, med en avsevärd tryckluftsbesparing som följd. Om applikationen tillåter så kommer AMS20–60 i nästa steg att stänga av tryckluftstillförseln helt, vilket resulterar i noll förbrukning.

Hjärtat i AMS20–60 är SMC:s tryck-, temp- och flödesvakt i kombination med en smart kommunikations-hubb som är kompatibel med trådlös teknik och utrustad med en OPC UA-server. En standby-regulator, antingen manuell eller elektropneumatisk, sänker trycket i produktionspauserna och avluftningsventilen isolerar tryckluftstillförseln helt om så är möjligt. Perioderna för standby och avstängning kan vara relativt korta, till exempel vid mindre stopp, eller långa, såsom under helger och vid planerade driftstopp.

Dataöverföring mellan AMS20–60 och överordnat system sker via fältbuss eller OPC UA och enheten är kompatibel med IO-Link för kommunikation med exempelvis externa givare. AMS20–60 ger enkel tillgång till högupplöst data som kan användas för att detektera läckage och införa tillståndsbaserat underhåll, något som ökar driftsäkerheten i produktionen och minskar risken för kostsamma stopp. Tillgängliga fältbussprotokoll är EtherNet/IP™, PROFINET och EtherCAT.

AMS20–60 finns i bas- och fjärrutförande med trådlös anslutning och 100 meters räckvidd mellan enheterna samt möjligheten att ansluta upp till 10 fjärrenheter per basenhet. Systemet är enkelt att skala upp och går att bygga ut med SMC:s kompakta, trådlösa moduler EXW1 för ytterligare funktionalitet. Den trådlösa tekniken är störningsfri och har hög säkerhet tack vare SMC:s egen datakryptering, samtidigt som den är enkel att installera i och med minskat kablage och färre kontakter. Alla AMS20–60 är anpassade för modulärt montage med övrig luftbehandling från SMC.

– Med Air Management System får våra kunder full kontroll över sin luftförbrukning och samlar enkelt in driftdata för vidare analys. Kunderna äger själva sin data och beslutar hur den ska användas, tex. för att bygga modeller för underhåll. För den som vill nå en ökad digitalisering i sin produktion är det här en perfekt produkt, säger Mattias Sundberg, produktchef på SMC.

Mer information:
Mattias Sundberg
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 15
E-post: masu@smc.nu
Kontaktinformation
Postadress
Ekhags­vägen 29-31
14171 Segeltorp
Besöksadress
Ekhags­vägen 29-31
SE-14171 Segeltorp
Region
Huddinge
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556276-4034
Grundat: 1986
Anställda: 117
Välkommen till SMC Automation AB!

SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 60 miljarder kronor och har 23 000 anställda globalt. I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö samt en mängd återförsäljare över hela i landet.

Kvalitet i allt vi gör

Vi är en pålitlig global marknadsledare med hållbarhet i fokus - både i egen tillverkning och i produkt. Tillsammans med våra kunder vill vi kontinuerligt förbättra och produktutveckla för en långsiktigt hållbar och konkurrenskraftig tillverkning. Vi investerar mycket i F&U och det ger produkter som är lättare, nättare och drar mindre energi.

Våra värdeord - Stolthet, Engagemang, Professionalism, Hänsyn & Mod

Välkommen att kontakta oss!

Kontakter

SMC Kundinformation
08-603 12 40
Joakim Kalcidis
Digital kommunikatör
08-603 12 77
Magnus Karlström
0708602063

Filmer

SMC:s Produktöversikt 7.0

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-02-19
Vill du veta hur avfuktning fungerar ?Fiber billigare och ger högsta hastighet i kontorsfastighetCoGig och SSAB i samarbeteWavin förutspår ökad marknadsandel 2024 Unik energilösning för hållbara bostäder
2024-02-16
ISCAR Sverige presenterarUtsätts dina kablar för kemikalier?Här är årets finalister i ”SM för unga plåtslagare”Resultatet efter Eco Operator-utbildningenMQTT-protokoll sätter ny standard
2024-02-15
Nya ELESA vakuum­sugkoppar för automation Ny certifiering för SafeReachVälkommen till Cobot Roadshow i VärnamoSkydda anslutna apparater från störningarInvestera i den senaste tekniken
2024-02-14
En inblick i varför begagnade truckar kan vara rätt för dig Polarbröd driftsäkert med RP3 90W systemgaranti Dematek erbjuder gratis traversutbildning Lär dig mer om nätfilterHar ni också fått ökade krav på teknisk renhet?
2024-02-13
Intercut har installerat ELEMENT skärmaskin Ännu en fantastisk kundresa att lyfta framVälkomnar Reality Capture till DynaMate-familjenVägen mot mer ansvarsfull produktionRF-System återlanserar extra tålig sopskopa